• DEZE WEEK…………………..(124)

  Toernooien:

  Oerterp O-8 speelde zaterdag op het toernooi bij RWF….ze haalden de finale, maar verloren deze van RWF na penalty’s….maar toch een mooie tweede plaats en een mooie beker mee naar huis….aldus leider Klaas….
  (onderaan dit stukje een sfeerimpressie en een team foto)……

  Vrijdagavond speelde Oerterp O-23 al op het toernooi bij RWF……de eerste wedstrijd tegen Dr. Boys werd gewonnen met 2-0….doelpunten Pim en Jesse W…..tegen RWF werd verloren met 2-0…..ook de wedstrijd tegen ’t Fean ’58 ging verloren ….ditmaal met 1-0…..in de troostfinale versloeg Oerterp O-23 met 3-1 Dr. Boys O-23…..doelpunten van Rolf K 2x en Marco H……een derde plaats was het resultaat……..(onderaan dit stukje een teamfoto van Oerterp O-23)…..

  Op diezelfde vrijdagavond speelde Oerterp Vr 1 ook op het toernooi bij RWF…twee keer een gelijkspel en 2x een overwinning waren voldoende om de 1e prijs te behalen…..wie de doelpunten maakten, wist leider Sybren net mear…….it is him ferjûn……

  Oerterp 3 speelde zaterdag op het Tante Jolanda toernooi in Gorredijk….speler Keimpe schreef daarover het volgende:
  Afgelopen zaterdag was het op de Griene Greide een drukte van jewelste voor het promotie/degradatie duel tussen Kootstertille en Waskemeer. Midden in deze drukte vertrok het 3e met een aantal gastspelers naar het Tante Jolanda Toernooi in Gorredijk. Ook dit jaar was het 3e door Gorredijk 5 uitgenodigd voor deze classic.
  Het toernooi werd in de 1e wedstrijd van het 3e afgetrapt met een bekeken schot en snel doelpunt van Keimpe de Jong. De vroege voorsprong kon niet worden verdedigd. In de 2e wedstrijd herhaalde dit zich, ook een vroege voorsprong dit keer door Sander Rol, alleen geen punten.
  De 3e wedstrijd leverde wel 3 punten op dankzij goals van onder andere Boyd Weersing en Pieter Varwijk.
  Tegen de uiteindelijke toernooiwinnaar Jubbega lukte het om de openingstreffer te maken alleen herhaalde zich ook deze wedstrijd dat uiteindelijk Jubbega de punten pakte.
  Al met al geen resultaat om over naar huis te schrijven. Hier kwam de laatste 2 wedstrijden verandering in. De tegenstanders leken zich kapot gespeeld te hebben terwijl wij nog energie over hadden.
  Met snelle combinaties en het ene doelpunt nog mooier dan het andere werden de tegenstanders overdonderd.

  Ook kwam er zelfs een strijd om de eigen topscorer tussen Mathijs, Boyd en Pieter. Door het missen van kansen bleef deze strijd onbeslist. De wedstrijden werden afgesloten met 3 overwinningen en 3 verliespartijen.
  Na afloop van de wedstrijd werd het toernooi afgesloten met een barbecue en een paar drankjes. Prima verzorgd en na de inspanning liet iedereen zich zowel het vlees als de consumpties goed smaken.
  Tante Jolanda werd bedankt voor haar werk achter de bar. En er werd een speler van de Hemrik tot speler van het toernooi uitgeroepen.
  Winnaar van het toernooi was Jubbega. Wij eindigden op doelsaldo op plek 4 van de 7 deelnemende teams.
  De grootste verrassing moest toen nog komen. Voor de 3e keer op rij werd Oerterp beloond en bekroond met de fair Play bokaal!
  Hein van der Veer nam vol trots en met speech de bokaal in ontvangst.
  Moe en voldaan werd de grootste prijs van de dag meegenomen naar Ureterp.
  Deze beker verdient een mooie plek in onze kantine!

  (onderaan dit stukje een teamfoto en van een trotse Hein, die de Fair-Play beker in ontvangst neemt)

  Wat verder opviel deze week:

  • Het spelregel bewijs…..voor 1 september (anders mag je daarna niet voetballen) moeten de volgende spelers/sters dit hebben behaald: Sietse B, Jorrit B, Rik Br, Django den H, Gijsbert v O, Sil O, Jaimie R, Hannah v.d. V en Laura de Vr……iedereen heeft bericht gehad van de KNVB……zo niet dan even een berichtje naar de ledenadministratie….

   

  • Overschrijvingen:

  Naar Oerterp:

  Sietse Last – van ONB  (jeugd)

  Yentle Roffel – van ODV (dames)
  Myrthe Roffel – van Waskemeer (dames)

  Milan Looper – van Sc Joure (jeugd)

  Naar andere vereniging:
  Finn Linstra – naar ODV
  Nyk Bosma – naar Dr. Boys

  Rutger Annema – naar Dr. Boys

  Arjen van Wijk – naar TFS
  Pieter Reitsma – naar Potetos

  Patrick Feenstra – naar The Knickerbockers

  Gaele Couperus – naar Jubbega

  Matthijs de Groot – naar ONB (B-categorie)

  • Zaterdag en zondag waren er twee beslissingswedstrijden op de Griene ……zaterdag Kootstertille en Waskemeer…. Voor een grote publieke belangstelling promoveerde Kootstertille naar de 3e klasse.. ze wonnen met 4-1……op zondag promoveerde Oldeholtpade naar de 2e klasse door Gruno met 2-7 te verslaan……alle vier verenigingen waren zeer tevreden over de accommodatie en de organisatie……deze 2 dagen waren een mooi financiële “ynstruier” voor de vv…..maar dit was niet mogelijk geweest als er niet vele Oerterp vrijwilligers in het spier waren…….2 kantineploegen, veldklaarmakers, schoonmakers, bestuur vertegenwoordigers ….en dit alles onder de bezielende leiding van hoofd accommodatie zaken Gerk……”tige, tige tank”  
  • Op 11 juni stond Oerterp op de Fitheidsdag in de Wier…..tijdens dit evenement kon men d.m.v. het invullen van een briefje een jaar lang gratis voetballen bij vv Oerterp winnen…..Dirk de Jong kwam na loting als winnaar uit de bus…..hij is inmiddels hiervan op de hoogte gebracht
  • Met ingang van 20 juni zijn de velden gesloten….dus vanaf die datum geen trainingen en wedstrijden meer…...de velden worden geopend op maandag 8 augustus……
  • Zaterdag 25 juni is de seizoensafsluiting …..een knalfeest in de kantine….thema de “flower/power tijd”….oftewel het Hippie-tijdperk…..aanvang 20.00 u…..
  • Maandag 26 juni de laatste Deze Week……….in augustus starten we weer…..

   

   

  De tien vragen aan:

                 Thijs Kunnen

  1. 1.       Wat is je geb. datum?

  13 november 2012

  1. 2.       Hoe lang ben je al lid van vv Oerterp?

  3 jaar

  1. 3.       Voor welk team kom je uit?

  Afgelopen seizoen JO11-1

  1. 4.       Wat is jouw positie in het veld?

  Linksachter

  1. 5.       Heb je ook voor andere verenigingen gespeeld?

  Nee

  1. 6.       Wat is je werk/op welke school?

  Op de Opdracht in Ureterp

  1. 7.       Wat is jouw favoriete speler van Oerterp 1?

  Kees-Jan Dijk

  1. 8.       Ajax, Feijenoord of PSV?

  Ajax

  1. 9.       Cambuur of Heerenveen?

  Heerenveen

  1. 10.   Wat is je mooiste ervaring binnen vv Oerterp?

  Toernooi en buikschuifglijbaan

   

  Het is de laatste van dit seizoen, dus hoeft het niet worden door te geven

   

  • Zijn er weer bijzonderheden….. mooie doelpunten…..mooie acties…..en het vermelden waard zijn…. dan even een berichtje naar info@vv-oerterp.nl

   

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig

 • Oerterp O-8 toernooi bij RWF

 • Oerterp O-23 toernooi bij RWF

 • Oerterp 3 Tante Jolanda toernooi in Gorredijk