• DEZE WEEK…………………..(162)

  Oefenwedstrijd:

  Oerterp 1 heeft twee weken geen competitie verplichtingen……daarom werd er vrijdagavond geoefend tegen 2e klasser Drachten……Oerterp was niet volledig…Jelmer en Jeroen waren afwezig…..bij rust leidde Oerterp met 2-1 door doelpunten van Dennis en Lars…..in de tweede helft voegde Roland daar 1 aan toe….3-1…..mooi om te zien was dat nu andere spelers van de A-selectie een kans grepen en deze goed invulden……Oerterp 1 oefent komende zondag thuis tegen 2e klasser Oldeholtpade…..14.00 u Griene Greide…….

  Competitiewedstrijden:

  Zaterdag kwam Friese Boys O-19 naar de Griene Greide……Oerterp O-19 stond met 2-4 achter maar wist een 4-4 gelijkspel uit het vuur te slepen, in een wedstrijd waarin drie strafschoppen vielen…..de Oerterper doelpunten kwam op naam van Erwan 2, Rolf en Thomas…van die laatste werd een filmpje gemaakt….zie onder aan….

  Oerterp Vr1 speelde thuis tegen de Heracliden Vr1….Oerterp won deze wedstrijd met 3-1….leider Teake appte het volgende:
  Hele wedstrijd bovenliggende partij. Goede wedstrijd. Doelpunten van Yentle, Sanne, en MO20 speelster Evelyn….
  Terechte overwinning en nog steeds zicht op nacompetitie voor promotie!

  De wedstrijd GVB 2-Oerterp 4 was een wedstrijd van no 11 tegen no 12…….na vele nederlagen is 1 ding zeker, de eerste overwinning komt er aan……het team van leider Appie was er op gebrand om de 3 punten mee te nemen……en dat lukte…..met modern voetbal……zelfs Oerterp 4 gebruikt de “muurligger”……Keimpe nam dit op hem…..(zie foto)……speler Sikke maakte het volgende verslagje:
  Met een sterk gewijzigde Oerterp 4 selectie(met name de routiniers werden zoveel mogelijk gespaard, zelfs de vorige week sterk keepende Gerk H zat op de bank)werd er voor het eerst dit seizoen een 3 punter binnen gehaald!
  Met liefst 1 - 4 werd verdiend gewonnen van directe concurrent GVB uit Grootegast. Met name Wolter had het vizier op scherp staan, met fraaie doelpunten was hij verantwoordelijk voor  de 0-3 voorsprong, na de 0-4(doelpunt Rolf Keep) vond de scheidsrechter het nodig de gastheren een penalty cadeau te doen. Eindstand derhalve 1-4.

  Het derde liep tegen een kansloze nederlaag aan……VWC (VOG-Westhoek-Combinatie) uit Munnekeburen nam op simpele wijze de drie punten mee……volgens leider Pieter W hadden ze niets in te brengen…..eindstand 0-7…..een ietwat tegenvallend resultaat….want VWC staat in de ranglijst onder de blauwwitten…..

  Oerterp 2, Geel Wit 2 en Friesland 2 strijden om het kampioenschap van de res. 2e klasse……zondag Oerterp 2-Friesland 2……het werd een beetje een teleurstelling voor de Oerterpers……Friesland profiteerde van de fouten in de Oerterp verdediging en liep simpel uit naar 0-6…..Oerterp is nog niet uitgeschakeld voor het kampioenschap, maar haakt eerst wel even af…..

   

  Wat verder opviel deze week:

  • Spelregelbewijs: leden die in 2006 geboren zijn moeten voor 1 sept hun spelregelbewijs hebben gehaald…dit zijn: Abdulrahman A….Anne-Jose de B….Anne D….Evelyn de Gr..…Tim de J….Chris P…..Sander R…..Jermo S….Roan de W…..Timo IJ……ze hebben intussen bericht gehad van de KNVB met inlog gegevens om het spelregelbewijs te halen……succes…
  • Piet Muskita kreeg vorige week woensdag een koninklijke onderscheiding…..van harte gefeliciteerd…zie elders op de site voor dit prachtige moment……
  • Dinsdagmiddag was er een clinic voor de allerjongste jeugd……dit onder auspiciën van drie spelers van de A-selectie……een  penalty op Marco?……schiet je net zo hard als Jelmer?.......dribbel je zo goed als Berno?......er deden een 20 tal spelers mee…..een succes…..zie voor foto’s onderaan dit stukje…..
  • Vrijdag was de laatste avond van het klaverjassen…..er waren 12 deelnemers……de 1e prijs ging naar Reinder met 5819 p….de 2e naar Pieter W…5530 p ….en de derde naar Anneke W 5405 p……de poedelprijs was voor Oebele 3722 p…….het was de laatste kaartavond van dit seizoen, dus kon de balans worden opgemaakt…….1e in het eindklassement werd Reinder met 30983 punten (zie foto)….2e werd Frank (30055 p) en op derde plaats eindigde Teun met 29894 p…..gefeliciteerd……op naar komend  seizoen…….
  • Er is een nieuwe datum gepland voor de ALV….nu op vrijdag 2 juni…….noteer alvast in je agenda….
  • Vrijdagmorgen zijn de ramen van de kantine aan de buiten- en binnenkant gewassen……Antsje, Ingrit, Rommie, Lyan en Simone namen dit voor hun rekening…..hulde dames….
  • De vv groeit als kool…..deze week het 375-ste lid in geschreven……Lisanne v.d. Veen….we zijn in mijn beleving nog nooit zo groot geweest…..op naar de 400…..
  • Komende dinsdag wordt er een bubbel voetbaltoernooi georganiseerd voor de  oudere jeugd…..info via je jeugdleider……..
  • De spreuk van de week is:

  Zolang je iets doet wat je leuk vindt, ben je nooit tijd aan het verspillen”……

   

   

  Zijn er weer bijzonderheden….. mooie doelpunten…..mooie acties…..die  het vermelden waard zijn…. dan         even een berichtje naar info@vv-oerterp.nl  

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig