• DEZE WEEK…………………..(122)

   Competitiewedstrijden:

  Oerterp O-19 speelde dinsdagavond thuis tegen ONT O-19……gezien de stand op de ranglijst waren beide ploegen aan elkaar gewaagd……en dat was ook zo…..in de eerste helft nam ONT een 0-1 voorsprong….in de tweede helft maakte Oerterp gelijk door een doelpunt van Jorrit B…….een spannende wedstrijd met een terechte uitslag….

  Kollum Vr was vorige week dinsdag de tegenstander van Oerterp Vr1…..de kampioenswedstrijd werd door Oerterp met 4-0 naar zich toe getrokken….Maxime 3x en Kelly waren de doelpuntenmakers….zie voor een uitgebreid verslag elders op deze site…..
  Jammer was het dat de thuiswedstrijd tegen Anjum/Ropta Boys Vr1 niet doorging……de ploeg uit het Noordoosten van Friesland kon niet over voldoende speelsters beschikten…..

  Klaas de J floot de laatste thuiswedstrijd van Oerterp 3 tegen sc Boornbergum 2……Boornbergum was met 2-5 te sterk……voor Oerterp scoorden Imro en Elte……..na afloop werd de scheidsrechter even in het zonnetje gezet…hij stopt met het fluiten van het derde……Klaas ”tige tank”…..komende zondag voor het derde de laatste wedstrijd uit tegen ONB 4……

  De laatste wedstrijd van Oerterp 1 was tegen Drachten…..Oerterp  moest winnen om kans te houden op lijfsbehoud….maar de gifbeker moest zeker helemaal leeg….Oerterp begon goed aan de wedstrijd…..maar in het laatste kwartier voor rust moest men door wat geklungel in de achterhoede twee doelpunten incasseren…..in de tweede helft streed Oerterp voor elke meter…..zette Drachten wel een beetje onder druk….maar tot prima uitgespeelde kansen kwam het niet……mooi was het dat Martijn R zijn debuut mocht maken……door dit resultaat is Oerterp gedegradeerd naar de 3e klasse……komend seizoen derby’s tegen Bakkeveen en Gorredijk?......

  Toernooi:
  JO19 Buitenlandtoernooi Bayer Uerdingen Pokal (Krefeld Duitsland)

  Begin december werden de eerste stappen gezet om te kijken of er mogelijkheden waren om het buitenlandtoernooi voor de JO19 weer te organiseren. Normaliter proberen we om het jaar een buitenlandtoernooi voor deze leeftijdscategorie te organiseren, maar de corona gooide een paar jaar terug al roet in het eten en ook nu was het in de beginfase zoeken. Met wederom beperkende maatregelen eind december en januari. Gezocht werd naar een locatie waarbij we flexibel konden reageren op veranderende situaties. Binnen het bestuur hebben we Maarten en Jorrit die ervaring hebben met de organisatie van deze toernooien. Eurosportring organiseert op vele plaatsen binnen Europa internationale toernooien.
  Na een eerste inventarisatie in januari bleek de belangstelling onder de JO19 groot. Reden te meer om er energie in te steken. In februari hakten we de knoop door en schreven ons in voor de Bayer Uerdingen Pokal in het pinksterweekend met in totaal 90 deelnemende teams in alle leeftijdscategorieën. In Krefeld op circa 25 km van Düsseldorf. Besloten werd om met auto’s te gaan rijden; Gert Keep, Gerard Rol, Gordie van der Werff, Marinus Frieswijk en ondergetekende. Hiermee was gelijk ook de begeleiding rond. In een 2-tal overleggen werden alle details doorgesproken en kon een ieder voorbereid op pad. Gordie had een bus mee, zodat alles makkelijk meegenomen kon worden.
  Afgelopen vrijdag was het dan zover; stipt 15.00 uur vertrek vanaf de Griene Greide richting Krefeld, echter om 15.05 waren we alweer terug bij de Griene Greide om een achter gelaten telefoon op te halen… Geen probleem, iedereen had zin in dit weekend en het mocht de pret niet drukken. Voorbij Oberhausen begon het druk te worden op de weg. Met Pinksteren gaat iedereen op pad en hierdoor kwamen we in files terecht. Net voor 20.00 uur aankomst in Krefeld om onze voucher voor de overnachtingen in Düsseldorf te halen en verdere info rondom het toernooi. Daarna gelijk door naar Düsseldorf waar we 20.45 uur ons konden melden bij de hostel, net “te laat” voor de warme maaltijd. Kamers werden verdeeld en er bleken vele deelnemende teams te logeren in de hostel. Om de hoek een eetgelegenheid gevonden waar lekker gegeten werd.
  Op loopafstand bevonden zich vele mogelijkheden om zich te vermaken. Als groep de “Altstadt” bezocht en daar de gezelligheid opgezocht. Het prachtige warme weer droeg positief bij aan een leuke avond. De volgende ochtend ontbijten en daarna klaar maken voor vertrek naar Krefeld. In de middag 3 voetbalwedstrijden op het programma onder stralende weersomstandigheden;

  Oerterp – JSG Rahden (DE)
  Een 0-1 verliespartij. Zeker gezien de kansen had er wat meer in gezeten tegen deze Duitse ploeg, maar goed er werd goed gespeeld.

  Oerterp – VV Gieten (NL)
  Een 2-0 overwinning. De latere poulewinnaar verslagen met doelpunten van Rolf Penalty en Jorrit. Coach Gert had met de juiste tactiek de basis gelegd voor een mooie overwinning.

  Oerterp – VV Berg’28 (NL)
  Een 1-1 gelijkspel met een doelpunt van Jorrit. Een overwinning had er zeker in gezeten, de tegenstander kwam slechts 2 maal bij keeper Jaermo in de buurt. Voor de rest veel balbezit en een paar goede kansen, die onbenut werden gelaten.

  Met 3 wedstrijden 4 punten een 3e plaats in de poule. VV Gieten werd poulewinnaar met Rahden op plaats 2 met 6 punten.

  Terug in het hostel lekker douchen en aanschuiven bij de warme maaltijd. Vervolgens Düsseldorf weer verder verkend en een gezellige avond volgde. Aan de boulevard bij de Rijn was het een drukte van belang. Duitsland speelde gelijk tegen Italie..
  Volgende ochtend wederom ontbijt en klaarmaken voor het vervolg van het toernooi met iets minder weer;

  Oerterp – Elxleben (DE)

  Reglementaire overwinning 2-0 (helaas werd deze wedstrijd niet gespeeld, tegenstander voortijdig naar huis vanwege thuisomstandigheden).

  Oerterp – SC Octeville (FR) 
  Een 0-2 verliespartij. De Franse tegenstander was technisch en tactisch een stukje verder als ons. De geleverde strijdlust kon veel compenseren maar hele goede kansen leverde dit niet op.

  Oerterp – Berg’28 (NL)
  Een 0-0 gelijkspel. De 3e plaats in de poule werd veiliggesteld door de penaltyreeks te winnen. Jaermo stopte de laatste penalty. (4-3)
  Al met al tevreden over het resultaat en de gewonnen beker en medailles.
  Na afloop douchen en rechtsreeks van Krefeld weer richting huis rijden, onderweg nog een versnapering gehaald. Moe maar voldaan om 22.30 uur weer veilig in Ureterp gearriveerd.
  Voetbaltoernooi, krappe/drukke parkeergarage, mobieltje, extra slaapplek, Döner, stepjes, boulevard, centrum, contact tegenstanders, winkeltjes en natuurlijk Voetballen!

  Bedankt voor deze sportieve en gezellige dagen;|
  Jasper, Jaermo, Erwan, Rolf, Jitse, Sil, Jelmar, Michiel, Gijs, Jorrit, Mark, Ruben, Robin en Wiemer
  Begeleiders; Gert, Gerard, Gordie en Marinus

  HET WAS TOP!
  Jacob

  Tijdens het toernooi werd er uiteraard wat foto’s  gemaakt….zie onderaan dit stukje….

   

  Wat verder opviel deze week:

  • Het spelregel bewijs…..voor 1 september moeten de volgende spelers/sters dit hebben behaald: Sietse B, Jorrit B, Django den H, Gijsbert v O, Sil O, Jaimie R, Hannah v.d. V……iedereen heeft bericht gehad van de KNVB……zo niet dan even een berichtje naar de ledenadministratie….
  • Afgelopen zaterdag as er een afscheid feestje voor Piet Muskita…….vele leden en oud leden schudden Piet de hand…..leuk was het dat ook een aantal oud trainers, waar Piet mee gewerkt heeft aanwezig waren….Martin Wagenaar, Piet Matahelumual, Cor Elzinga, Germ de Graaff, Johan Wardenier, Willem Weening en uiteraard onze huidige hoofdtrainer Freerk Brouwer……in een ongedwongen sfeer werden er allerlei herinneringen opgehaald…….…….Piet en Trienke werden door velen in het zonnetje gezet…cadeautjes van o.a. de vv…Vr1 en de fitte spelers van het vierde. … ..Piet genoot zichtbaar…….

  Onderaan dit stukje een aantal foto’s en filmpjes van dit gebeuren…….

  • De overschrijvingsperiode komt weer in zicht…..hierbij een overzicht van overschrijvingen waarbij vv Oerterp is betrokken: Patrick Feenstra – Oerterp è Knickerbockers

                          Pieter Reitsma – Oerterp è Potetos

                          Rutger Annema – Oerterp è Dr Boys

                          Arjen van Wijk – Oerterpè TFS

                          Nyk Bosma – Oerterp èDr Boys

                          Sietse Last – ONB è Oerterp (jeugdspeler)

                          Milan Looper – sc Joureè Oerterp (jeugdspeler)

                          Mythe Roffel – Waskemeer è Oerterp

                          Yentl Roffel – ODV è Oerterp

   

  • Oerterp O-19 deed afgelopen weekend mee aan een internationaal toernooi in Krefeld/Dusseldorf……vrijdag ging men op pad en ze keerden zondag weer terug…….het werd een gezellig uitje….voor een verslagje zie elders……
  • Oerterp Vr1 werd kampioen….er werden vele foto’s gemaakt en filmpje gemaakt vanuit een drone….Peter R maakte de beelden….zie onderaan dit stukje…….zaterdag maakten de dames een rondrit met de “platte kar” door het dorp…..het was weer een gezellige boel……het kampioenschapsfeest werd afgesloten met een feestje in it Alde Ste…..zie onderaan dit stukje voor de fimpjes en foto’s,,,,,
  • Komende vrijdag is er weer voetbalactie op de Griene Greide…….een 7x7 toernooi…..zowel voor de heren 40+ en nu ook de dames 30+ doen mee……10 ploegen zullen acte de préséance geven…..aanvang 19.30 u
  • Zaterdag aan het eind van de middag staat het darttoernooi op het programma……in de kantine……aanvang 17.00 u
  • Zaterdag is ook de fitheidsdag in de Wier……ouderen kunnen zich laten testen….hoe fit zijn ze……onze vereniging zal zich profileren middels een stand…….ouderen ook meer in beweging….aanvang 9.00 u….

   

   

  De tien vragen aan:

  Stefan Woudstra

  1. 1.       Wat is je geb. datum?

  30-10-2012

  1. 2.       Hoe lang ben je al lid van vv Oerterp?

  Aankomende zomer 3 jaar

  1. 3.       Voor welk team kom je uit?

  JO11

  1. 4.       Wat is jouw positie in het veld?

  rechtsmid

  1. 5.       Heb je ook voor andere verenigingen gespeeld?

  Nee, Oerterp is de beste

  1. 6.       Wat is je werk/op welke school?

  CBS de Opdracht, groep 5b

  1. 7.       Wat is jouw favoriete speler van Oerterp 1?

  Dat weet ik niet

  1. 8.       Ajax, Feijenoord of PSV?

  Ajax

  1. 9.       Cambuur of Heerenveen?

  Heerenveen

  1. 10.   Wat is je mooiste ervaring binnen vv Oerterp?

  Dat we 2 x kampioen zijn geworden met het team

  Ik geef de vragenlijst door aan…………………..  Thijs Kunnen

  Zijn er weer bijzonderheden….. mooie doelpunten…..mooie acties…..en het vermelden waard zijn…. dan even een berichtje naar info@vv-oerterp.nl

   

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig

 • JO19 Buitenlandtoernooi