• DEZE WEEK…………………..(120)

   Competitiewedstrijden

  Oerterp O-8 speelde thuis tegen de Sweach O-8….het werd een doelpuntrijke wedstrijd…de leider van Oerterp schreef het volgende:
  Op deze prachtige zonnige morgen speelden de jongens hun één na laatste wedstrijd thuis tegen Beetsterzwaag. We begonnen moeizaam en Beetsterzwaag kwam al snel met 1-0 voor. Over en weer werd er gescoord en met 4-4 was het lang een spannende wedstrijd. Maar toen kwamen de jongens weer ouderwets op stoom en knalden ze er nog 4 in. Eindstand 8-4. Nog steeds ongeslagen en volgende week uit naar odv gaan we weer voor het kampioenschap
  Doelpuntenmakers: Daimyen 1x, Bas 2x ,Kris 2x , Niek 3x

  He team van leider Jorrit H, Oerterp O-9, ging op bezoek bij Suawoude O-9……bij de rust hadden ze een 1-2 voorsprong……in de tweede helft waren ze wat van slag en hadden ze het koppie er niet meer bij….het werd 5-3 voor Suawoude…..de Oerterper doelpunten kwamen op naam van Joah 2x en Mart…….

  In Drachten won Oerterp O-10 met 5-10 van Drachtster Boys O-10-4…. Marijn scoorde, net als Jerryt 2x…..Mohammed 1x…….Jesmer knalde 5x raak……een leuke wedstrijd waarin Oerterp verdient de wedstrijd naar zich toetrok…..

  Oerterp O-11 speelde woensdag al de topper tegen Drachten O-11……het werd een spannend partijtje…..de beide leiders Dennis en Wolter-Jan schreven het volgende:
  Voor JO11 stond er op de woensdagavond een inhaalwedstrijd op het programma. Het was zelfs een heuse kraker om de koppositie van de ranglijst, met een voordeel van 2 punten voorsprong voor de gasten. Het werd een boeiende en vooral spannende pot. Drachten pakte de voorsprong, maar Jasper maakte al snel weer gelijk (1-1). Vervolgens kwam Oerterp nogmaals op achterstand, maar trok Jesse de stand weer recht met een prachtige afstand schot (2-2). Jasper zorgde daarna voor de eerste voorsprong van Oerterp(3-2), maar Drachten kwam vlak voor de pauze toch weer op gelijke hoogte(3-3). Na de rust werd het er niet minder spannend op. Stefan maakte 4-3, maar Drachten kwam weer terug naar 4-4. Hoewel er nog grote kansen waren voor meer goals van beide zijde, werden de punten bij het eindsignaal gedeeld. 

  Zaterdag speelde Oerterp O-11 zijn laatste wedstrijd….leiders Dennis en Wolter-jan schreven het volgende:
  "JO11 trad onder zomerse omstandigheden in eigen huis aan tegen De Sweach. Voor Oerterp alweer de laatste competitiewedstrijd van het jaar en de kans om deze laatste ronde ongeslagen te blijven. Met een droge knal van afstand opende Rowan na 10 minuten de score (1-0) en hoewel Oerterp het beste van het spel had kwamen de gasten alsnog op gelijke hoogte(1-1). Vlak voor rust kon Jesse vanaf het middenveld vrij door de verdediging dribbelen en verschalkte de keeper daarna koeltjes in de korte hoek (2-1). Na de rust combineerde Oerterp al vlot naar 3-1 via Jasper, maar vergat daarna de score verder uit te bouwen. Kansen waren er te over voor Oerterp, maar de wetten van het voetbal brachten De Sweach toch terug in de wedstrijd(3-2). Het slotakkoord kwam alsnog van Oerterp, Jesse schoot vanaf grote afstand de bal knap tussen de hand van de keeper en de lat (4-2). Door deze overwinning handhaaft JO11 zich ongeslagen voor de 2e klasse. Een jaar met veel afgelastingen, maar wel veel spelplezier en doorzettingsvermogen. De leiders zijn super trots op de mannen! Onderaan dit stukje ook nog een kleine sfeerimpressie van de laatste wedstrijd" 

  Oerterp O-12 speelde een spannende wedstrijd thuis tegen Rottevalle O-12……de ploeg uit Smallingerland trok nipt de overwinning naar hen toe…..het werd 2-3……leider Milan schreef het volgende:
  Afgelopen zaterdag speelden wij tegen Rottevalle Jo12-1.
  Wij begonnen erg goed aan de wedstrijd, het eerste kwartier van de wedstrijd was volledig voor ons, de tegenstanders kregen geen enkele kans.
  Na 7 minuten kreeg speler Rutger de bal in zijn voeten en dribbelde 3 tegenstanders eruit en scoorde de 1-0.
  Na de time-out van de eerste helft werden de tegenstanders veel en veel beter, en dat werd helaas ook beloond met de 1-1.
  Eventjes later scoorden de tegenstanders helaas ook de 1-2.
  Wij gingen met 1-2 de rust in.
  Coach Milan en Coach Hendrik hebben in de rust weer hun zegje gedaan en de jongens gingen weer met een goed gevoel de 2de helft in.
  In de eerste paar minuten van de 2de helft kreeg speler Rutger weer een kans, waarbij hij ook de 2-2 scoorde.
  Na de 2-2 kwam er heel lang geen doelpunten meer, tot de laatste 3 minuten van de wedstrijd,  onze verdediging maakte per ongeluk een foutje waarbij helaas de 2-3 uit kwam voor de tegenstander.
  De stand bleef helaas op 2-3 voor de tegenstander.
  Het was een zenuwspannende wedstrijd, en nu maar op naar de laatste competitiewedstrijd tegen V.V. Heerenveen!!!

  In Augustinusga was ASC O-13 de gastheer van Oerterp O-13…..ook hier een spannend partijtje…..Oerterp moest de punten echter achter laten en verloor nipt met 2-1…..de treffer van Oerterp werd gemaakt door Ruben R……

  Op zaterdagmorgen een verre reis maken naar Ulrum om daaraan te treden tegen VVSB’09 MO-13…..gelukkig kwam Oerterp MO-13 met een puntje terug…..met rust stond Oerterp met 1-2 voor, maar de eindstand is 3-3 geworden…de doelpunten werden gemaakt door Constance 2x en Fenna…..

  Je moet vanaf het begin bij de les zijn, is de les voor Oerterp O-15……tegenstander ONR O-15 was dat wel….binnen 20 seconden stonden de Drenten met 0-1 voor……Oerterp liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan…..halverwege de 2e helft maakte Oerterp gelijk ……uit een keurige voorzet van Dennis scoorde Ruben…..Oerterp kreeg daarop kansen genoeg om de drie punten binnen te halen……maar in  de absolute slotfase wist ONR nog te scoren….eindstand dus 1-2

  Deinum, het dorp met de “siepel op e toer” was de plaats voor het strijdtoneel tussen FC Deinum O-17 en Oerterp O-17……het strijdtoneel was een keurig kunstgrasveld, nette accommodatie……….de blauwwitten kenden een gemakkelijke wedstrijd en wonnen met maar liefst 2-8……de Oerterper doelpunten werden gemaakt door Nyk 3x, Rik 2x, Jurre 2x en Boaz……

  Oerterp MO-19 speelde thuis tegen Drachten MO-19……door blessures en afmeldingen hadden de blauw-witten maar 10 speelsters…..maar ze gingen er vol voor….bij rust was het echter al 0-9……in de 2e helft ging het beter en kon Drachten maar 2ex scoren…..de meiden speelden met een goede instelling……”dan maar kreupelend van het veld”…….eindstand 0-11…helaas heeft de JC moeten besluiten om dit team terug te trekken uit de competitie……er zijn structureel onvoldoende spelers……..jammer, maar het is niet anders….

  Oerterp Vr speelde afgelopen woensdag de topper tegen  Kollum Vr1……no 1 tegen no 2…..het werd een 1-5 overwinning voor de dames van Oerterp……leider/trainer Sybren schreef het volgende:
  Maxime 4x en 1x Esther, kamen 1 nul achter troch een counter terwijl wy folle better wieden, en dernei binne we dr oer hinne klapt…
  …..
  het is dus een kwestie van tijd dat de kampioensvlag in top kan……Oerterp vr 1 staat nu 9 punten voor op no 2 Kollum met ook nog een wedstrijd minder gespeeld…..zelf het roer recht houden en de uitslagen van de concurrentie in de gaten houden…..dat is het devies voor de komende wedstrijden….
  Zaterdag werd de kampioenskoers vervolgd……in Opeinde werd er gespeeld tegen ONT Vr1…..dit werd een gemakkelijke overwinning…….door doelpunten van Marijke, Nina, Nathaly en Maxime 3x werd het een 0-6 overwinning……belager Kollum won ook…….zo als het nu lijkt kunnen de Dames op 21 mei kampioen worden….wel officieus......op doelsaldo......hebben 52 verschil....
  we gaan het zien……

  Oerterp 4 speelde in Leek tegen LTC 4……de wedstrijd stond in het teken van de “return of de legends” Gerk en Jacob……zij maakten weer deel uit van de wedstrijdselectie….2e leider Sikke schreef het volgende:
  Eindelijk weer een leuke pot voetbal tegen een 40+ elftal, en met ‘debutant’ Lieuwe in de gelederen stond er na 45 minuten spelen een 1 - 1 stand op het scorebord, dankzij de 1e treffer van Matthijs de Groot.
  Ondanks uitstekend keeperswerk van Martijn, konden de blauw-witten niet voorkomen dat in de 2e helft via TLC aanvoerder Wietze de 100e tegentreffer kon worden genoteerd.
  Uiteindelijk werd het een 4-1 nederlaag voor de equipe van leider Appie.
  As zondag wordt na de wedstrijd tegen Actief 5, het seizoen afgesloten met een hapje & drankje.

  Voor Oerterp 3 was het donderdag jl. weer bingo…..drie punten tegen Fochteloo 2…..3-0…..doelpunten Wietze, Redmar en Menno………zondag was het anders…..in Mildam liep men tegen een nederlaag aan…..het werd maar liefst 7-1 voor Mildam 3…..Imro redde de eer voor de Oerterpers

   

  Oerterp 2 maakt er in Gorredijk een waar spektakelstuk van……Oerterp kwam met 1-0 achter, maar al snel was het 1-3……..doch Gorredijk 2 kwam terug in de wedstrijd en leidde ineens met 4-3……Oerterp 2 kon nog gelijk maken en de eindstand was 4-4…..Randy was voor Oerterp op schot en scoorde 3x, terwijl Jorrit D de andere treffer voor zijn rekening nam…..

  Een gehavend Oerterp 1 speelde donderdagavond thuis tegen Beilen…..hoewel Oerterp een enorme portie werklust aan de dag legde, leverde het jammer genoeg geen punten op…..in de eerste helft sloeg Beilen een vrije trap af en scoorden in de tegen aanval……Oerterp ging er vol op…..kreeg een aantal mogelijkheden…..maar wist niet te scoren……in de tweede helft hetzelfde spelbeeld…..Oerterp drong aan, maar wist niet tot uitgespeelde kansen te komen…..het moest ook nog opletten om niet nog een tegentreffer te incasseren…..leuk was het dat Sil O zijn debuut mocht maken in het eerste elftal…
  Zondag kwam Frisia op bezoek in Ureterp……de Leeuwarders hadden de gehele wedstrijd het betere van het spel, maar de Oerterpers gaven alles en waren in de omschakeling best gevaarlijk……kort voor rust werd het toch 0-1…..een ongevaarlijk lijkend schot kwam op de rug bij Jelmer en de bal schoot in de andere hoek, waardoor Marco kansloos was…….in de tweede helft hetzelfde spelbeeld……Frisia aanvallend en Oerterp counterend……en dat deed het soms heel gevaarlijk….Oerterp kwam dan ook op 1-1, toen de ingevallen Jorrit B, na een lange en snelle rush de bal in de bovenhoek deponeerde…….prachtig voor de pas net 17 jarige Jorrit…..zijn ploeggenoten waren dan ook uit de “skroeven” met deze treffer…(jammer was het dat de LC Jesse als doelpuntenmaker aanmerkte)…Maar Oerterp kon de gelijke stand niet vasthouden……uit een corner kopte een Frisiaan binnen……vraag hierbij was of het aanvallen van de keeper was……Marco was wel dusdanig geblesseerd (pijn in het hoofd) dat hij moest worden vervangen….veldspeler Sybren trok de handschoenen aan…..maar hij was kort daarna kansloos op een strak schot in de hoek…..1-3……dit werd ook de eindstand…..  Wat verder opviel deze week:

  • Het spelregel bewijs…..voor 1 september moeten de volgende spelers/sters dit hebben behaald: Sietse B, Jorrit B, Django den H, Gijsbert v O, Sil O, Jaimie R, Hannah v.d. V……iedereen heeft bericht gehad van de KNVB……zo niet dan even een berichtje naar de ledenadministratie….
  • Oerterp kent  al een tijdje een dames trainingsgroep in de categorie 30+……zij trainen elke woensdagavond om 20.00 u …….dit o.l.v. van Geert H……onderaan dit stukje een teamfoto van deze meiden……er kunnen nog wel een paar bij…..interesse?....kom gewoon een keertje langs op woensdagavond…..sfeer proeven….
  • Afgelopen zondag bij de wedstrijd Oerterp 1-Frisa 1 werden een aantal mensen in het zonnetje gezet…..Kees-Jan , Teake en Jorrit H omdat ze na lange tijd stopten met de wedstrijden in Oerterp 1……leider Otto geeft he stokje door ….en verzorger Piet neemt na 43 jaar afscheid van de Oerterper supporters……tige, tige dank allegearre……(zie voor een sfeerimpressie onderaan dit stukje)
  • De gemeente begint donderdag 19 mei met het groot onderhoud van het trainingsveld…..met ingang van die datum moet er worden getraind op het 2e veld……
  • Vrijdag jl was de ALV….de opkomst van de leden was niet groot….en tiental leden gaven zich de moeite om even te komen…..belangrijk nieuws: het contract met hoofdsponsor Lippe Wonen is verlengd……..alleen nu sponsor van Oerterp 1 en Vr1……voor Oerterp 2 is de sponsorcommissie in gesprek met een nieuwe shirtsponsor…..Oerterp 3 en 4 worden komend seizoen in het nieuw gezet door Varwijk& Sibma……ook de gehele jeugdafdeling wordt van nieuwe shirts voorzien……InfraWatch is de nieuwe sponsor voor alle jeugdteams……het bestuur is bijzonder ingenomen met dit resultaat….
  • Oerterp-Frisia was de laatste thuiswedstrijd van Oerterp 1……deze middag werd afgesloten met zanger Danilo Wattez…….het bleef nog lang onrustig op de Griene Greide…..(onderaan dit stukje een paar foto’s)
  • Oerrock staat voor de deur……de opbouw is in volle hevigheid losgebarsten…..Oerrock maakt ook gebruik van ons complex…..er zal in die tijd aangepast worden getraind….zie hiervoor elders op deze site…..
  • Oerterp 7x7 35+ speelde vrijdagavond op de velden van TFS…..er werd 1 maal gewonnen, 1 maal gelijk gespeeld en tweemaal verloren…..maar bovenal het was een gezellige avond….binnenkort in Ureterp (vrijdag 10 juni)

  De tien vragen aan:

                Ruben Boneschansker

  1. 1.       Wat is je geb. datum?

  20 November 2010

  1. 2.       Hoe lang ben je al lid van vv Oerterp?

  Vanaf oktober 2021

  1. 3.       Voor welk team kom je uit?

   Jo11

  1. 4.       Wat is jouw positie in het veld?

   Eerst spits daarna linksachter

  1. 5.       Heb je ook voor andere verenigingen gespeeld?

   nee

  1. 6.       Wat is je werk/op welke school?

   De skâns Frieschepalen

  1. 7.       Wat is jouw favoriete speler van Oerterp 1?

  Heb ik niet

  1. 8.       Ajax, Feijenoord of PSV?

  Ajax

  1. 9.       Cambuur of Heerenveen?

  Heerenveen

  1. 10.   Wat is je mooiste ervaring binnen vv Oerterp?

   De wedstrijd tegen ONR 7-3

   

  Ik geef de vragenlijst door aan Jasper De Leeuw

   

  Zijn er weer bijzonderheden….. mooie doelpunten…..mooie acties…..en het vermelden waard zijn…. dan even een berichtje naar info@vv-oerterp.nl

   

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig

   

   

   

   

   

  )