• DEZE WEEK…………………..(176)

  Oefenwedstrijden:

  Oerterp 2 oefende dinsdagavond in Gorredijk tegen res 1e klasser Gorredijk 2……hoewel de wedstrijd werd verloren, was het een gelijk opgaande partij……Oerterp liet zien op dit niveau te kunnen meekomen…..de uitslag was 2-1…..het Oerterper doelpunt werd gemaakt door Kees-Jan……

  Soms worden oefenwedstrijden op het laatste moment gepland, zonder dat er ruchtbaarheid aan kan worden gegeven…..dit overkwam Oerterp 3…..er werd een “Europese” oefenwedstrijd gespeeld tegen Rottevalle 3…..zaterdag 9 sept werd er in Rottevalle gespeeld en dat werd een 3-3 gelijkspel…..Imro scoorde 2x en een e.d-tje…..donderdagavond was de return op de Griene Greide…..het werd weer een doelpuntrijk duel……er werd maar liefst 11 keer gescoord…..in de laatste minuut trok Oerterp aan het langste eind…..eindstand deze wedstrijd 6-5….Oerterper doelpunten kwamen op naam van Imro 2x, Frits 2x, Wietze en Jan…….totale eindstand van dit dubbele duel is dus 9-8 in het voordeel van de ploeg van Pieter in het kwadraat…….

  Bekerwedstrijden:

  Oerterp O-9 speelde thuis tegen Drachten O-9-2…..het werd een doelpuntrijke wedstrijd, waarbij de doelpunten eerlijk weren verdeeld…..het werd 6-6…..Ties 3x, Dytmer 2x en de van Thor overgekomen Tjisse scoorden…..

  Leider Hendrik schreef het volgende over de wedstrijd Oerterp O-10 tegen Drachtster Boys O-10:
  Een prachtige mooie morgen op sportpark de Griene Greide. Met het zonnetje er lekker bij, en met de kraker tegen Drachtsterboys JO10-1 op het programma. De wedstrijd begon lekker voor de Ureterpers die de bovenliggende partij waren in de eerste 10 minuten. Dit resulteerde dan ook in een 2-0 voorsprong voor de mannen in het blauw.
  Met doelpunten van Fedor Quist en  Bas Jagersma wisten de mannen de Drachtsters te verrassen met het agressieve begin. Hierna kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht, de Drachtsters kwamen goed terug, en kwamen zelf op voorsprong door individuele fouten achterin. Toch wist Ureterp hier nog voor de pauze wat aan te doen, door een goeie goal van Jens Veenstra die onberispelijk binnenschoot van een meter of 15. De 2 de helft was de wedstrijd in evenwicht met kansen over en weer. De keepers konden beide aan het werk en met name  Tyme de Vos hield Ureterp hier nog een paar keer op de been. Toch wisten de Drachtsters nog 2 kansen om te zetten in goals. 3-5 was de eind uitslag, maar dit had ook 5-5 kunnen en misschien moeten wezen. Het voetbal zat er lekker in, hier kunnen we wel mee verder spraken de trainers Lieuwe V en Tjitte Jagersma. Op naar volgende week om deze goede lijn door te zetten. Dan komen de blauw witten uit buitenpost op visite om 11:15 bij de Griene Greide.

  Oerterp JO-10-2jm zit nog altijd zonder leider……jammer…..ze speelden wel hun wedstrijd….tegenstander Drachtster Boys O-10-3 was veel te sterk en won met 2-18…..Niek scoorde 2x…..

  In Beetsterzwaag speelde Oerterp O-11 een spannende wedstrijd tegen de  Sweach O-11……Oerterp trok nipt aan het langste eind en nam met een 5-6 overwinning de punten mee naar huis……Joah scoorde 4x, terwijl Jerryt en Jesmer  ieder 1 keer scoorden….

  Oerterp O-13 speelde uit tegen Gorredijk O-13….de leiders Dennis en Willem zagen dit:
  vv Gorredijk o13 - vv Oerterp o13 : 2 - 2 (1-0)o13 speelde een uitwedstrijd in Gorredijk. Oerterp kwam niet scherp uit de startblokken en moest het al snel met een tegengoal bekopen. Daarna waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en golfde het spel heen en weer. Echte grote kansen bleven uit, maar met een schot op de paal kwam Matthieu nog dicht bij de gelijkmaker. Na rust profiteerde Gorredijk optimaal van een haperende buitenspel val (2-0) en leek het een lastig vervolg te gaan worden. Toch bleek dit een omslagpunt en toonde Oerterp juist veel veerkracht. Nadat Jasper in de scrimmage voor het doel van de thuisploeg attent was (2-1) werd de druk steeds meer opgevoerd. Jesse maakte vervolgens knap gelijk (2-2) en in het slot verzuimde Oerterp zelfs het karwei af te maken. Over de hele wedstrijd genomen, konden beide teams met de puntendeling tevreden zijn. "

  Maandag 11 sept speelde Oerterp MO-13 thuis de bekerwedstrijd tegen ODV MO-13……de meiden van ODV waren iets te sterk voor de Oerterp….het werd 4-11…..Kyra en Hailey scoorden beiden 2 keer voor Oerterp…..zaterdag moesten de meiden vroeg uit de veren……om 9.00 u in Drachten te spelen tegen VIVA’23……de dames uit Drachten waren een beetje sterker en wonnen met 11-1…..Hailey scoorde de eretreffer

  Oerterp O-15 speelde thuis tegen Westerkwartier O-15……het werd in de eerste helft een spannend partijtje…Westerkwartier kwam op 0-2 voorsprong…….maar nog voor rust zette Oerterp dat om in een 3-2 ruststand, …..in de tweede helft maakten de Groningers gelijk 3-3…..daarna was het de beurt aan Oerterp…….volop op de counter liep men uit naar een 7-3 overwinning….doelpuntmakers waren Servat 4x, Martijn, Pieter en Kyro (zijn eerste)……..

  ONT MO-15 was een beetje beter dan Oerterp MO-15….de Opeinder meiden wonnen met 6-0….

  WTOC O-17 kwam naar de Griene Greide om daar te spelen tegen Oerterp O-17……het voetbal was wat van het kaliber hotsie-knots-begonia ……maar daar stond tegenover een hartverwarmende inzet…….beide ploegen speelden op het scherpst van de snede……WTOC kwam al snel op 0-1…..kreeg kansen op meer….maar keeper Stijn gaf geen krimp…..soms met zijn grote vriend de deklat….in de slotfase kwam Oerterp op 1-1…dit door een eigen doelpunt…..het werd dus 1-1, waar beide ploegen wel vrede mee konden hebben…

  Donderdag speelde Oerterp O-19 de uitwedstrijd tegen WTTC O-19…..in Lippenhuizen werd het een 3-2 verlies voor de Oerterpers….in de tweede helft de betere ploeg, maar men wist dat niet in doelpunten uit te drukken…...de doelpunten werden gemaakt door Rolf en Boaz…..zaterdag trok men naar Dokkum O-19…..de ploeg uit de Bonifatius stad was duidelijk te sterk….het werd 7-0 voor de groenwitten…

  Oerterp Vr2 speelde thuis tegen ODV Vr1……Oerterp vr2 was de gehele wedstrijd oppermachtig en won met 9-3…..de doelpunten kwamen op naam van Evelyn 3x, de van FC Burgum overgekomen Baukje 2x, Bente 2x en Nina…maandagavond spelen ze thuis tegen WTTC Vr2…..dan wordt duidelijk of ze overgaan naar de volgende KO-ronde….

  Oerterp Vr1 speelde in Zevenhuizen tegen de plaatselijke Vr1 de laatste bekerwedstrijd in hun poule….trainer/leider Teake schreef het volgende: …. 4-3 won. Nei systeem probeert mei heech druk sette. Like goed út te pakken mei in probleemloze 4-1 foarsprong nei 80 minuten. Leatste 10 minuten de skerpte wat ferlern en noch twa counters tsjin krigen. In 7-1 wie earder in terjochte uitslach west. Goals van Nieuwkomer Maike 2x (wêrfan 1 penalty), Maxime en Nina

  GRC/Groningen 2, uitkomende in de res 1e klasse, was in Groningen de tegenstander van Oerterp 2……….de uitslag, 9-0, laat niets aan duidelijkheid over…volgens aanvoerder Jorrit D was het een goede tegenstander, maar de Oerterpers speelden wel ondermaats….…Oerterp 2 kan helemaal richten op de competitie, die komende zondag start met een wedstrijd thuis tegen Drachten 2….aanvang 12.00 u….

  Het vlaggenschip, Oerterp 1, ging naar Terwispel, om daar te spelen tegen het net naar de vierde klasse gepromoveerde Wispolia…….Oerterp had aan een gelijkspel (en..…. zelfs een kleine nederlaag)  voldoende om de volgende bekerronde te behalen……maar zo ver lieten de Oerterpers het niet komen……bij rust leidde Oerterp met 0-2 (doelpunten van Joran en Roland)……Wispolia mocht blij zijn dat de Oerterp voorwaartsen niet op scherp stonden, anders was het zeker minimaal 0-7 geweest bij rust…….in de tweede helft kwam Wispolia op 1-2…..maar even later lag de 1-3 in het net, door een benutte strafschop van Jesse v.d. B…..(zie filmpje)……Wispolia wist nog een keer te scoren 2-3…..maar toen was de tank leeg bij Wispolia…..door treffers van Joran…(een bijzondere vrije trap, zie filmpje) en 2 van Erwan, ….(waarvan 1 uit een penalty, zie filmpje)…….in de slotfase liet Pim de 2-7 aantekenen….in de slotminuut kreeg Wispolia nog een strafschop en die werd keurig benut…eindstand 3-7…..Oerterp werd dus winnaar van deze bekerpoule met 9 punten en de doelcijfers van 19-3……..de volgende KO-ronde is waarschijnlijk zondag 22 oktober…….

  Wat verder opviel deze week:

  • Spelregelbewijs:

  Leden die in 2006 geboren zijn moeten voor 1 sept hun spelregelbewijs hebben gehaald…dit zijn: ….……..Anne-Jose de B………Esmee R (In level 6)………Cassandra Veenstra (in level 6)   ….ze hebben intussen regelmatig bericht gehad van de KNVB met inlog gegevens om het spelregelbewijs te halen……succes…  ………….Als je dit voor 1 september niet hebt gehaald, dan mag je niet voetballen…….ga je wel voetballen dan heb je kans dat je tegen een schorsing aanloopt….laat het niet zover komen…..

  • Op deze site zijn de teampagina’s weer aangepast…….het is wel aardig om deze op te fraaien met een actuele elftal/team foto…..dus is je groep compleet, maak een foto’s mail, die dan door……zetten we die erbij…..
  • Komende vrijdag 22 sept staat de inmiddels beroemde Pub-quiz op het programma…….je kunt je per groepje van 4 opgeven bij de activiteitencommissie…..aanvang 21.00 u……jammer is dat op deze avond ook de 7x7 competities starten voor Vr30+, He 35+ en He 45+……wel allemaal uit…..maar kunnen niet deelnemen aan de pub-quiz……
  • Vrijdagvond was er een gezamenlijke training van de 7x7 senioren teams en een groep uit Oerterp 3…..ze hadden een toernooitje georganiseerd….Sikke schreef het volgende:
   Waar een gezellig gesprek met de speelsters van vv. Oerterp Vrouwen 35+ al naar toe kan leiden….Onder leiding van Pieter J & Pieter W, werd er afgelopen vrijdagavond een prachtig 7 tegen 7 Mix toernooi georganiseerd. De ruim 30 spelers & speelsters (zie foto) van Vrouwen 35+, Mannen 45+, Walking Football,en een selectie van het 3e elftal maakten het tot een groot succes. Na een eerste kennismaking van wie is wie in de gemixte teams, werd er fanatiek en sportief om de hoogste eer gestreden. De 4 teams speelden ieder 3 wedstrijden van 20 minuten, wat best wel intensief bleek te zijn .Na het laatste fluitsignaal kon de eindstand worden opgemaakt: Ajax met 9 pnt, de ongeslagen nr. 1(zie foto), 2. FC Almere 4 pnt, 3. Sc Heerenveen 3 pnt, Sparta 1 pnt. Na afloop werd de 3e helft wéér als vanouds gevierd, en de conclusie was dan ook snel gemaakt: dit smaakt naar meer! Pieter & Pieter: nogmaals bedankt!
  • Komende zondag barst de competitie los voor de 3 senioren heren elftallen alsmede de dames 1 en 2 op de zaterdag…..de KNVB heeft de promotie-degradatie regeling voor de mannen  bekend gemaakt……in de 3e klasse A promoveert de  kampioen, de no 10,11 en 12 zijn de herkansers en de no 13 en 14 degraderen……in de res 2e klasse promoveert de kampioen……….. er is geen degradatie….
  • Plan je voor je team/elftal een oefenwedstrijd ……uit of thuis….geef het even door aan het wedstrijdsecretariaat…..dan wordt het opgenomen in het wedstrijdprogramma…..
  • Berichtje van de sponsorcommissie: donderdag 30 november organiseert de sponsorcommissie een sponsoravond met als speciale gasten de gebroeders Anker……
  • Na alle mutaties in de zomer staat het ledenaantal nu op 389……dus op naar de 400…..
  • De vv doet dit jaar ook weer mee aan de RABO Support actie……vanaf 4 sept tot 28 sept kun je je stem uitbrengen op vv Oerterp….dit kan gemakkelijk via de RABO bank app……zie elders deze site…..gewoon doen!!
  • Alle leden van de vv kunnen met een goedkoop kaartje naar de wedstrijd Sc Heerenveen-NEC……en je steunt je club er ook nog mee……zie voor info elders op de site….
  • De webshop van de vv is weer online…..de bestellingen kunnen weer worden gedaan….zie elders deze site
  • De Grote Club Actie staat ook weer voor de deur…….start  komende zaterdag 23 september…..houden jullie op de hoogte…..

   

   

  Zijn er weer bijzonderheden….. mooie doelpunten…..mooie acties…..die  het vermelden waard zijn…. dan  even een berichtje naar info@vv-oerterp.nl  

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig