• DEZE WEEK…………………..(174)

  Oefenwedstrijden:

  Oerterp 1 speelde dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen zaterdag derdeklasser Sc Kootstertille…..het werd een energieke wedstrijd, waarin Oerterp goed voetbalde……het trok met een 3-1 zege de wedstijd naar zich toe…..Erwan en Joran 2x waren de doelpuntenmakers…..een goede opmaat naar de bekerwedstrijden, die komend weekend van start gaan…….

  Donderdagavond oefende Oerterp 2 in Wijnjewoude tegen ODV 2……het werd, na een 1-3 ruststand, een 3-7 overwinning….doelpuntenmakers waren Kees-jan 2x, Jorrit D, Ewout, Mike, Martin en Jorn…….volgens Jorrit een prima generale voor de komende bekerwedstrijden…..

  Het zaterdag team van Jubbega, uitkomend in de res 6e klasse, was donderdagavond te gast op de Griene Greide om  te spelen tegen Oerterp 3……de ploeg uit Jubbega was duidelijk de betere ploeg en won dan ook met 1-7………Jurjen redde de eer voor de blauwwitten……volgens leider Pieter W is er vooral op het conditionele vlak nog wel wat werk te verrichten voor trainer Sander….

  Bekerwedstrijden:

  Oerterp O-9 speelde thuis tegen de nieuwe fusieclub FC Surhústerfean O-9-3……de nieuwe verenging was duidelijk te sterk en won met 1-9…..Ties redde de eer…

  Klaas R was invaller leider bij Oerterp O-10 dat thuis speelde tegen Buitenpost O-10……het werd een doelpuntrijke wedstrijd……er werd 17 x gescoord……helaas voor Oerterp wist Buitenpost 10x te scoren en Oerterp dus 7x….de doelpunten voor werden gemaakt door Daimian, Niek 3x, Kris 2x en Jenze……

  Drachten O-11-2 was de gastheer voor Oerterp O-11-1…..op de Peppel werd het een spannende wedstrijd…..maar de Oerterpers trokken met 5-6 aan het langste eind……doelpunten van Jesmer, Jerryt 2x, Siem en Joah 2x……

  Oerterp O-12 speelde direct de derby tegen RWF…..in Frieschepalen werd het een spannend partijtje…..de leidsters Liane en Trientsje schreven het volgende:
  We (JO-12)starten meteen met een derby RWF - vv Oerterp. Doede was helaas geblesseerd, Stefan en Ruben van de JO-13 vervingen de geblesseerde Doede. In het begin moesten we nog even aan elkaar wennen. Waardoor RWF op een 2-0 voorsprong kwam. Marijn wist via de onderkant van de lat en hek mooi 1e doelpunt te scoren voor ons (2-1). Daarna wist RWF weer 2 maal te scoren. Voor rust bracht Nils de score op 4-2 vanuit een mooie voorzet van Ruben. In de pauze kregen we een korte peptalk.   RWF die voornamelijk uit de counters. Voor ons de taak om de verdediging op scherp te zetten. En verder was de opdracht om nog meer over te spelen om kansen te creëren. Na de pauze was het toch weer RWF die via een goal de stand op 5-2 zette. Oerterp kwam nu langzaam meer op stoom. Stefan zorgde met een mooi afstand schot voor de 5-3. Iets later hadden Stefan en Marijn en mooi 1-2tje waaruit Stefan wist te scoren. De spanning was weer terug met een 5-4 op het scorebord. Het bleef spannend tot het eind, helaas wou de bal niet meer het doel in. 5-4 werd de eindstand van een mooie gelijkwaardige pot.

  Leider Dennis viel als leider even in bij JM-10-2 en schreef:

  OerterpJo13 had te maken met een uitgevallen tegenstander, dus had ik vandaag tijd om de nog leider- en trainer loze meiden van Oerterp O10-2op weg te helpen. Interim trainer :)

  vv Oerterp JM10-2 - vv Drachten J10-3 : 9 - 9 

  Vandaag was niet alleen de start van de competitie, maar ook de officiële aftrap van het jongste meidenteam binnen de vv. Omdat het team nog nieuwe leden kan gebruiken, was er vandaag aanvulling via Niek en Daimyen(Jo10-1). Vandaar dat eerst als JM team wordt gespeeld. 

  Na een behouden start, kwamen de meiden steeds meer los en werd er vooral ook hard samengewerkt om het de tegenstander (allemaal jongens) toch lastig te maken. Met alle afgepakte ballen wist Niek vervolgens wel raad bij de goal van de tegenstander. Het werd uiteindelijk 9-9. 

  We zoeken nog een (vaste) trainer of trainster, die met deze enthousiaste meiden op 1 of 2 avonden aan de slag wil. Voorlopig trainen ze alleen op de woensdagavond. Belangstelling? Meld je dan aan bij de jeugdcommissie!

   

  Op de eerste wedstrijddag gelijk een zware tegenstander…..dat overkwam Oerterp MO-13……in Joure moest worden gespeeld tegen Sc Joure MO-13……de groenwitten waren duidelijk te sterk…….het werd een 17-0 nederlaag voor de Oerterper meiden…..

  Oerterp O-15 speelde thuis tegen FC Grootegast……de Groningers gingen er met punten vandoor…..het werd 2-5……de Oerterper doelpunten werden gescoord door Bjorn en Luuk R

  De meiden van Oerterp MO-15 gingen de bekercompetitie goed van start….. tegenstander was Viva ’23……een samenwerkingsverband van de dames van Drachtster Boys, Drachten en Boornbergum…….de meiden van Oerterp trokken aan het langste eind…….in de eerste helft scoorde Constance en in de 2e helft was het Chantal, die het net vond……Viva scoorde maar 1 keer….dus werd het 1-2 op de Peppel in Drachten…..

  Opende O-17 kwam op de Griene Greide van de koude kermis thuis……de mannen van Oerterp O-17 sleepten de eerste driepunter binnen……het werd 3-2….de doelpunten werden gemaakt door Yannick 2x en Broes…..

  Oerterp Vr2 ging op bezoek bij V(vrouwen)I(in)V(voetbal)A(actief)’23……Oerterp miste een aantal speelsters, maar gelukkig was Oerterp Vr 1 vrij…….een aantal waren bereid om te helpen…….Oerterp V2 behaalde een grote overwinning…..het werd 0-7……de doelpuntenmakers waren Esther, Evelyn 2x, Yentle, Marjet, Nina en Elske……

  Het 1 klasse hoger spelende GVAV/Rap 2 kwam naar de Griene Greide om te bekeren tegen Oerterp 2……de Groningers hadden wel steeds een overwicht, maar de Oerterpers gooiden er een gezonde portie werklust tegen aan…….GVAV 2 kwam op 0-1, maar het was Kees-Jan, die de gelijkmaker liet noteren……Oerterp drong aan, maar de stad-Groningers wisten in de laatst 10 minuten nog tweemaal te scoren……

  Oerterp 1 bekerde thuis tegen vijfde klasser FFS uit Vegelinsoord…..voorafgaande aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de onlangs overleden supporter Jan Nicolai…..de leiding van Oerterp 1 moest aardig improviseren, want er ontbraken door schorsingen (3), vakantie en andere omstandigheden een handvol spelers…..maar dit werd aardig opgevangen door een aantal jeugdspelers van O-19………Oerterp had geen kind aan FFS….en scoorde er rustig oplos……bij rust stond er een 5-0 voorsprong op het bord…..na 90 min gaf het scorebord 9-0 aan……maar het was 10-0….het scorebord gaat niet verder…..Lars was de grote man en scoorde 5 x, de andere doelpunten kwamen op naam van Jesse v.d. B. Jelmer H, Erwan, Robin (schoot de penalty aardig in) en Jorn H, die zijn eerste treffer voor Oerterp scoorde…….verder was het een genoegen om te zien dat de jeugdige spelers als Sion, Robin, Jurre en Sander Ri prima meedraaiden…..geeft een goed gevoel voor de toekomst….

   

  Wat verder opviel deze week:

  • Spelregelbewijs:

  leden die in 2006 geboren zijn moeten voor 1 sept hun spelregelbewijs hebben gehaald…dit zijn: Abdulrahman A………..Anne-Jose de B……….Chris P…..Sander R(gehaald-gefeliciteerd)……....Jermo S ( gehaald-gefeliciteerd)……Esmee R…….ze hebben intussen regelmatig bericht gehad van de KNVB met inlog gegevens om het spelregelbewijs te halen……succes…  ………….Als je dit voor 1 september niet hebt gehaald, dan mag je niet voetballen…….ga je wel voetballen dan heb je kans dat je tegen een schorsing aanloopt….laat het niet zover komen…..

  • Het seizoen barst weer los en dat is ook te merken voor het wedstrijdsecretariaat…..de eerste wedstrijden moesten alweer worden omgezet naar andere dagen …….back to normal…..
  • Elke vrijdagmorgen is de VUT ploeg op het sportpark aanwezig om allerlei klusjes te doen……er kunnen wel een aantal mensen bij…..dus heb je zin en tijd om op vrijdagmorgen de club te ondersteunen…..kom gewoon even langs……9.00 u start met een bakje koffie…..
  • Vrijdag avond was de AFTRAP van het nieuwe seizoen…..er waren over de hele avond ca 40 belangstellenden…….door de JC werd een keurige uitleg gegeven over de structuur van de vv….(zie foto’s onderaan)…
  • De KNVB heeft het programma voor de najaarsreeks voor Vr 30+, He 35+ en He 45+ bekend gemaakt….Oerterp Vr30+ starten op 22 sept in Terwispel……….Oerterp He 35+ beginnen eveneens op 22 sept en wel bij ONB in Drachten……Oerterp 45+ ook op dezelfde datum en dan bij Sc Boornbergum…….voor het volledige programma zie de app Voetbal.nl….
  • Vrijdagavond 8 september is de eerste training voor Oerterp 45+….ook de spelers van Oerterp 35+, die geen trainingsteam hebben, kunnen aansluiten…..evenals de spelers van Oerterp 3 die niet op donderdag kunnen trainen……...aanvang 19.30 u………

   

  Zijn er weer bijzonderheden….. mooie doelpunten…..mooie acties…..die  het vermelden waard zijn…. dan  even een berichtje naar info@vv-oerterp.nl  

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig