• DEZE WEEK…………………..(119)

   Competitiewedstrijden

  Oerterp O-8 speelde thuis tegen Waskemeer O-8….het werd een doelpuntrijk duel….er werd maar liefst 10x gescoord…….Oerterp scoorde 6 x en de ploeg uit Ooststellingwerf 4x…het werd dus 6-4….leider Klaas zei het volgende:
  We kwamen eerst met 2-0 op voorsprong en toen werden de jongens wat makkelijk. Kwamen we met 3-2 achter. Tweede helft waren we aanmerkelijk beter en hebben we gewonnen met 6-4. Nog steeds ongeslagen Doelpuntenmakers: Daimyen 3x, Kris 1x, Thije 1x, Niek 1x………..

  Feanstars O-9-2 kwam op bezoek bij Oerterp O-9….ondanks dat Oerterp een knappe tweede helft speelde…..zegevierde de ploeg uit Surhuisterveen  met 2-9…..Daan D en Joah waren de doelpuntenmakers voor Oerterp……

  Lekker voetballen…..dat overkwam Oerterp O-10…..tegenstander s.v. Oosterwolde O-10-3 had niets in te brengen….
  Oerterp won met 16-2….Jesmer had het vizier op scherp staan en scoorde 8x……Marijn ook, want die vond  6x het net…Mohammed scoorde 2x…..

  Oerterp O-13 ging op bezoek bij het stad-Groningse GVAV-Rap O-13-3……..en ze kwam terug met 3 punten….het werd op sportpark Kardinghe  2-7…….Rutger scoorde 4x……Stan 2x en Jordi…..een mooie overwinning voor de jongens van O-13….

  Oerterp MO-13 ging op de vroege morgen op stap om aan te treden tegen de leeftijdsgenoten van vv Westerkwartier…….leider Leo schreef het volgende:
  Ook vandaag een flinke nederlaag…..4-0 met de rust…..maar in de tweede helft werd er gelukkig veel beter gevoetbald, helaas gingen de kansen er niet in…..eindstand ook 4-0…..

  De meiden van Oerterp MO-19 speelden vorige week maandag thuis tegen Buitenpost MO-19……Buitenpost was net iets te sterk en zegevierde met 2-6…..de Oerterper doelpunten werden gemaakt door Alina en Evelyn……
  Zaterdag speelden de meiden weer thuis…..nu was ODV MO-19 de tegenstander…….de ploeg uit Wijnjewoude nam de punten echter  mee naar huis…… het werd 0-6…..

  Oerterp Vr1 blijft op koers voor het kampioenschap……er werd thuis gewonnen met 3-0 van Drachtster Boys /Boornbergum Vr1…..het begon allemaal een beetje zenuwachtig……Oerterp had wel het betere van het spel, maar de Drachtsters teisterden éénmaal de deklat……het werd vlak voor rust 1-0 door prachtige afstandskegel van Nina…..in de tweede helft was Oerterp oppermachtig en liep uit naar 2-0…..keurige treffer van Maxime……niet veel later soleerde Marjet door de verdediging en met en keurige sleep werd de keeper het bos ingestuurd……3-0……na de wedstrijd bleek dat concurrent Kollum had verloren……dus een prima uitganspositie voor de topper komende woensdag in en tegen Kollum….Oerterp kent nog maar 4 verliespunten, terwijl Kollum al 13 verliespunten heeft…..

  Oerterp 4 trof in Asser Boys 3 wel een zeer jonge tegenstander…..de gemiddelde leeftijd bij de Drenten was 22 jaar….. toch speelde Oerterp een leuke wedstrijd…….men kreeg wel een aantal mogelijkheden om te scoren, maar het vizier stond niet op scherp…….in de tweede scoorde Asser Boys 2x…..wat dus een 0-2 eindstand opleverde…

  Koploper Haulerwijk 2 was de tegenstander van Oerterp 3…..in Haulerwijk waren de gastheren duidelijk te sterk….het werd maar liefst 9-0……opvallend was wel het goede spel van gastspeelster van Oerterp Vr1 Marjan…..

  In Beilen was het nog ongeslagen Beilen 2 de gastheer van Oerterp 2…..het werd een 3-0 nederlaag…..aanvoerder Jorrit schreef het volgende:
  Goede pot, met name de eerste helft knap standgehouden. Knappe pot met veel strijd, tegen de ongeslagen koploper. Zelf kleine kansen, maar vaak de laatste pass net niet goed of de afronding net niet. Tegengoals werden soms weer onnodig weg gegeven door eigen balverlies. Complimenten voor de veldmeester van Beilen, mooiste grasmat die we dit seizoen hebben gezien!

  Oerterp 1 speelde in Sneek tegen het op de tweede plaats staande LSC 1890…….de Snekers waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij…..Oerterp weerde zich prima…maar LSC liep simpel uit naar een 5-0 overwinning….Oerterp zit het niet mee……ziekte en blessures nekken het vlaggenschip……daarbij kwam nog het uitvallen tijdens de warming-up van Pim….die door de rug ging en zelfs het ziekenhuis moest bezoeken…..tijdens de wedstrijd vielen Jorryt en Joran ook nog uit……met nog vier wedstrijden te gaan kan alles nog……..komende donderdag de eerste kans thuis tegen Beilen…aanvang 20.00 u….

  Wat verder opviel deze week:

  • Het spelregel bewijs…..voor 1 september moeten de volgende spelers/sters dit hebben behaald: Sietse B, Jorrit B, Django den H, Gijsbert v O, Sil O, Jaimie R, Hannah v.d. V……iedereen heeft bericht gehad van de KNVB……zo niet dan even een berichtje naar de ledenadministratie….
  • Afgelopen woensdag waren er activiteiten voor de jeugd……iedereen kon zijn “skills” tonen……penaltyschieten-hoe hard kun je schieten-doelvakschieten-schotkrachtmeter waren o.a. de onderdelen….organisator Jorrit D schreef het volgende:(zie onderaan het stukje enkele sfeerfoto’s)*

  De FIFA Skill games waren een groot succes, het weer was prachtig en de opkomst tot en met de JO15-1 groots! Dit zijn de winnaars van de FIFA skill games:JO8: Damyen, JO9: Mart, JO10: Jesmer, JO11: Jesse,
  JO12: Luuk, JO13: Servat, MO13: Anniek, JO15: Tiemen
  We hebben besloten om niet per ronde maar per team een prijs te geven!

  • Komende vrijdag is de voorjaars ALV……aanvang 21.00 u  in de kantine…..de agenda vind je elders op deze site…….
  • Door de droogte van de laatste  van de weken, zijn de mannen van de accommodatie weer begonnen met het sproeien van de  velden……dit onder deskundige leiding van Gerk……
  • Komende zondag de laatste thuiswedstrijd van Oerterp 1….thuis tegen Lac Frisia……na afloop is er een muzikaal optreden van Danilo Wattez…….(maar eerst donderdag nog thuis tegen vv Beilen om 20.00 u)
  • Het einde van het seizoen nadert, maar binnen de vv zijn we al een beetje begonnen met de voorbereidingen voor komend seizoen……..nieuwe aanmeldingen of opzegging van het lidmaatschap graag uiterlijk per 1 juni aangeven……..zodat er dan rekening mee kan gehouden met de nieuwe team indelingen…
  • Bij Oerterp 1 zijn er drie spelers, die hebben aangegeven te stoppen met het spelen in de A-selectie…..Kees-Jan D, Jorrit H en Teak v.d. H…..spijtig, maar aan alle goede dingen komt een eind…..

  De tien vragen aan:

                Ruben van Gelder

  1. 1.       Wat is je geb. datum?

  24-09-2011

  1. 2.       Hoe lang ben je al lid van vv Oerterp?

  Sinds 2018

  1. 3.       Voor welk team kom je uit?

  JO-11

  1. 4.       Wat is jouw positie in het veld?

  Rechtsachter

  1. 5.       Heb je ook voor andere verenigingen gespeeld?

  Nee

  1. 6.       Wat is je werk/op welke school?

  CBS de Opdracht

  1. 7.       Wat is jouw favoriete speler van Oerterp 1?

  Dat weet ik niet

  1. 8.       Ajax, Feijenoord of PSV?

  Ajax

  1. 9.       Cambuur of Heerenveen?

  Heerenveen

  1. 10.   Wat is je mooiste ervaring binnen vv Oerterp?

  Kampioen met JO-10 vorig jaar

   

  Ik geef de vragenlijst door aan Ruben Boneschansker

   

  Zijn er weer bijzonderheden….. mooie doelpunten…..mooie acties…..en het vermelden waard zijn…. dan even een berichtje naar info@vv-oerterp.nl

   

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig