• DEZE WEEK…………………..(146)

  Zaalvoetbal:
  Zaterdag 24 december 2022……. Oerterp JO12
  Na het onderlinge kersttoernooi van de VV, toog JO12 gelijk naar Surhuisterveen voor de 2e ronde van de reguliere zaalcompetitie.
  Het volle programma had wel enigszins invloed op het spel, maar dat zorgde dan wel weer voor 2 spannende potjes. Met name tegen ONT werd een fel en verhit duel uitgevochten…  Maar ondanks een snelle achterstand, pakte Oerterp toch de volle winst!Zo blijft JO12 de ranglijst aanvoeren en mag het op zaterdag 7 januari (laatste speelronde) voor de prijzen spelen!    

   Uitslagen en scoreverloop:

   Oerterp – Oosterwolde          : 2 - 1

  1.Jasper, 2-0 Jesper, 2-1

   Oerterp – ONT            : 4 - 3

  0-1, 1-1 Jesse, 2-1 Stefan, 2-2, 3-2 Stefan, 3-3 en 4-3 Jasper

   Wolter Jan & Dennis

   

  Zaterdag 7 januari werd een spannende dag voor Oerterp O-12……
  In de sporthal van Jubbega en aangemoedigd door een grote groep ouders/familie wist JO12 geheel ongeslagen het zaalkampioenschap binnen te slepen. Ondanks dat Oerterp de spanning eerst nog wat moest wegspelen, werden ook de 3 laatste wedstrijden gewonnen. Met een mooie kampioensmedaille, (kinder-)champagne en uiteraard veel patat werd het feestje daarna gevierd!
  Wedstrijden en score verloop:
  Vv Oerterp Jo12 – vv Drachtster Boys Jo12 : 4 – 1
  1-0 Thijs, 1-1, 2-1 Stefan, 3-1 Stefan, 4-1 Jesse
  Tegen Drachtster Boys werd er rommelig gespeeld en bleef het lang spannend met (1-1) op het scorebord .Nadat Oerterp in de slotfase toch op voorsprong kwam, was het verzet gebroken en werd de marge nog snel vergroot.

   Houtigehage Jo12 – vv Oerterp Jo12: 1 – 4

  1.Jasper, 1-1, 1-2 Thijs, 1-3 Jesse, 1-4 Jasper

  Houtigehage kon geen potten breken tegen Oerterp, maar kwam na enige onoplettendheid toch op gelijke hoogte (1-1).Oerterp speelde niet geweldig, maar een paar flitsen voor de goal van de tegenstander waren genoeg voor de overwinning.  De leiders wisten toen al stiekem dat de buit (op punten) binnen was, maar de spelers moesten gelijk door voor afsluitende wedstrijd.

   Oosterwolde JMo12 – vv Oerterp Jo12: 1 – 6

  1-0, 1-1 Stefan, 1-2 Jasper, 1-3 Jesse, 1-4 Stefan, 1-5 Jesse, 1-6 Rowan

   Oosterwolde nam nog wel de leiding, maar Oerterp kwam daarna steeds beter in het spel.

  Hoewel de schotnauwkeurigheid niet heel hoog was, werd het gemakkelijk 1-6 voor Oerterp.

  (zie sfeerfoto’s en een teamfoto onderaan dit stukje)

   

  Leekster Zaalvoetbal:

   

  Dinsdagvond 27 december speelde Oerterp Vr1 de 2e ronde……de eerste ronde werd afgesloten als poule winnaar…..de eerste wedstrijd was tegen Marum, die ging met 2-0 verloren…Oerterp mocht blij zijn dat het niet dikker werd……..de tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Glimmen, die werd et 2-1 verloren,….Nathaly scoorde….de laatste wedstrijd was tegen Haulerwijk en helaas ging die ook met 2-1 verloren…Danique maakte de treffer……. Oerterp Vr1 was  dus uitgeschakeld in het toernooi………..Er werd een teamfoto gemaakt…..(zie hieronder)

   

  Oerterp 1 speelde op 23 december de eerst wedstrijden…de eerste wedstrijd was tegen TLC, die eindigde in een gelijkspel…de 2e wedstrijd werd met 3-2 gewonnen van Opende….daarna werd  RWF met 3-1 verslagen…tegen VAKO daarna werd met 2-0 verloren…..de doelpunten werden gemaakt door Joran en Kees-Jan elk 2x…Berno, Roland en Jesse v.d. B ieder 1 keer….door dit resultaat werd Oerterp poule winnaar en ging naar de volgende ronde…..deze werd gespeeld op vrijdag 30  december……en dat werd een spannend avondje….de eerste wedstrijd tegen Niekerk werd een 2-2 gelijkspel……de doelpunten waren van Jorrit D en Jesse v.d. Br.....de tweede wedstrijd werd met 2-1 gewonnen van Grijpskerk…de doelpunten kwamen op naam van Jasper en Berno.....de laatste wedstrijd werd gespeeld tegen Roden….de Drenten kwamen met 0-2 voor, maar Oerterp rechtte de rug….het werd 3-3…doelpunten van Jesse v.d. Br, Kees-Jan  en Joran......door dit resultaat werd men 2e in de poule en dat gaf recht op de finale avond……deze werd gespeeld op zaterdag 7 januari….onder geweldige steun ……..een bus vol supporters reed naar het sportcentrum in Leek….( voor een groot deel gesponsord door Café It Alde Ste)………maar het mocht echter niet baten…..in de kwartfinale was Oosterwolde met 3-0 te sterk voor Oerterp…….hard gestreden…..ze kunnen terugzien op een leuk toernooi…….

  Uiteraard werd er een teamfoto gemaakt…..zie foto onderaan….

   

  Wat opviel deze week:

  • Iedereen weer een beetje bekomen van de feestelijkheden van de decembermaand…..kerstboom opgeruimd…..de goede voornemens zijn misschien alweer op een hoop gegooid……in ieder geval vanaf deze plaats …allemaal een gezond en sportief  2023…..
  • Ook al is het winterstop, de vv staat ook in die tijd bol van de activiteiten……de vv leeft als nooit tevoren…….
  • Op 24 december werd het Oerterp zaalvoetbaltoernooi georganiseerd……de organisatie Pim Boekema en Sander Bottema moesten wat aanpassingen doen……want op dezelfde dag moesten een aantal jeugdteams ook in de zaal voetballen voor de competitie…..desalniettemin werd het een geslaagde dag…….dank voor de organisatie Pim en Sander, die zo een mooie opdracht van hun CIOS opleiding konden doen…....zie voor een aantal sfeerfoto’s onderaan dit stukje…
  • Oerterp 1 oefent tweemaal voor de hervatting van competitie……vrijdag 20 januari thuis tegen Trinitas…..aanvang 20.00 u ……en op dinsdag 24 januari uit tegen Be Quick D, aanvang 20.15…….(de op 29 januari geplande oefenwedstrijd tegen Drachten gaat niet door)…..
  • Peter V voorzitter van de wedstrijdcommissie stuurde het volgende berichtje:
   Voor "deze week" misschien leuk te vermelden dat we een tweetal teams erbij krijgen. Het zijn een 35+ heren 7 tegen 7 team en 30+ dames 7 tegen 7 team, die op vijf vrijdagen  in het voorjaar hun wedstrijden in toernooivorm gaan spelen en daarbij dat ook een keer op ons sportpark gaan doen. De datums zijn 10-3, 31-3, 21-4, 12-5 en 26-5……….(uiteraard altijd leuk om te vermelden)
  • De op 11 december gestaakte wedstrijd Friesland-Oerterp wordt op zondag 29 januari uitgespeeld…..de uitspeelvoorwaarden worden de komende week bekend gemaakt…
  • Woensdag 28 december werden er laser games georganiseerd door de activiteitencommissie in de sporthal de Wier…..er deden 90 jeugdleden mee….het was een geslaagde happening……het was moeilijk om in de duistere sfeer foto’s te maken…..maar tocht een paar sfeer foto’s onderaan….
  • Vrijdag 30 december was er eindejaar klaverjassen in de kantine….er waren 16  deelnemers…….de winnaars waren: 1e Antsje 5504 p….2e werd Anno B 5201 p ……3e plaats Teun met 5172 p en de poedelprijs ging naar Henk met 3839 p…..volgende kaartavond is vrijdag 27 januari…….
  • Jorrit D, voorzitter activiteitencommissie, stuurde het volgende berichtje:……..

  Donderdag ochtend heeft een groepje vrijwilligers veel werk verzet op de Griene Greide, waarvoor dank! Mooi om te zien dat de saamhorigheid zo groot is! Maar liefst 7 parkbanken werden in elkaar gezet en in de grond geplaatst. Dit betekent dat jullie vanaf heden ook zittend de wedstrijden bij het hoofdveld kunnen bewonderen. Deze bankjes zijn gerealiseerd dankzij een bedrag welke wij hebben ontvangen vanuit de RABO Club actie, een bijdrage van de club van 50 en een aantal sponsoren! Waarvoor ons dank uiteraard ook erg groot is! Binnenkort besteden we hier nog specifiek aandacht aan!......(zie foto’s onderaan)

  • De KNVB maakt binnenkort de indelingen voor de jeugd van fase 3 bekend……..voor Oerterp 2 is dat de nieuwe voorjaarsindeling……houdt de app Voetbal.nl in de gaten…..
  • De komende week gaan de trainingen weer van start……senioren, vrouwen, jeugd, dames 30+ en de Walking footballers ………
  • Komende zaterdag is het Nieuwjaars gala van de vv…..dresscode is black tie en gala……hopelijk worden anders geklede ook wel toegelaten…(updat: doe je niet mee aan de dresscode, uiteraard toch van harte welkom)....….muziek van DJ Fire King……..zie voor info elders op de site…..
  • De spreuk van de week:

  Als ik een bal aan de voet heb die ik wil afspelen, dan moet ik rekening houden met mijn bewaker, de wind, het gras, de snelheid waarmee de spelers lopen. Wij berekenen de kracht waarmee je moet schoppen en de richting waarin in één tiende seconde. Een computer doet daar twee minuten over!(Johan Cruijff)

   

  Zijn er weer bijzonderheden….. mooie doelpunten…..mooie acties…..die  het vermelden waard zijn…. dan         even een berichtje naar info@vv-oerterp.nl  

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig