• DEZE WEEK…………………..(130)

  Oefenwedstrijd:

  Dinsdagavond speelde Oerterp 1 een oefenwedstrijd thuis tegen kersverse 3e klasser ODV…….Oerterp startte de wedstrijd goed en had een overwicht…..dit resulteerde in de 1-0…..Lars gaf keurig af aan Ahmed en die wist wel raad met dit buitenkansje……in het 2e deel van de eerste helft nam ODV het heft meer in handen…..maar dat resulteerde nog niet in de gelijkmaker……in de 2e helft eigenlijk hetzelfde beeld…..Oerterp kreeg in de tweede helft volop mogelijkheden om de score te vergroten……maar de Oerterp voorwaartsen hadden vaak te lang tijd nodig om de kansen te verzilveren……ook nu kwam ODV in het laatste gedeelte van de wedstrijd weer in betere doen….en dat leverde ook de gelijkmaker op….in de slotfase kopte Folkert (oud-Oerterp speler)de gelijkmaker voor ODV  tegen de  touwen…..een nuttige oefenwedstrijd voor beide partijen met een uitslag die recht deed aan de wedstrijd….

  Bekerwedstrijden:

  RWF  O-9 kwam op bezoek bij Oerterp O-9……de ploeg uit Frieschepalen ging met een grote overwinning naar huis….het werd maar liefst 1-15…..Niek redde de eer voor Oerterp…..volgens leider Klaas: afgedroogd…..het luie vakantiezweet moet er nog even uit..

  Debuterende leidster Lianne startte prima met haar Oerterp O-10…..de eerste tegenstander was Zuidhorn O-10-3…volgens Lianne ging het erg goed ….een sterke verdediging achterin……er werd met 12-2 gewonnen…de blauwwitte doelpunten werden gemaakt door Daan de Gr 2x, Daan D 5x, Siem, Joah 3x en Mart ……een prima start van de boys van O-10….

  Oerterp O-12 startte de bekercompetitie tegen WTOC O-12…….leiders Wolter Jan en Dennis schrijven het volgende:
  JO12 mocht vandaag de competitie in eigen huis aftrappen tegen WTOC. Ondanks het thuissupport van diverse ouders, namen de gasten direct het initiatief en kwam Oerterp er in de 1e helft maar moeizaam uit. Tegen de rust kwam Oerterp weer een beetje op gang en kreeg het enkele kansen (o.a. bal op de paal). Ondertussen hadden de gasten al 3 maal gescoord (0- 3). Na wat bemoedigende woorden van de staf, kwam Oerterp na de pauze sterk uit de start blokken en wist het WTOC meteen onder druk te zetten. Jesse stuurde Jasper met een mooie steekbal weg over de linkerflank, die zijn rush daarna beloond zag worden met een doelpunt (1-3) . Kort daarop wist Jesper zich aan zijn tegenstander te ontworstelen en maakte het koeltjes af (2-3). Vervolgens liep WTOC toch weer uit na een wat ongelukkige eigen goal bij een scrimmage op de doellijn (2-4).  Met nog 10 minuten te gaan, werden de mouwen nog eens opgestroopt en werd het een spannende slotfase toen Jesse alleen voor de keeper opdook en 3-4 maakte.  Oerterp joeg daarna vol op de gelijkmaker en werd uiteindelijk voor die teaminzet beloond. Na een mooie aanval schoot Jesse de bal onberispelijk in de kruising (4-4) en proefde het gelijkspel na afloop als een overwinning. " 

  In Leek troffen TLC  O-13-2 en Oerterp O-13 elkaar….er moest gespeeld worden met de nieuwe spelregels…..Oerterp had dat zeker beter in het snotje, want er kwam een 1-8 overwinning uit de bus……leider Trientsje kan trots zijn….de Oerterper doelpunten werden gemaakt door Bjorn 2x, Pepijn 2x, Luuk 2x, Matthijs en Samuel……

  ONB O-15-2 was in Drachten de tegenstander van Oerterp O-15……deze ploegen kwamen een gelijkspel overeen…het werd 2-2……de Oerterper doelpunten werden gemaakt door Gerald en Servat….ze hebben ook nog een elftalfoto gemaakt….zie onderaan…en deze staat ook op hun teampagina op deze site…..

  Drachtster Compagnie was het decor van de wedstrijd TFS O-17-Oerterp O-17……de Oerterpers deden het prima en zegevierden met 1-4….de Oerterper doelpunten kwamen op naam van Jurre 2x en Ruben v H 2x

  Oerterp O-19 speelde vorige week donderdag al haar bekerwedstrijd……tegenstander op de Griene Greide was het Leeuwarder FVC O-19-2…….het werd een leuke wedstrijd…..Oerterp kwam in het begin op een 0-1 achterstand…..maar al voor de pauze zette Oerterp dit om in een 2-1 voorsprong…..een prachtig doelpunt van Erwan en eentje van Rik na een prima combinatie…….in de tweede helft bouwde Oerterp de voorsprong uit naar 4-1…..Rolf scoorde werkelijk schitterend door van zeker 30 m in de bovenhoek te knallen……kort daarna een klutsdoelpunt van Rolf.....FVC  drong daarna nog wel aan en moest de Oerterper verdediging nog vol aan de bak…….maar het bleef 4-1……een prima start van Oerterp O-19 onder leiding van de nieuwbakken leiders Bob en Jan…..

  Oerterp MO-20 moest ver op reis….Gorecht MO-20 was de tegenstander…..deze ploeg was iets te sterk en won met 8-1……de Oerterper eer werd gered door Alina……

  De dames van Oerterp speelden thuis tegen het 1 klasse hoger acterende FC Burgum….Oerterp Vr1 weerde zich kranig en kwam zelf op een 1-0 voorsprong door Nathaly……Burgum zette wel meer druk en kwam via een e d-tje op 1-1…….vlak voor rust brak Maxime door en alleen voor de keepster maakte zij geen fout 2-1……in de 2e helft zette Burgum Oerterp de duimschroeven aan……via een uitbraak kreeg Oerterp via Maxime een grote kans op de 3-1, maar helaas de Burgumer keepster was te sterk…..FC Burgum zette steeds meer aan en het wachten was op de gelijkmaker…..de Oerterper vrouwen streden voor elke meter…..maar het mocht niet baten het werd 2-2…..en zelf vlak voor tijd werd het nog 2-3…..een verdiende overwinning voor FC Burgum, maar een compliment voor de Oerterp dames…….strijdend ten onder……

  Zondagmorgen speelde Oerterp 3 thuis tegen Sc Boornbergum Zo 1……het was een bekerwedstrijd…..Boornbergum was veel te sterk en leidde bij rust al met 0-8……in de tweede helft ging het beter…..deze helft eindigde in 3-4…..bij elkaar opgeteld werd het dus 3-12…..voor Oerterp scoorden Vincent 2x en Wietze….

  Oerterp 2 ging op bezoek bij Gorredijk 2, wat uitkomt in de 1e klasse…..het werd een speciale wedstrijd…..Oerterp verloor met 6-5…..Randy scoorde 3x, terwijl Pim en Mike 1 keer scoorden wel uit een assist van Randy…..opvallend was dat Oerterp keeper Kevin moest uitvallen, waarschijnlijk met een gebroken duim……zijn vervanger werd Hans…..maar ook hij moest zich laten vervangen….toen kwam Jur op kiep…….de uitslag had ook anders kunnen uitvallen, als Oerterp de opgelegde kansen had benut…..

  Na vele jaren stond de derby Bakkeveen 1-Oerterp 1 weer op het programma……bij elkaar in de competitie, maar nu voor de beker……..Oerterp was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij…..het kreeg dan ook vele mogelijkheden om te scoren……Berno scoorde met het hoofd de openingstreffer……..daarna verstapte Oerterp keeper Marco zich en moest zich langdurig laten behandelen door de nieuwe verzorger Johannes…..Oerterp was even van slag en Marco oogde niet fris…….Bakkeveen profiteerde ervan en kwam binnen no time op 2-1……vlak voor rust bepaalde Berno de ruststand op 2-2, middels een mooie treffer in de verre hoek……in de pauze bleek dat Marco niet verder kon en vervangen werd door veldspeler Sybren……ook in de 2e helft was Oerterp veel beter…..het duurde echter tot halverwege dat Jesse v.d. Br keurig afrondde……2-3……vervelend was dat centrumverdediger Jorryt moest uitvallen met een liesblessure…….Oerterp had al 5 keer gewisseld, dus moest met 10 man verder…….dit was geen probleem…..Oerterp profiteerde optimaal van de ruimte die Bakkeveen weggaf…..Sil rondde een actie van Dennis keurig af …..(zijn eerst in het seniorenvoetbal)……in de slotminuut scoorde Dennis de 2-5 na een keurige actie van Lars….al met al een verdiende overwinning……volgende week vervolg van de bekerwedstrijden…..Blauw Rood ’20 uit Bolsward komt dan op bezoek op de Griene Greide…..

  Wat opviel deze week:

  • Het spelregel bewijs  moeten de volgende spelers/sters hebben behaald:  Sietse L gehaald-gefeliciteerd,  Jaimie R (is in level 1),  Milan L en Laura de Vr gehaald-gefeliciteerd……iedereen heeft bericht gehad van de KNVB……zo niet dan even een berichtje naar de ledenadministratie….
  • Het alarmsysteem in de kantine is aangepast……Infra-Watch neemt nu de beveiliging onder haar hoede….de huidige druppels werken dus niet meer……
  • Boven op de dug-outs van het hoofdveld zijn borden geplaatst met de aanwijzing Oerterp en Gasten……op verzoek van hoofdtrainer Freerk zijn ze wel gewisseld……ziet er strak uit….
  • Ook zijn er een aantal reclameborden geplaatst of verwisseld door de Vut-ploeg….rond het hoofdveld is het nu helemaal vol….prachtig resultaat van de sponsorcommissie……zij gaan nu op zoek naar andere plekken om de borden te plaatsen……
  • Vanaf vandaag, maandag 5 sept, start de mooie actie van de Rabobank weer: Raboclubsupport…word gratis lid van de Raboclubsupport zodat je ons kan steunen om onze doelen te realiseren…..stemmen kan vanaf maandag 5 sept……DOEN!!!!!!  ……(zie voor meer info elders op deze site)….
  • De jeugdteams worden dit seizoen voorzien van nieuwe shirts van sponsor InfraWatch…..helaas laat de levering nog wat op zich wachten….hopelijk half september…..hetzelfde geldt voor de shirts van Oerterp 2,3 en 4…….nog even geduld dus…..
  • De Vut-ploeg is nog steeds aan het sproeien op de velden……bijna klaar?.....komende week gaat het wat regenen?.....
  • Zes dames hebben vorige week woensdag de kantine helemaal schoongemaakt…..er is goed werk verricht door  de “himmelfroujlu”……tige dank…..
  • Oerterp 1 speelt dinsdag 6 september haar laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding….uit naar Harkema Opeinde…..aanvang 20.00 u……
  • De spreuk van de week is:

  Als je alleen loopt ga je sneller, maar met een team kom je verder.


  Zijn er weer bijzonderheden….. mooie doelpunten…..mooie acties…..die  het vermelden waard zijn…. dan even een berichtje naar info@vv-oerterp.nl

   

                Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig