• DEZE WEEK…………………..(141)

  Competitiewedstrijden:

  Op het vroege tijdstip van 9.00 u (dit i.v.m. de intocht van Sinterklaas) speelde Oerterp O-8 thuis tegen Drachtster Boys O-8-3……ook de kou konden de spelers goed weerstaan en wonnen met 12-7……de doelpunten kwamen op naam van Jens 7x, Ties 3x, Dytmer 1x….leuk was het dat Benjamin, die voor het eerst meedeed, ook gelijk scoorde…

  Hoewel Drachten O-9-4 met 1 man meer speelde, was Oerterp O-9 veel te sterk voor de Drachtsters…..het werd maar liefst 19-1…….Thije 6x, Niek 5x, Daimyen 3x, Tyme 2x, Bas 2x en Kris 1x waren de doelpuntenmakers voor Oerterp…..

  Oerterp O-10 ging naar Surhuisterveen om te spelen tegen Feanstars O-10-2……leidster Lianne schreef dit er over:
  De uitslag van onze wedstrijd was 4-1.    Als verrassing kwamen Tim en Yannick ook coachen, dat konden de jongens wel waarderen. We begonnen de wedstrijd scherp  Door goed voorwerk van Mart en de afronding van Joah kwamen we voor met 0-1 voor.  Feanstars wist ik nog te scoren dus gingen we met 1-1 de rust in. Na de pauze maakten de Feanstars een snelle goal wat de stand op 2-1 bracht. Feanstars wist de goal daarna nog 2x te vinden wat de eindstand op 4-1 bracht. We zien de jongens steeds beter worden in het samenspel, vrijlopen en goed aanbieden. De punten zullen vanzelf een keer komen.

  Ondanks een goed eerste helft verloor Oerterp O-11 de thuiswedstrijd tegen Tijnje O-11 met 3-8……Marijn, Jesmer en Ieme waren de doelpuntenmakers voor Oerterp…….

  In Grootegast speelde Oerterp O-12 een erg spectaculair potje tegen koploper FC Grootegast O-12…..de leiders Dennis en Wolter Jan zagen dit gebeuren:
  Jo12 ging in de eerste vrieskou op bezoek bij de koploper. Na de aftrap leek het in eerste instantie een kwestie van tijd, voordat Oerterp zou gaan scoren. Helaas viel deze dan toch in het verkeerde doel en leek er ineens geen houden meer aan (5 -0). Toen vlak voor de pauze een penalty voor Oerterp ook nog eens op de paal belandde, leek de 2e helft een formaliteit te worden. Na een peptalk in de kleed box spraken de jongens af, om in ieder geval nog een doelpunt voor de eer te maken .Ook na de rust leek het lange tijd voor Oerterp allemaal niet te lukken (weer de paal) en voorkwam Ties met o.a. een knappe zweefduik zelfs nog een grotere achterstand. Nadat Stefan met nog een kwartier  op de klok eindelijk wist te scoren (5 - 1), begon het ineens te lopen voor Oerterp. Duels werden gewonnen, tweetjes slaagden en een aantal steekballen vanuit het middenveld vielen precies goed voor Jesse om in de voorlaatste minuut zelfs nog een hattrick te maken  (5 - 4). Met nog 1 minuut te spelen werd de druk maximaal opgevoerd en haalde Jesse nogmaals de trekker over 5 - 5 !! Bij het direct daaropvolgende eindsignaal leek de Champions League wel mee terug naar Oerterp te komen..."

  Oerterp O-13 moest al vroeg spelen in en tegen Kollum O-13……..was het te vroeg of was het te koud?.....de oranjehemden wonnen maar liefst met 10-0…….gelukkig is er volgende week weer een wedstrijd …..

  ONR MO-15 was in Roden de tegenstander van Oerterp MO-15……volgens leider Leo was het een mindere wedstrijd van de dames…..ONR wint de wedstrijd met 7-3……Constance scoorde 3x voor Oerterp….

  In Wijnjewoude speelde Oerterp MO-20 tegen ODV MO-20…….de blauwwitten uit Wijnjewoude waren de betere ploeg en wisten 7x het net te vinden……Oerterp zette daar 2 doelpunten tegenover……deze werden gescoord door Evelien en Anne Jose…..….

  Op de late zaterdagmiddag moest Oerterp Vr1 uit spelen tegen Zuidhorn Vr2…het werd volgens trainer/leider een wedstrijd met twee gezichten……de eerste helft was ondermaats….en Zuidhorn stond bij rust met 3-0 voor…de tweede helft was veel beter, meer beleving……5 min na rust brak Bernou door en werd door de keepster onderuit gehaald….de keepster moest met rood naar de kant…..en dat hielp zeker…..Bernou knalde een vrije trap erin…..Ilse vond het net uit een corner……en even later kopte Bernou de gelijkmaker binnen….trainer Sybren was trots op de veerkracht van het team…..

  Oerterp 4 ging zondag naar Smilde om te spelen tegen het vierde van vv Smilde’94……..Oerterp streed tot het uiterste en lange tijd ging het aardig gelijk op…….tien minuten voor het einde was de stand 2-1 en werd het spannend….zou de gelijkmaker nog vallen?......helaas in de slotminuten maakte Smilde de 3-1……voor Oerterp scoorde Wolter…(who else!!)

  Koploper en kampioen van de najaarsreeks Dwingeloo 2 speelde in Ureterp tegen Oerterp 2…..de Oerterpers kregen een lesje in effectiviteit……hoewel Oerterp een optisch veldoverwicht had, counterenden de Drenten gemakkelijk naar de doelpunten….na een 0-3 ruststand werd het 0-6…….jammer was het dat Jorrit D de lat raakte na een prima aanval….volgende week speelt Oerterp 2 de laatste competitie wedstrijd in deze reeks…..uit tegen Ruinen 2……na de winterstop volgt dan een nieuwe indeling…….om toch een beetje in “shape” te blijven oefent men op 11 dec. thuis tegen Geel Wit 2…….

  Oerterp 1 ontving DTD…..op papier een echte topper……no 2 en 3…..in tegenstelling tot andere wedstrijden kwam Oerterp op voorsprong…..wat heet in het eerste kwartier speelde Oerterp DTD helemaal weg….en scoorde dan ook 2x….Dennis en Lars waren de doelpuntenmakers…..de Oerterp supporters gingen er een goed voor staan…..maar men kwam iet wat bedrogen uit…..DTD nam het heft in handen en drukte Oerterp terug……Oerterp kreeg het lastig….keeper Marco had een paar goede reddingen….en paal en lat hielpen een beetje mee……toch kon niet worden voorkomen dat DTD op 2-1 kwam……in de tweede helft was de wedstrijd iets meer in evenwicht…..DTD kreeg kansen op de gelijkmaker (de lat trilt nog)……maar in de slotfase was het echter Berno, die naar binnen kwam en de bal in de kruising schoot……wedstrijd leek beslist…….maar in de absolute slotfase speelde een Oerterp speler terug op de keeper, maar zag daar bij een DTD aanvaller over het hoofd…..het werd 3-2……spanning terug……maar gelukkig werden de drie punten over de streep getrokken…trainer Freerk zag het volgende:
  Moaie punten mar stiekem De punten stellen!  Earste 10 à 15 minuten moat je eins op 3-0 komme dan is it gjin wedstriid meer.Dernei ha je it moeilijk tot de pauze. Dan begjinne we wer goed fien ik. Mar dernei is it ek wer lêstich. 3-1 moaie goal. Dernei troch eigen fout alsnog op 3-2 mar goed. Ik tink dat wij de lokkichste wienen hjoed. DTD hier meer fertsjjnne

   

  Wat opviel deze week:

  • De Grote Club Actie is beëindigd…..Fenny heeft alles uitgerekend en de eindstand is:€ 3410,20….er zijn 1421 loten verkocht…een paar loten zijn niet afgeschreven om wat voor reden dan ook…...Oerterp O-19 nam nog een superlot…(zie foto onderaan)……een voorwaar prachtig resultaat……als het doel € 1500,- is en het komt op meer dan het dubbele uit!!!…..dank aan alle lotenkopers en lotenverkopers…..er zijn 39 jeugdleden die meer dan 17 loten hebben verkocht en dus een trainingsjackje hebben verdiend…….de grootste dank gaat echter uit naar Fenny……die alles op een uitstekende manier heeft gecoördineerd…..tige dank…..
  • Afgelopen vrijdag was de halfjaarlijkse ledenvergadering……ca 50 leden gaven de acte de preseance……twee dingen die er uitgelicht kunnen worden……de dikke zwarte cijfers, die de penningmeester kon schrijven…..en bij de bestuursverkiezing neemt Niels de taken over van ondergetekende als voorzitter van de TC..……we wensen Niels veel plezier toe bij zijn nieuwe functie……
  • Lars scoorde zondag tegen DTD, dat betekende zijn 99ste treffer voor Oerterp 1……dus nog 1 ……Jelmer staat op 124……dus nog 1 voor zijn 125ste…….we houden jullie op de hoogte…….
  • De vv kreeg bericht van Sinterklaas, dat hij zaterdag 26 nov een bezoek brengt aan de Griene Greide…….hij komt met zijn Pieterbazen om 17.00 u aan bij de kantine.. …….je krijgt een uitnodiging via je leider……..kijk elders op de site…..
  • Pupil v.d. week bij Oerterp 1 -DTD 1 (uitslag 3-2) Bas Jagersma van de JO9. Middenvelder/spits Bas had geen enkele moeite om de verdediging en keeper van DTD te verschalken. Dit goede voorbeeld werd direct gevolgd door Oerterp 1, dat binnen 8 minuten een 2-0 voorsprong op DTD had genomen. Bas scholier op de Opdracht kon na afloop dan ook met plezier zijn oorkonde in ontvangst nemen….. ook heeft hij voor de GCA al 2 superloten verkocht en een groot aantal losse loten….toppertje..….zie foto’s onderaan…
  • Donderdag 24 nov speelt Oerterp 1 de bekerwedstrijd in en tegen Jubbega….aanvang 20.00 u….
  • Komende vrijdagavond is er weer een kaartavond……’de boer is troef en nel komt thuis……de roem is binnen’…..aanvang 20.25 u in de kantine…..
  • Na afloop van de wedstrijd Oerterp-DTD speelde zanger/DJ Johny de Vries in de kantine…..beide ploegen lieten zich de derde helft goed smaken…..het was nog lang onrustig op de Griene Greide……
  • Oerterp 1 en Vr 1 doen mee aan het Leekster Zaalvoetbalgala…….Oerterp Vr 1 speelt de poule wedstrijden op zaterdag 17 dec…..tegenstanders Westerkwartier, TLC/Roden en Veenhuizen  eerste wedstrijd om 20.20 u….de heren spelen op vrijdag 23 december de poulewedstrijden…..tegenstanders zijn TLC, Opende, RWF en nr. 1 van poule A uit het B-toernooi….eerste wedstrijd om 18.00 u……
  • Zaterdag vielen maar liefst 3 wedstrijden uit, door afzegging van de tegenstander…….reden te weinig spelers door ziekte of andere redenen……jammer O-15, O-17 en O-19 kwamen daardoor niet in de wei…..
  • De onlangs gemaakte elftal/teamfoto’s van de jeugd en die van Oerterp 2 en Vr1 zijn inmiddels geplaatst op de teampagina’s…..binnenkort komen de andere senioren teams aan de beurt…….dus voor de winterstop allemaal op de foto……
  • De spreuk van de week is:

  Ik heb nog nooit een zak geld een goal zien maken.” (Johan Cruijff)

   

   

  Zijn er weer bijzonderheden….. mooie doelpunten…..mooie acties…..die  het vermelden waard zijn…. dan         even een berichtje naar info@vv-oerterp.nl

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig