• DEZE WEEK…………………..(163)

  Competitiewedstrijden:

  Oerterp MO-15 kreeg Gorecht MO-15-2 uit Haren op bezoek……Chantal en Constance scoorden voor Oerterp…de Groninger meiden wisten 1 keer het net te vinden…..dus een 2-1 overwinning voor Oerterp….een keurig resultaat voor meiden van leider Leo….

  Het elftal van Sander en Jur, Oerterp O-17, ging zaterdagmorgen vroeg op bezoek bij de nog ongeslagen koploper RWF O-17……de blauwhemden zorgden voor een daverende verrassing, door met een 0-3 overwinning terug te keren…..leider Sander schreef het volgende:
  De JO17-1 speelde een lastige uitwedstrijd RWFJO17-1. RWF had een overwinning nodig om kampioen te worden Begin dit seizoen ook al tegen gespeeld en toen wonnen we thuis met 5-3. De 1e helft had RWF het betere van het spel maar kwamen gelukkig nog niet tot grote kansen. Na ongeveer 20 min kwamen we door een schot op rond zestien door Jorrit B op voorsprong. Na dit doelpunt drong RWF wel wat meer aan maar wij konden deze voorspong gelukkig vasthouden tot de rust. Na de rust kwamen wij wat meer in het spel en ging het spel wat meer over en weer. Na ook ongeveer de 20 min in de 2e helft kregen wij een vrije trap op randje zestien die Yannick vrij binnen schoot, 0-2 (zie filmpje onderaan). RWF probeerde nog alles op alles te zetten om te scoren hierdoor werden de ruimtes wat groter en tegen het eind van de wedstrijd gaf Yannick nog een voorzet die door RWF in eigen doel werd gekopt, 0-3. Na de 0-3 kwam ook snel vrij snel het eindsignaal. Een welkome maar ook mooie overwinning in de derby…..

  Een doordeweekse wedstrijd voor Oerterp O-19……woensdagavond  stond de uitwedstrijd tegen Hark Boys O-19 op het programma……het werd geen succes want de Harekieten wonnen met 6-3…..de drie Oerterper doelpunten kwamen op naam van Erwan, Jorrit B en Jitse…….

  Oerterp MO-20 speelde maandagavond thuis tegen ONT MO-20……het elftal van leidster Geesina wist in een spannend partijtje de drie punten in Ureterp te houden…..door doelpunten van Yentl en Evelyn werd het een 2-1 overwinning….dit smaakt naar meer…..zaterdag stond de uitwedstrijd tegen HFC’15 uit Hoogkerk op het programma…….HFC was de betere ploeg en won met 5-2…..de Oerterper doelpunten werden  beide gemaakt door Evelyn……

  Het Groningse Winsum Vr2 speelde op de Griene Greide tegen Oerterp Vr1……het was een gelijk opgaande wedstrijd……er waren kansen voor beide ploegen……Winsum nam in de 1e helft een 0-1 voorsprong……ook in de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd…….na een half uur wist Oerterp de gelijkmaker te scoren….Marjet rondde een corner keurig af……een terechte uitslag in een matige wedstrijd…….

  Oerterp 4 reisde zondagmorgen met vol vertrouwen naar Zuidhorn 2…….het werd een leuke wedstrijd…..maar door wat communicatie problemen wisten de Groningers 3 x  te scoren…..daarbij kwamen nog 2 treffers….Oerterp wist daar maar 1 doelpunt tegenover te stellen…..Michiel tekende voor dit keurige doelpunt….eindstand 5-1…..

  Oefenwedstrijd:

  Tweede klasser Oldeholtpade was zondagmiddag de oefentegenstander voor Oerterp 1…….doordat een groot aantal spelers afwezig was, werd in een ander kader gespeeld……jonge spelers uit O-19 en zelfs O-17 kregen de kans om zich te etaleren……in de 1e helft ging dat redelijk goed…..kort voor rust werd het 0-1 toen Oldeholtpade een strafschop benutte…….in de tweede werd er nog meer gewisseld aan Oerterp zijde……het werd een zeer jeugdig Oerterp……de uitslag van 0-7 was niet belangrijk……maar de youngsters lieten zien, dat het met de aanvulling zeker goed gaat komen…..

  Wat verder opviel deze week:

  • Spelregelbewijs: leden die in 2006 geboren zijn moeten voor 1 sept hun spelregelbewijs hebben gehaald…dit zijn: Abdulrahman A….Anne-Jose de B….Anne D….Evelyn de Gr..…Tim de J….Chris P…..Sander R…..Jermo S….Roan de W…..Timo IJ……ze hebben intussen bericht gehad van de KNVB met inlog gegevens om het spelregelbewijs te halen……succes…
  • Dinsdagmiddag organiseerde de activiteitencommissie een bubbelvoetbaltoernooi voor de oudere jeugd…..het werd een dolle boel……zie foto’s onderaan…….weer een geslaagde activiteit…..
  • Omdat de bubbels er toch waren, maakte de A-selectie er ’s avonds ook dankbaar gebruik van…..en dat leverde  een hilarisch filmpje op ….zie onderaan…
  • De temperatuur komt weer regelmatig boven de 10 graden, dus het gras groeit weer als een malle……de gemeente komt dan ook weer 2x per week te maaien……dus heren trainers de doelen en doeltjes op het trainingsveld na afloop van de laatste training weer aan de kant zetten…….
  • Komende zondag speelt Oerterp 1 haar laatste thuiswedstrijd tegen Friesland……bij winst wordt een grote stap gezet naar de nacompetitie…….een grote support  zou wel mooi zijn……
  • Komende vrijdag 12 mei spelen de Vr 30+ weer een toernooitje….ditmaal op de Blauwe Kamp in Nij Beets……
  • Het 45+ team speelt op dezelfde dag weer een  toernooitje bij vv TFS…..aanvang 19.30 u….
  • Maandag 22 mei begint de gemeente met het groot onderhoud van het trainingsveld…..dus na Oerrock trainen op het B-veld…..
  • Zaterdag 13 mei is in de kantine een stempelpost voor de wandeltocht van Bakkeveen……er worden ca 1000 wandelaars verwacht….
  • De spreuk van de week is:

  “Je moet je druk maken als je tijd hebt, dan heb je tijd als je het druk hebt”………

  Zijn er weer bijzonderheden….. mooie doelpunten…..mooie acties…..die  het vermelden waard zijn…. dan         even een berichtje naar info@vv-oerterp.nl  

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig