• DEZE WEEK…………………..(165)

  Oefenwedstrijd:

  Oerterp O-12 speelde vorige week dinsdag een oefenwedstrijd uit tegen Waskemeer O-12….er werd gespeeld op het grote veld…..dit ter voorbereiding op het nieuwe seizoen……leiders Dennis en Wolter-Jan schreven het volgende:
  vv Waskemeer 012 - vv Oerterp O12 : 0- 8 (0-4)
   Hoewel de laatste competitiewedstrijd nog gespeeld moet worden, ligt de focus voor O12 al grotendeels op het nieuwe seizoen. Na enkele voorbereidende trainingen gegeven door spelers van Oerterp 1, werd er tegen Waskemeer voor het eerst een wedstrijd gespeeld op het grote veld. Uiteraard moesten beide teams hierbij enkele spelers "lenen" vanuit oudere teams om ook met 22 spelers op het veld te kunnen staan. Vooraf was er nog wat sprake van spanning, maar eenmaal op het veld spatte het enthousiasme bij de spelers ervan af. Beide teams waren af en toe wel zoekende naar hoe om te gaan met de positionering en de grote ruimtes op het veld, maar daarin was Oerterp al duidelijk wat stappen verder dan de tegenstander. Het werd een ruime 0 - 8 overwinning, met goals van Rowan, 2x Thijs, 2x Matthieu en zelfs een hattrick voor Stefan. Ondanks het krachtverschil was het voor beide teams vooral een leuke en leerzame avond" 

  Competitiewedstrijden:

  Oerterp 1 speelde de laatste competitie wedstrijd uit tegen Dronrijp…….een belangrijke wedstrijd want Dronrijp kon het kampioenschap veilig stellen en Oerterp kon zich plaatsen voor de nacompetitie………na drie dagen Oerrock feest toonden de mannen aan dat ze ’s nachts een kerel zijn, maar ook overdag……Dronrijp had in de eerste helft een licht overwicht, maar de Oerterp verdediging met veldheer Jelmer aan het hoofd, gaf geen krimp…..Oerterp kreeg een paar mogelijlheden….de beste was toen Lars een te korte terugspeelbal onderschepte….maar de Dronrijp keeper kon ternauwernood redding brengen…..in de tweede helft zette Dronrijp er een tandje bij……maar ook nu weer stond de Oerterp verdediging als een huis…..keeper Marco blonk uit en pareerde veel…….Oerterp kwam er bijna niet meer uit…..in de blessure tijd toch nog de bevrijdende treffer voor de Rypsters…..hun kampioenschap was een feit….gefeliciteerd……een groot compliment voor de spelers van Oerterp, die streden tot het einde……klasse…..Oerterp plaatste zich voor de nacompetitie en speelt op zondag 4 juni thuis tegen Groninger Boys, dat de 3e periode titel in de 3e klasse C veroverde……

   

  Wat verder opviel deze week:

  • Spelregelbewijs: leden die in 2006 geboren zijn moeten voor 1 sept hun spelregelbewijs hebben gehaald…dit zijn: Abdulrahman A….Anne-Jose de B….Anne D….Evelyn de Gr..…Tim de J….Chris P…..Sander R…..Jermo S….Roan de W…..Timo IJ……ze hebben intussen bericht gehad van de KNVB met inlog gegevens om het spelregelbewijs te halen……succes…
  • Het was weer een geweldig Oerrock weekend…….prachtig weer….goede artiesten en een gezellig publiek…..het was weer klasse….
  • Met ingang van deze week moet er worden getraind op het B-veld…..de gemeente is met het groot onderhoud van het trainingsveld begonnen……..
  • Er wordt nu weer volop gemaaid……dus na de trainingen de doeltjes aan de zijkant zetten….anders krijg je van die rare plukken gras in het veld….
  • De dames van Oerterp 30+ spelen as vrijdag hun thuistoernooi…..de eerste wedstrijd is om 19.30 u….gaan ze voor hun eerste overwinning?..........ze verwachten een groot support…….
  • Het einde van het seizoen nadert……graag aanmeldingen of afmeldingen voor 5 juni…..overschrijvingen moeten uiterlijk 15 juni worden ingediend….
  • Tot nu staan de volgende overschrijvingsverzoeken van en naar Oerterp open: Randy Bonthuis van Oerterp  naar vv Meeden……Chris van Panhuis van FC Burgum naar Oerterp (jeugd)……Noëlla Vuurens van ONB naar Oerterp (vrouwen)……Raymond Laverman van Rottevalle naar Oerterp (lagere senioren)…..
  • De volgende “Deze week” komt op dinsdag 30 mei……dit i.v.m. de Pinksterdagen…..
  • De spreuk van de week is:

  “Soms is de gedachte dat er een probleem is, het enige probleem dat er is”……

   

   

  Zijn er weer bijzonderheden….. mooie doelpunten…..mooie acties…..die  het vermelden waard zijn…. dan         even een berichtje naar info@vv-oerterp.nl  

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig