• DEZE WEEK…………………..(175)

  Oefenwedstrijden:

  Woensdagavond oefende Oerterp Vr2 thuis tegen CVO/Ouwe Syl Vr1……de ploeg uit Vrouwenparochie/Oudebildtzijl was geen partij voor Oerterp…..door 2 goals van Nina, Bente en Baukje (overgekomen van FC Burgum) kwam er een 4-0 stand…..na 75 minuten vonden de dames uit het Bildt het genoeg…..ze konden niet meer….de wedstrijd is daarom eerder afgefloten……

  Bekerwedstrijden:

  Zaterdagmorgen ging Oerterp O-9 op reis naar Eastermar O-9…..Ties scoorde 4x en Dytmer 1x…….maar de ploeg van Eastermar O-9 zette daar 11 doelpunten tegenover……dus 11-5…..

  Oerterp O-10 ging  naar Zwaagwesteinde…..Zwaagwesteinde O-10 zegevierde met 10-5……Bas, Jenze 2x, Daimyen en Niek waren de doelpuntenmakers voor Oerterp……….

  Van de wedstrijd RWF O-10-3 tegen Oerterp O-10-2 jm was de uitslag niet geheel duidelijk…..duidelijk was wel dat RWF de wedstrijd had gewonnen……het was ergens tussen 18 en 22-1……Julia redde de eer voor de Oerterper meiden…..

  Oerterp O-11 speelde thuis en schoot met scherp….sc Boornbergum werd  met 13-1 verslagen…..de doelpunten in deze eenzijdige wedstrijden kwamen op naam van Siem, Jesmer 6x, Joah 5x en Mart…….

  Ook Oerterp O-12 speelde thuis en wel tegen Drachten O-12-3……leider Lianne schreef het volgende:
  De 1e thuiswedstrijd voor de JO12 werd gespeeld tegen vv drachten JO12-3. Helaas is Doede nog even uit de running. We hadden daarmee precies genoeg spelers, dus iedereen moest aan de bak met dit warme weer. Oerterp begon erg goed. Ieme en Marijn wisten om en om 2x de goal te vinden met mooie afstands schoten.(4-0) Daar op volgend wist Niils een rebound in de meteen te knallen. Daarna was het Ieme door een mooi uitgekiend afstandsschot over de keeper draaide. Dankzij de sterke verdediging, Sido, Jaiden en Oday,  kwam de bal niet vaak in de buurt van de keeper. Drachten had een heel mooi hard afstandsschot, die door een mooie duik van de lijn werd gered door onze keeper Daan. Marijn wist vervolgens weer het net te vinden wat de stand al op 7-0 bracht. Oerterp was duidelijk sterker dan Drachten. Scheidsrechter Jacob stelde daarom voor om bij Drachten een extra speler in het veld te zetten. Dit maakte blijkbaar niet heel veel indruk op de jongens want Marijn wist daarna alweer te scoren. Met 8-0 gingen we de rust in. De 2e helft gingen we met 1 verdediger minder spelen, en een spits extra. Daarnaast hebben we gedurende de 2e helft ook nog wat gewisseld van posities ook iedereen goed bij het spel te betrekken. Jaiden werd keeper en Daan werd spits naast Ieme. Ieme was ook de 2e helft, zoals een spits betaamd, degene die de score opende. Daan wist daarna de bal te onderscheppen voor de goal en deze te scoren. Ieme wist na een mooie spelopbouw van zijn teamgenoten het werk te belonen met een doelpunt (11-0). Daarna poeierde Ieme van een grote afstand de bal in het net. Daan wist daarna weer de goal te vinden via binnenkant paal. Alaa Aldeen wist ook zijn 1e doelpunt van dit seizoen te scoren en mooi afstand schot over de grond langs de verdedigers en door de benen van de keeper. De 15-0 werd door Marijn gemaakt. Drachten was nog even gevaarlijk voor de goal van Oerterp maar gelukkig hadden we Jaiden die de bal keerde. Ieme wist nogmaals te scoren uit een mooie voorzet van Marijn. Het laatste doelpunt werd door Daan gemaakt na een onderschepping wat de eindstand op 17-0 bracht. Een wedstrijd waarbij de jongens ondanks het niveau verschil goed bleven samenwerken.

  ONT O-13-2 kwam op bezoek bij Oerterp O-13…….de leiders Dennis en Willem zagen het volgende:
  vv Oerterp jo13 - ONT jo13-2 : 7 -1 (2-0)|
  Een week later dan gepland, mocht O-13 alsnog de competitie starten. Door de tropische hitte, waren we zeer gelukkig om direct vanaf 9 uur te mogen aftrappen. ONT maakte het Oerterp vandaag niet erg lastig, maar de spelverhouding kon nog niet gelijk in doelpunten worden uitgedrukt. Bij rust was het "slechts" 2-0, via Jesse en onze kersverse "zomertransfer" Tobias. Na de pauze leek ONT even aan te sluiten (2-1), maar via goals van opnieuw Jesse (2x) en Jasper was er weer snel een comfortabele voorsprong bereikt. Na een ingelaste en zeer nodige drinkpauze benutte Ruben B nog een penalty en pikte ook Thijs z'n goaltje mee (7-1). 

   

  Oerterp O-15 bewandelde de omgekeerde weg en ging naar Opeinde om te spelen tegen ONT O-15…….zij kwamen echter met 0 punten terug……ONT zegevierde met 8-2….Servat en Bjorn scoorden voor de blauwwitten…..

  De meiden van Oerterp MO-15 speelden tegen Blauw-Wit ’34 MO-15……de ploeg uit Leeuwarden ging  er met de drie punten vandoor…..de leidsters Sjamee en Nimue schreven:
  Vandaag hebben de meiden van de MO15 een mooie maar zware wedstrijd gespeeld, Constance heeft 3 doelpunten gemaakt waaronder een hele mooie goal vanuit de linker hoek. Helaas konden de meiden het niet redden om de 3 punten binnen te halen. Ondanks de hitte hebben ze alles gegeven ! Eindstand: 3 - 6

  Leider Sander van Oerterp O-17 deed goede zaken in de beker door ook de tweede wedstrijd te winnen…..uit tegen Twijzel/Kootstertille O-17 werd het 0-4 overwinning…..de doelpunten kwamen op naam van Chris Z, Yannick 2x en Dennis….

  Oerterp O-19 speelde thuis tegen Trynwalden O-19…….jammer genoeg werd het een nederlaag…..met een 2-5 uitslag moesten de mannen van Oerterp genoegen nemen…..de doelpunten werden gemaakt door ……

  Maandagavond speelde Oerterp Vr1 de uitgestelde bekerwedstrijd tegen VEV”67 Vr1 uit Leek…….het werd een spannend duel……In de eerste helft voetbalde VEV wat gemakkelijker en kwam dan ook op een 0-1 voorsprong…..in de tweede een ander beeld…..Oerterp drong aan……en het was Famke (overgekomen van de Sweach) die de gelijkmaker liet aantekenen……even later de 2-1 voor Oerterp, toen Esther ineens scoorde uit een hoekschop…..toen kort daarna Nathaly de 3-1 maakte leek de wedstrijd beslist……..maar niets was minder waar…..de Leekster dames kwamen terug in de wedstrijd en kwamen zelfs terug tot 3-3……een spannende wedstrijd met een terechte uitslag…..
  Zaterdag stond de 2e wedstrijd op het programma…..uit tegen Marum Vr1……deze tegenstander was echter een maatje te groot……het werd 5-0 voor de ploeg uit het Westerkwartier……

  MKV’29 was in Leeuwarden de tegenstander van Oerterp 1……Oerterp wist ook deze  wedstrijd te winnen……in de eerste helft scoorde Joran, terwijl Jelmer in de tweede helft een vrije trap verzilverde(zie filmpje_……eindstand 0-2…eigenlijk was het veel te warm om te voetballen…..en zeker op het warmte uitstralend kunstgras…..
  volgende week de laatste bekerwedstrijd in  deze poule uit tegen Wispolia…..aanvang 14.00 u in Terwispel…..

  Wat verder opviel deze week:

  • Spelregelbewijs:

  leden die in 2006 geboren zijn moeten voor 1 sept hun spelregelbewijs hebben gehaald…dit zijn: ….……..Anne-Jose de B……….Chris P (gehaald-gefeliciteerd)……Esmee R (In level 6)………Cassandra Veenstra (in level 6)   ….ze hebben intussen regelmatig bericht gehad van de KNVB met inlog gegevens om het spelregelbewijs te halen……succes…  ………….Als je dit voor 1 september niet hebt gehaald, dan mag je niet voetballen…….ga je wel voetballen dan heb je kans dat je tegen een schorsing aanloopt….laat het niet zover komen…..

  • Op deze site zijn de teampagina’s weer aangepast…….het is wel aardig om deze op te fraaien met een actuele elftal/team foto…..dus is je groep compleet, maak een foto’s mail, die dan door……zetten we die erbij…..
  • De vv doet dit jaar ook weer mee aan de RABO Support actie……vanaf 4 sept tot 28 sept kun je je stem uitbrengen op vv Oerterp….dit kan gemakkelijk via de RABO bank app…….gewoon doen!!
  • Nu het allemaal weer begint is het misschien handig om je pasfoto op je digitale spelerspas even te controleren……is het een duidelijke foto?.....sta ik er alleen op?.....zonder allerlei toeters en bellen?....vanaf O-13 is een pasfoto verplicht……de scheidsrechter moet je identiteit kunnen vaststellen…..je kunt je foto plaatsen of aanpassen via de app Voetbal.nl……lukt dat niet mail dan je foto naar de ledenadministratie…….dan wordt deze geplaatst……
  • De wedstrijden van Oerterp Vr2, Oerterp  2  en MO-13 gingen niet door……Oerterp Vr 2 had te weinig spelers en bij Oerterp 2 heeft Forward 4 zich teruggetrokken uit de beker……ODV O-13 had te weinig speelsters….….jammer…..
  • Oerterp speelde zondag uit tegen MKV’29…….normaliter speelt MKV op natuurgras, maar plotseling week men uit naar kunstgras…..dit mag, maar het was wel netjes geweest dat MKV dit Oerterp vooraf had gemeld…….dit ivm het te gebruiken schoeisel………..
  • De 7x7 teams zijn ook weer begonnen…..de trainingen zijn gestart…..komende vrijdag een toernooi training met Oerterp 45+, Vrouwen 30+ en een selectie van Oerterp 3……leuk initiatief…..
  • Onze hoofdtrainer Freerk was vorige week 2 dagen in Zeist, voor de cursus docent…..hij mag binnenkort cursussen gaan geven voor o.a. pupillen trainer…..wij wensen hem veel succes…..zie foto onderaan
  • Nu de twee schoonmakers voor de kantine er niet zijn…..vakantie en herstellende…..doen de kantine vrijwilligers een stapje extra…….Erwan en Sil deden goed hun best….zie foto onderaan……
  • De Grote Club Actie staat ook weer voor de deur…….start zaterdag 23 september…..houden jullie op de hoogte…..

   

   

  Zijn er weer bijzonderheden….. mooie doelpunten…..mooie acties…..die  het vermelden waard zijn…. dan  even een berichtje naar info@vv-oerterp.nl  

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig