• DEZE WEEK…………………..(123)

   Competitiewedstrijden:

  Oerterp O-17 speelde dinsdagavond de laatste competitie wedstrijd tegen Warga/WWS O-17…..in de ranglijst stonden beide ploegen ook bij elkaar in de buurt…..in de middenmoot……en het werd ook een gelijk opgaande wedstrijd…..alhoewel Warga/WWS kwam in de eerste helft op 0-3 voorsprong…..vlak voor de pauze maakte Nyk een keurige aanval Oerterp af…ruststand 1-3……in de tweede helft drong Oerterp aan en kwam terug tot 2-3…..kort daarop werd het 2-4……even later werd het 3-4…..maar Warga rechtte de rug en kwam op 3-5……maar Oerterp gaf niet op en wist nog tweemaal te scoren…..het werd dus 5-5….voor Oerterp scoorden Nyk 3x, Hylke en Rik..

  Oerterp O-19 sloot de competitie af met een uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys O19-2…….de fut was er zeker een beetje uit, want het werd een 7-1 nederlaag….Erwan redde de eer voor Oerterp

  Het wordt bijna gewoonte……want  Oerterp Vr1 kreeg op het laatste moment weer een afzegging….dinsdagmiddag , een paar uren voor de wedstrijd kwam er een afmelding van Drachten/TFS Vr1….te weinig speelsters……de zoveelste keer dat het de Oerterp Vr overkwam…..
  Zaterdag werd er gelukkig wel gespeeld tegen Trynwalden Vr1…….of toch niet…..Trynwalden Vr1 meldde zich woensdagmiddag al af…..niet voldoende speelsters…..een beetje vreemd allemaal….na het kampioenschap van de meiden, zijn alle drie wedstrijden afgezegd……hadden de tegenstanders angst?

  In Drachten was ONB 4 de laatste tegenstander van Oerterp 3…..ONB kon kampioen worden….dan moest het winnen….en dat deden de Drachtsters…ze wonnen met 10-3 van Oerterp 3….Wietze, Sander R en Dennis v R scoorden voor Oerterp…..ONB  kampioen op doelsaldo……..maar de schrik sloeg ONB om de benen, toen de uitslag van Haulerwijk bekend werd……23-2 op het wedstrijdformulier…..Haulerwijk nu kampioen op doelsaldo?.......gelukkig voor ONB was het een beetje jennen…..de juiste uitslag was 4-3…..ONB dus toch kampioen…..

   

  Wat verder opviel deze week:

  • Het spelregel bewijs…..voor 1 september (anders mag je niet voetballen) moeten de volgende spelers/sters dit hebben behaald: Sietse B, Jorrit B,Rik Br, Django den H, Gijsbert v O, Sil O, Jaimie R, Hannah v.d. V……iedereen heeft bericht gehad van de KNVB……zo niet dan even een berichtje naar de ledenadministratie….
  • Vrijdag was er op de Griene Greide een toernooi voor de 7x7 teams van 45+ en voor de dames 30+…….

  11 teams deden mee…….de prijs werd bij de Heren gewonnen door RWF , terwijl bij de Dames EBC (Eastersee-Bantegea- Combinatie) met de eer ging strijken……de nazit was weer gezellig, zodoende bleef het nog lang onrustig op de Griene Greide…..

  • Zaterdag was de vv vertegenwoordigd op Fitheidsdag in MFC de Wier ……Andrea had een keurige stand gemaakt……hopelijk levert het nog een aantal nieuwe leden op…..(op de foto onderaan dit stukje de stand)….
  • De jeugd is inmiddels gestopt met de trainingen…..de senioren mogen deze week nog trainen….. op 20 juni begint de gemeente met het groot onderhoud van de velden……de velden zijn vanaf die datum dan ook gesloten….
  • Komende zaterdag wordt er een beslissingswedstrijd op de Griene Greide gespeeld…..sc Kootstertille en Waskemeer strijden om een plekje in de 3e klasse……Kootstertille  als periodekampioen van de 4e klasse en Waskemeer als herkanser van de 3e klasse….aanvang 14.30 u
  • Het dart toernooi afgelopen kende maar liefst 32 deelnemers……onder de deskundige leiding van Boyd en Peter F werd er gestreden…...winnaar werd  Renko G en Wesley vd H op de 2e plaats en in de verliezers poule Jorn de Vr 1e en Hayco vd Veen werd 2e…. ……weer een keurige activiteit van de Activiteitencommissie…… (onderaan dit stukje een aantal plaatjes van dit gebeuren)
  • Overschrijvingen:

  Naar Oerterp:

  Sietse Last – van ONB  (jeugd)

  Yentle Roffel – van ODV (dames)
  Myrthe Roffel – van Waskemeer (dames)

  Milan Looper – van Sc Joure (jeugd)

  Naar andere vereniging:
  Finn Linstra – naar ODV
  Nyk Bosma – naar Dr. Boys

  Rutger Annema – naar Dr Boys

  Arjen van Wijk – naar TFS
  Pieter Reitsma – naar Potetos

  Patrick Feenstra – naar The Knickerbockers

   

  • Alle competities zijn nu ten einde……kampioenschappen, degradatie alles kwam dit jaar aan de orde…..gelukkig hebben we weer een volledig seizoen kunnen draaien na alle corona perikelen…….
  • Op 20 juni begint de gemeente met het groot onderhoud van de velden……de velden zijn vanaf die datum dan ook gesloten….
  • Zaterdag 25 juni is de seizoensafsluiting …..een knalfeest in de kantine….thema de “flower/power tijd”….oftewel het Hippie-tijdperk…..

   

   

   

  De tien vragen aan:

                 Thijs Kunnen

  • Helaas  de vragenlijst niet retour gekregen….dus ditmaal  geen 10 vragen aan…..mooi moment om achter               dit item een punt te zetten voor dit seizoen……komend seizoen wellicht een ander item
  • Zijn er weer bijzonderheden….. mooie doelpunten…..mooie acties…..en het vermelden waard zijn…. dan even een berichtje naar info@vv-oerterp.nl

   

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig