• DEZE WEEK…………………..(139)

  Competitiewedstrijden:

  In de vroege ochtend stond de wedstrijd Bakkeveen O-8-Oerterp O-8 op het programma……het vroege tijdstip deerde de Oerterpers niet….het werd maar liefst 1-13……Jens 9x, Ties 3x en Simme waren de doelpuntenmakers….een prima start voor O-8

  Oerterp O-9 ging op reis naar Frieschepalen om te spelen tegen RWF 0—9-2….de leiders zagen het volgende:
  :Vandaag op visite bij RWF. De derby!! Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Het bleef lang 0-0 maar na 10 minuten kregen we een vrije trap mee en die schoot onze verdediger Thije er overtuigend in. Even later kregen we nog een vrije trap mee en opnieuw Thije achter de bal. Ook deze wist uit er met een goed schot in te krijgen. RWF kwam terug met 1-2 maar door een eigen doelpunt gingen we de rust in met 1-3. Tweede helft was erg spannend en RWF maakt mooi de 2-3. Niek schoot via de zijkant de 2-4 erin en even was het weer aan RWF 3-4. Daimyen maakt de laatste. Einduitslag 3-5.

  RSC O-10 was de tegenstander van Oerterp O-10…..leider Jorrit zag het volgende:
   Zaterdag gespeeld uit tegen RSC. Een spannende wedstrijd… de eerste helft spelen de jongens als een trein en zo staan we bij de pauze met 2-4 voor. Na de rust wordt RSC sterker en sterker en zijn de aanvallen van onze kant schaars. Paar minuten voor tijd staat het 5-5 hebben we nog een paar kleine kans op 5-6 maar helaas maakt RSC de 6-5… wat hebben de jongens gestreden. Per week worden ze beter… de punten gaan binnenkort een keer komen, dat kan niet missen! De doelpuntenmakers voor Oerterp waren?.... .

  Drachten O-11-2 was thuis de gastheer van Oerterp O-11……de Drachtsters wonnen met 6-2….de Oerterper doelpunten kwamen op naam van Ieme en Jesper……volgende week nieuwe kansen…..

  Op zaterdagmiddag voetballen komt niet vaak voor bij de jongste jeugd…..maar Oerterp O-12 ging op die tijd naar Oosterwolde om te spelen tegen de plaatselijke O-12…..leider Dennis zag het volgende:
  Net als een jaar geleden (toen JO11) werd uit bij Oosterwolde gelijk gespeeld... Met nagenoeg dezelfde teams, werd het na een bewogen wedstrijd opnieuw 3 - 3... In deze editie kwamen de goals van Oerterp van Jesse 2x en Jasper 1x.

  De spelers van Oerterp O-13 moesten vroeg uit de veren, om in Kollumerzwaag aan te treden tegen Friese Boys O-13……..de ploeg uit Noordoost Friesland was de sterkere en zegevierde met 9-3…….de blauwwitte doelpunten werden gemaakt door Samuel, Ruben en Matthieu……

  Haulerwijk O-15 was op de Griene Greide de tegenstander van Oerterp O-15……Oerterp kwam net te kort en verloor nipt met 2-3…..de beide doelpunten werden gemaakt door Servat….

  Oerterp  MO-15 ging naar Wijnjewoude om te spelen tegen ODV MO-15…leider Leo schreef het volgende:
  Nou vandaag was de tegenstander weer letterlijk een maatje te groot. Ondanks een 9-0 nederlaag zelf aardig wat kansen gehad op een goal. Helaas de scherpte ontbrak. Op naar volgende week

  Oerterp O-17 moest naar Bakkeveen  O-17……maar kwam van de koude kermis thuis…..het werd maar liefst 10-0 voor Bakkeveen…..volgende week nieuwe kansen….

  Roden O-19-3 kwam naar Ureterp…..Oerterp O-19 en Roden maakten er een pittig duel van…..Oerterp kwam op 2-0 door doelpunten van Ruben en Erwan…..in de tweede helft drong Roden aan….en kwam terug tot 2-1…..het werd even spannend…..maar Ewan maakte aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 binnen te schieten…….

  Soms moet je even zoeken naar de clubnamen…..door samenwerkingen krijg je soms namen, die nog niet bekend in de oren klinken……Oerterp MO-20 moest op visite bij DKC MO-20…..(Drogeham-Kootstertille-Combinatie)……aan de boorden van het Prinses Margrietkanaal werd het 8-0 voor DKC……

  Oerterp Vr1 ging op bezoek bij Roden Vr1….het werd 2-2…..leider Sybren schreef het volgende:
  Op 10/15 minuten nei wieden we folle better. We kwamen 1-0 voor út goed druk setten fan Kelly. Dernest ha we de eerste 20 minuten nog 2/3 grutte kansen hoarn en hieden we al 2-0/3-0 foar matte stean. Toen de foar ús minne minuten oan en scoorden sy 2 knappe goals. Dernei pakten wy het wer goed op en ha we de hele twadde helft fol de druk dr op hoarn en heel wat grutte kansen creëerd, Mar helaas witte we Mar ien keer út een corner te scoren, die skopte bernou er yn ien keer yn. Kortom wie het spel wer heel goed, Mar doche wy ús self te koart. Mar het spel is wer we oan fest hoare matte want dat is al 2 wyken heel erg goed!

  Het elftal van leider Appie , Oerterp 4, speelde thuis tegen GVB 2……in de eerste helft kreeg men een les in effectiviteit……zelf legio kansen, maar de Groningers scoorden 3x……kort voor rust deed Oerterp wat terug…..Sander ging er vandoor en scoorde formidabel met een diagonaal schot in de “P” van het doel….(precies in de kruising)…..in de tweede helft was het voor Oerterp 4 tegenhouden……GVB wist nog 3 maal  te scoren…dus werd het 1-6…..

  Volgens leider Pieter W was Read-Swart behoorlijk beter dan Oerterp 3……bij rust was het al 0-4…….in de tweede helft scoorden Wietze en Imro wel twee keer….maar de Knipsters maakten er ook nog 4….eindstand 2-8

  Oerterp 1 en Geel Wit 1 maakten er onder druilige omstandigheden er een waar spektakelstuk van……zoals gewoonlijk kwam Oerterp op achterstand 0-1…….maar Oerterp rechtte de rug op een uitstekende wijze….met goed veldspel werden de Amelanders de duimschroeven aangezet……eerst was het Dennis die met een kopbal de gelijkmaker liet aantekenen….kort daarna was het weer Dennis, die de 2-1 scoorde…….daarna was het de beurt aan Berno die het net deed bollen voor de 3-1…..kort voor rust was het Lars die koppend de 4-1 scoorde….dit was ook de ruststand…..in de tweede helft een ander beeld….Geel Wit kreeg ietwat de overhand…..ze kregen een uitstekende mogelijkheid om te scoren, maar de voor hands gegeven strafschop werd, gelukkig voor Oerterp gemist,……kort daarna kon een Geel Wit aanvaller alleen op Marco afgaan…maar deze miste jammerlijk…..kort daarna toch 4-2…..maar kort daarna was het Lars die de wedstrijd op slot gooide door een losgelaten bal van de Geel Wit keeper afrondde (5-2)………Jesse scoorde daarna de 6-2,…….even later kreeg Dennis een strafschop mee wegens vasthouden en hij benutte deze zelf voortreffelijk…..7-2……..kort voor het einde mochten de Amelanders ook nog een keer scoren……maar de slotfase was voor invaller Sil….hij rondde een aanval keurig af….eindstand 8-3…..een wedstrijd die na de rust zeker de andere kant kon opgaan werd zodoende toch nog met een goed gevoel afgesloten….

   

  Wat opviel deze week:

  • De stand van zaken van de Grote Club Actie tot nu is als volgt……er zijn tot nu 977 loten verkocht….dus de stand staat tot nu toe op € 2344,80…….halen we de € 2500,- ??.....er zijn tot nu toe 27 jeugdleden die 17 loten of meer hebben verkocht…….mocht je nog boekjes thuis hebben liggen….dan mag je die wel inleveren in de bak in de kantine…….of bij Fenny Bron, Dr Prakkenlaan 49….in de brievenbus…..
  • Vorige week woensdag was de voorstelling Positief coachen in MFC de Wier…..er waren 40 belangstellenden….het was een bijzondere avond, waarbij wel een paar oogopeners zaten……(zie foto onderaan)…
  • Onze aanvoerder van het vlaggenschip Lars voelt zich erg verantwoordelijk voor zijn elftal…..vorige week bij de wedstrijd MKV’29-Oerterp werd bij de warming-up een bal over het hek geschoten, deze kwam terecht op het spoor van Leeuwarden naar Zwolle……verboden terrein voor iedereen……Lars had echter gezien dat de bal in de rietkraag was gerold……vorige week donderdag ging hij, in duikpak (van zijn werk) terug naar de plaats….en warempel hij kwam met de bal terug……gevonden in de rietkraag……een klasse actie van onze aanvoerder…….
  • Binnen de vv zijn we gestart met een pilot voor adoptie-teams…..Oerterp 1 adopteert Oerterp O-12…..en Vr1 adopteert MO-15…….dit kan van alles inhouden….het fluiten van de wedstrijdjes door de senioren…..het geven van een gasttraining aan een jeugdteam……het meedraaien van de jeugd bij een senioren wedstrijd….de initiatieven liggen bij de beide teams……alles onder het motto om de kloof tussen jeugd en seniorenvoetballen te verkleinen…..aan het eind van het seizoen wordt de pilot geëvalueerd … en eventueel uitgebreid naar meerdere teams….we gaan het zien….
  • Komende zaterdag speelt Oerterp 1 de uitwedstrijd tegen Bakkeveen……aanvang 19.00 u…..na afloop DJ Fire King in de kantine daar…..
  • Zaterdag was de laatste dag van de verkoop van de shirts…..….dit brengt het totaal op € 117,- ……al met al een prima resultaat……
  • Bij de wedstrijd Oerterp-Geel Wit was…..Niek Rozema van de JO-9 pupil van de week…. De 8-jarige Niek heeft 1 hobby; Voetbal. Zit op "De Opdracht" en is middenvelder. Vader Klaas leider van de JO-9  had ook dochter Ilse meegenomen. Niek gaf het goede voorbeeld door de keeper van Geel Wit te verschalken. Niek gaf al aan dat de JO-9 regelmatig grote uitslagen laat zien en was geenszins verrast dat er maar liefst 11 doelpunten gescoord werden tussen Oerterp en Geel Wit.….(zie foto’s onderaan)
  • Zaterdag had de sponsorcommissie een avond georganiseerd voor de sponsoren……er kwamen maar liefst 50 sponsoren op af……er was een lezing van John van Zweden……voormalig behangspecialist en voormalig eigenaar van Swansea City…tevens werden een aantal sponsoren in het zonnetje gezet…..Lippe Wonen als waardering voor het 40 jarig sponsorschap……Anno de Vries Jo Fakman shirtsponsor van Oerterp 2 (was helaas niet aanwezig)… en Makelaardij Varwijk-Sibma als  shirtsponsor van Oerterp 3 en 4……en InfraWatch als shirtsponsor van alle jeugdteams….(zie foto’s onderaan)..het werd afgesloten met een koud en warm buffet verzorgd door restaurant de Stripe…..
  • Soms moet je op het sportveld even omhoog kijken……dan zie je de nieuwe club vlag en de vlag van de hoofdsponsor in top hangen…….
  • Vrijdag stond er prachtig stuk in de Leeuwarder Courant over als meer dan 40 jaar sponsoring van Lippe lap  bij de vv……zeker het lezen waard…….en uit te knippen…..
  • Een groot stickervel achter op een reclamebord plakken is soms best lastig…..als je dit in de kantine doet bij een wedstrijd, krijg je ook nog allerlei adviezen…….maar het resultaat mag er zijn…..(zie foto’s onderaan)
  • Vrijdag stond er een prachtig artikel in de Leeuwarder Courant over de relatie tussen de vv en hoofdsponsor Lippe Wonen……al meer dan 40 jaar shirtsponsor van de vv……een uniek gegeven……
  • Donderdag was er een avond van Sport Fryslân over energie besparing binnen de verenigingen…..een aantal omliggende verenigingen waren ook aanwezig…….een duidelijke uitleg over energie besparing…..en hoe je dit kunt aanpakken……zelfs Omrop Fryslân was aanwezig…..onze voorzitter Sijmen was de volgende dag te horen op de radio…….
  • De verbouw van de commissiekamer vordert…..de vloerbedekking ligt erin…..bankjes zijn gemonteerd…   Jorrit, Jesse, Wiemer en Hessel hebben de handjes laten wapperen…nu nog het foto behang en het is af...zie foto onderaan
  • De sponsorcommissie is erin geslaagd om het aantal reclameborden uit te breiden, zodat het rondom het veld geheel gevuld is…..uit dank aan de gebleven  en nieuwe sponsoren de komende weken hier de bordsponsors:……….Jo Fakman Anno F. de Vries…..Nikky Bloemen….Stucadoorsbedrijf Jeroen Linstra…Sportstroom…..Bakkers de Groot…..Stellingwerf machinerie….Adminstratiekantoor Blom….Veenema Techniek….Meijer dakbedekking………Reitsma & de Jong adminstratie en belastingadvies….ICP cleaning+Maran Yachtcenter…..Oosterhof Holman…Hotel restaurant de Stripe……...B. v Roeden beheer BV……..Intersport….
  • De spreuk van de week is:

  Wat heb je nou liever? Eén goed 11-tal of 11 goede 1-tallen?(Johan Cruijff)

   

  Zijn er weer bijzonderheden….. mooie doelpunten…..mooie acties…..die  het vermelden waard zijn…. dan         even een berichtje naar info@vv-oerterp.nl

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig