• DEZE WEEK…………………..(145)

  Competitiewedstrijden:

  Nu alle geplande veldwedstrijden afgelopen weekend zijn afgelast leek het mij  wel aardig om even een tussenbalans van de senioren teams op te maken…..


  Oerterp Vr1 werd vorig seizoen kampioen en promoveerde naar de 3e klasse…..en het gaat dit seizoen heel voortvarend……er werd 5 maal gewonnen, 2 x gelijk gespeeld  en 4 keer verloren……daardoor staan ze keurig op de 5e plaats met de doelcijfers 35-28……een resultaat waar de dames en het trainersduo Sybren en Taeke trots op mogen zijn……zaterdag  4 febr. wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen FC Grootegast Vr1…….

  Het elftal van leider Appie, Oerterp 4, heeft het zwaar……er werd nog maar 1 puntje verzameld…..en wel thuis tegen Westerkwartier, dat ook nog maar 1 puntje heeft…de doelcijfers 9-48……..maar de sfeer binnen het team is goed…..na de winterstop komen een aantal blessure gevallen terug……en kunnen er hopelijk  nog wat puntjes worden gesprokkeld…..de competitie gaat verder op zondag 22 januari met een thuiswedstrijd tegen GOMOS 4

  Oerterp 3 begon goed aan het seizoen en er werd stiekem al gedacht aan de platte kar……maar na een paar wedstrijden kwam de klad erin……er werden 3 wedstrijden gewonnen, 1 gelijk en 5 verloren…..en dit met de doelcijfers 36-49……de selectie is groot genoeg, dus er zullen nog wel een paar punten bijkomen….op 22 januari komt Heerenveen 4 naar de Griene Greide om de competitie te hervatten…..

  Het tweede speelde in het najaar een najaarsreeks……lange tijd draaide men goed mee…..maar in de slotfase van de competitie moest men soms haar meerdere erkennen…..ze eindigden op 4e plaats met 13 punten……er werd 4 maal gewonnen, 1 x gelijk en 3 maal verloren….de doelcijfers waren 24-19……in het voorjaar komt dan de voorjaarsreeks…..die zal bestaan uit 8 ploegen, waarbij  er een volledige competitie zal worden gespeeld…..dus 14 wedstrijden….in januari zal de indeling en programma wel bekend worden….

  De manschappen van trainer Freerk en leider Martijn , Oerterp 1, begonnen matig aan de competitie met 1 punt uit twee wedstrijden…..daarna volgde een reeks van overwinningen…….men staat nu op 5e plaats, er werd 6x gewonnen, 1x gelijk en 3 maal verloren….en dit met de doelcijfers 34-23……er moet wel bij worden aangetekend dat de gestaakte wedstrijd tegen Friesland, hierin niet is meegenomen……voor de jonge ploeg is dit na de degradatie uit de 2e klasse geen slecht resultaat…..ook in de beker was het resultaat heel aardig…..pas in de 2e KO ronde moest het onderspit worden gedolven met een 2-1 nederlaag tegen eerste klasser Jubbega…..we kijken dan ook uit naar een spannende 2e helft van de competitie

   

  Zaalvoetbal:

  Oerterp O-12 startte met de zaalvoetbalcompetitie….leider Dennis schreef het volgende:

  Ondanks een rommelige opstart voor de leiders vanwege randzaken,  

  waren de mannen van JO12 gelijk bij de les. Maximale punten, veel goals en soms prachtig combinatiespel.

  Vooral de 0-5 (goal, na combinatie voetbal met hele team) en 0-7 (achter het standbeen langs) tegen Drachtster Boys blijven nog even hangen. 

  Uitslagen en doelpuntenmakers:

  ONT – Oerterp : 2 – 3

  0-1 Jesse, 0-2 Rowan en 0-3 Rowan

   Oerterp - Houtigehage  : 7 - 2

  1.Jesse, 2-0 Jasper, 3-0 Jesse, 4-0 Jesse, 5-1 Jesper,

  6-2 Jasper en 7-2 Ruben.

   Drachtster Boys - Oerterp : 1 – 9

  1.Jesse, 0-2 Jasper, 0-3 Jesse, 0-4 Thijs, 0-5 Jesse,

  0-6 Stefan, 0-7 Jesse, 1-8 Jasper en 1-9 Jasper.

   

  Oerterp Vr1 doet mee aan het Leekster Zaalvoetbal toernooi…..de eerste poule wedstrijden waren zaterdag….de eerste wedstrijd tegen de dames van Westerkwartier werd met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Esther……de 2e wedstrijd tegen Veenhuizen Vr1 werd ruim gewonnen….5-0…..Bernou scoorde 4xen Nina 1x…..de laatste wedstrijd tegen TLC/Nieuw Roden Da werd een gelijk 1-1….Bernou tekende voor het doelpunt……door deze resultaten werden ze groepswinnaar en gaan door naar de 2e ronde op dinsdag 27 december…..eerste wedstrijd om 19.10 u (Marum vr1) daarna 20.10 u (Glimmen Vr1) en tot slot  21.10  (Haulerwijk Vr1)…..veel succes

   

   

  Wat opviel deze week:

  • Afgelopen vrijdag was het snert-mix toernooi…….maar de weergoden lieten het spelen op het veld niet toe….dus maar een snert-quiz in de kantine…..uiteraard met een bakje snert gemaakt door Jan, Pieter J en Pieter W……….er waren ca 60 man/vrouw…... de winnaar van de quiz was:…team oude lullen…...….het was een zeer gezellige avond….
  • De zaalcompetities voor de jongste jeugd zijn weer gestart……als er verslagjes worden aangeleverd, nemen we die uiteraard mee…..
  • Oerterp 1 doet mee met het Leekster Zaalvoetbaltoernooi…..vrijdag 23 december ……eerste wedstrijd om 18.00 u tegen TLC, daarna om 19.30 u Opende..21.00 u tegen RWF en tenslotte om 22.30 u tegen VAKO…..succes daar..…
  • De afgelopen week was het winter……de trainingen konden niet doorgaan….jammer, maar helaas…..dan maar even op de schaatsen…..
  • De A-selectie is gestopt met trainen en gaat genieten van de feestdagen…..dinsdag 10 januari wordt er weer gestart met de trainingen…..ook Vr1 is gestopt en zij hervatten de trainingen op 9 januari….
  • Het is dan wel winterstop, maar er zijn nog voldoende activiteiten ……..het eigen kerstzaalvoetbaltoernooi (24 dec)…..laser gamen voor jeugd (27 dec)……eindejaar klaverjassen (30 dec)……
  • Dit is de laatste “Deze week…….” Van 2022……de volgende kun je lezen op maandag 9 januari….
  • We wensen iedereen fijne kerstdagen en een gezond en sportief 2023……
  • De spreuk van de week:

  It docht er net ta wat der ûnder de krystbeam leit, mar wol wa’t der omhinne sitte….

   

   

  Zijn er weer bijzonderheden….. mooie doelpunten…..mooie acties…..die  het vermelden waard zijn…. dan         even een berichtje naar info@vv-oerterp.nl

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig