• DEZE WEEK…………………..(132)

  Bekerwedstrijden:

  In de vroege zaterdagochtend speelde Oerterp O-9 uit tegen Drachten O-9-3…..leider Klaas schreef het volgende:
  Vandaag speelden we uit tegen vv Drachten, na een nederlaag en een gelijkspel namen we vandaag wel de drie punten mee huis. Het slechte weer kon de jongens niet deren en het regende dan ook doelpunten. We wonnen met maar liefst 2-12. De doelpuntenmakers, Niek 5x,Tyme 2x, Thije 1x, Ties 1x,Bas 2x, Daimyn 1x ……..

  Leidster Lianne ging met haar Oerterp O-10 op reis naar Peize om de spelen tegen Peize O-10-2…..ze schreef het volgende over de wedstrijd:
  De teams waren aan elkaar gewaagd. Er werd mooi samen gespeeld en mooie kansen gecreëerd. We stonden al snel 0-1 voor door een doelpunt van Jenze. Ook Joah (2x) en Jerryt wisten het doel te vinden. In de pauze was de stand 2-4. Na de pauze wisten de tegenstanders helaas het doel iets vaker te vinden. Jerryt scoorde het laatste doelpunt voor Oerterp. Eindstand 6-5. Ondanks de nederlaag een mooie pot……….

  De leiders Peter en Otmar hadden het woensdagavond prima voor elkaar voor Oerterp O-11…..op de Griene Greide werd Friese Boys O-11-2 met 5-1 verslagen…..Marijn scoorde 3x, terwijl Thijs en Ieme elk 1 keer het net wisten te vinden………..zaterdag speelden ze opnieuw thuis….nu was VEV’67 O-11-4 de tegenstander……het werd een spectaculair partijtje……het werd 5-5……de leiders dachten dat dit de doelpuntenmakers waren…  Ieme, Marijn 2x en Jesmer 2x…….maar helemaal zeker weten ze het niet……

  De mannen van de leiders Dennis en Wolter Jan , Oerterp O-12, stonden op scherp…..Blue Boys O-12 werd zeer ruim verslagen….zij schreven het volgende:
  Na twee doelpuntrijke gelijkspelen, pakte JO12 vandaag de volle winst . Blue Boys maakte er ook geen spannende wedstrijd van. In de eerste helft zou je nog kunnen stellen dat Oerterp het "rustig aan" deed.....8 – 1 Om vervolgens in de tweede helft elke twee van de 30 minuten te benutten met een goal....De goals (telt u mee) werden vandaag gemaakt door:  6x Stefan, 5x Jesper, 4x Jasper, 3x Rowan, 3x Liam, 1x Ruben en 1x Thijs. " (23-1)

  De topper van Oerterp O-13 tegen Grijpskerk O-13  eindigde in een keurige 6-0 overwinning voor Oerterp….de doelpunten werden gemaakt door Mathieu 2x, Luuk R 2x, Pepijn en Ruben……

  Feanstars O-15-2 was in Surhuisterveen de gastheer van Oerterp O-15……de mannen van leider Marinus hadden er zin in …….Oerterp kwam op 0-1 door Rinzo…..Feanstars kwam terug tot 1-1……maar Servat zorgde met 2 treffers ervoor dat de punten meegingen naar Ureterp………

  Ook zaterdag stond er een derby op het programma…..Oerterp O-17 kreeg bezoek van RWF O-17……het werd een leuk partijtje, waarin Oerterp met 5-3 aan het langste eind trok…..Jurre scoorde 4 x en Hylke 1x…..een mooie overwinning voor de mannen van de leiders Sander en Jur……..

  Oerterp O-19 speelde een uitwedstrijd tegen Jubbega O-19……leider Jan v D schreef het volgende:
  Zaterdag had de JO 19 een uitwedstrijd tegen Jubbega. Na een winstpartij tegen FVC en een nederlaag tegen Blue Boys was het nu wel weer tijd voor een overwinning. Na een goede start van de wedstrijd met een kans voor Erwan die tegen de lat belande liepen we door 2 fouten tegen 2 tegendoelpunten aan. Ruben bracht nog in de eerste helft de stand terug naar 2-1. In de 2e helft stond het lange tijd goed maar 2 fouten zorgde voor een 4-1achterstand. Erwan bracht de spanning met de 4-2 nog even terug. We kregen nog kansen op de 4-3 maar helaas liep Jubbega in de slotfase uit naar 7 doelpunten. De komende week staat de thuiswedstrijd tegen ONT op het programma.

  Het gaat steeds beter met Oerterp MO-20……leidster Geesina had haar troepen op scherp staan…..de uitwedstrijd tegen Roden MO-20 werd met 1-2 gewonnen…..Evelien en Benthe wisten raak te schieten in deze spannende wedstrijd…..maar dit geeft perspectief voor de toekomst…..

  De laatste bekerwedstrijd voor Oerterp Vr1 leverde niet het gewenste resultaat op….in Buitenpost werd nipt met 1-0 verloren……leider Sybren schreef het volgende:
  Eerste 20 minuten wie swier ondermaats, dêr nei pakke we het wol op, Mar stean je wol 1-0 achter. Prachtige vrije trap fan buitenpost dy yn de kruising skeaten wurde. Fanof de 20ste minuut binne we folle better en missen we een penal en een pear grutte kansen. Twadde helft bin we ek folle better, Mar witte we op een pear kansen nei, net echt meer kansen te creëren terwijl we wol goed spylden, de lêtste bal wie steeds krek net goed……….

  In de stromende regen speelde Oerterp 3 zondagmorgen haar laatste bekerwedstrijd……tegen Drachten 3 werd met 6-0 verloren, dus de bekerdroom, als die er was, is over…..het derde kan zich nu volledig richten op de competitie, die volgende week start met een uitwedstrijd tegen VWC 2 (Munnekeburen)……..

   

  Oerterp 2 haalde donderdagavond de uitgesteld bekerwedstrijd in tegen Drachten 2……de uitslag deed denken aan korfbalwedstrijd……Oerterp won met 8-4……Randy 3x, Dennis 2x, Albert-Pieter, Roland en Mike waren de doelpuntenmakers……er waren kansen in overvloed om de score nog hoger te doen uitvallen….maar helaas…..daar keeper Kevin nog steeds is geblesseerd, stond Koert in het doel en deed dat met verve………
  Zondagmorgen moest Oerterp 2 aantreden in en tegen Jubbega……Jubbega 2 nam al snel een 1-0 voorsprong…..maar Randy (wie anders) nam kort voor rust gelijkmaker voor zijn rekening…..na een 1-1 ruststand was Jubbega in de 2e helft de bovenliggende partij……ze wisten echter maar 1 keer te scoren…..dus kwam er een eindstand van 2-1 op het scorebord….

  De Sweach was de laatste tegenstander voor Oerterp 1 in de bekerpoule…..beide teams hadden 6 punten, alleen had de Sweach een 1 doelpunt beter doelsaldo……Oerterp moest de dus de wedstrijd winnen om door te gaan…er kwam een gehavend Oerterp binnen de lijnen…..een groot aantal youngsters maakte haar opwachting binnen de lijnen…..deze hadden het moeilijk tegen het fysieke spel van de ploeg uit Beetsterzwaag…….toch kwam Oerterp op 1-0 toen Berno een keurige aanval afrondde met een treffer in de kruising…..de Sweach werd een aantal malen gevaarlijk maar de uitblinkende  keeper Sybren liet zich niet verschalken……in de 2e helft hetzelfde spelbeeld…..ook nu kreeg de Sweach kansen, maar wederom was de Oerterp keeper op zijn post…..maar na een minuut of twintig was ook hij kansloos en scoorde de Sweach de gelijkmaker……Oerterp wist echter binnen luttele minuten weer te scoren, toen Berno uit een klutssituatie snoeihard binnenschoot……de Sweach drong nog wel aan….maar Oerterp kwam beter in het spel…..en bleef gemakkelijk overeind…..door dit resultaat bekert Oerterp 1 door……eind september is de loting voor de volgende ronde die op 23 okt wordt gespeeld….

  Wat opviel deze week:

  • Het spelregel bewijs  moeten de volgende spelers nog halen:   Jaimie R (is in level 1),  Milan L ……beiden hebben bericht gehad van de KNVB……zo niet dan even een berichtje naar de ledenadministratie….wel even doen…….want een schorsing of een boete zit je toch net op te wachten ………
  • Oerterp is een  sportief partnership aangegaan met Sc Heerenveen….wat dat precies inhoud zie elders op de site……ziet er allemaal heel aardig uit…….
  • De activiteitencommissie heeft haar programma voor dit seizoen gepresenteerd….het ziet er allemaal weer prachtig uit…..’
  • De KNVB heeft de promotie/degradatie regeling voor Oerterp 1 bekend gemaakt…..voor de 3e klasse B zondag telt het volgende……de kampioen promoveert naar de 2e klasse…de periodekampioenen spelen voor drie plaatsen in de 2e klasse…….de nummers 9 en 10 spelen nacompetitie om zich te handhaven…..de no 11 en 12 degraderen rechtstreeks naar de vierde klasse…..wordt dringen om de juiste plaatsen…..
  • Vanaf de categorie O-13 moet er een goede pasfoto op je digitale spelerskaart staan…….deze kun je zelf uploaden via de app Voetbal.nl……dit kan tot 1 november……het moet wel een duidelijke foto zijn……dus geen terrasfoto’s of met je paard……lukt het niet om je pasfoto zelf te plaatsen, mail dan de foto even naar de ledenadministratie…..
  • De kaboutertrainingen worden met 2 uitgebreid….de extra trainingen zijn nu op 28 sept en 5 okt  om 16.00 u ……
  • Komende vrijdag de eerste activiteit…..Pub Quiz…..zie voor info elders op deze site…
  • Zaterdag 24 sept start de Grote Club Actie…..ook de vv doet daaraan mee…..dus stel de lotenverkopers niet teleur…..je steunt de vereniging op een voortreffelijke manier…..
  • Komend weekend start de competitie voor de heren en dames senioren……voor de jeugd gaat de bekercompetitie nog even door…..
  • Met ingang van dit seizoen zal er bij de thuiswedstrijden van Oerterp 1 een cadeaubon van Elinga  Mode ter waarde van € 50,- worden verloot onder de leden van de Club van 50……dus reden te meer om lid te worden van de Club van 50……
  • De RABO-support actie loopt nog tot 27 sept…..heb je nog niet gestemd? ….gewoon nog even doen
  • De sponsorcommissie is erin geslaagd om het aantal reclameborden uit te breiden, zodat het rondom het veld geheel gevuld is…..uit dank aan de gebleven  en nieuwe sponsoren de komende weken hier de bordsponsors:……Taxi Laanstra….…Restaurant Ie-sicht…..Trendkeukens…Stucadoorsbedrijf Teake vd Hoek…Piets Fietshus……de Beren Drachten….Infrawatch….Hofma beeld en geluid….Poelman  bestratingen….Anton en Gerjan Brillen……Kijlstra Betonmortel……..Egberts Tweewielers….Bier Brouwerij Noord Drachten………
  • De spreuk van de week:

  Het moeilijke van een makkelijke wedstrijd is om een zwakke tegenstander slecht te laten spelen.
  ( Johan Cruijff)

  Zijn er weer bijzonderheden….. mooie doelpunten…..mooie acties…..die  het vermelden waard zijn…. dan even een berichtje naar info@vv-oerterp.nl

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig