• DEZE WEEK…………………..(185)

  Toernooien:

  De heren 35+ speelden hun toernooitje in Wijnjewoude……van de vier wedstrijden werden er drie gewonnen en er was 1 verliespartij….de uitslagen vind je elders op de site…….

  Oerterp 45+ ging naar Houtigehage……..ook hier vier wedstrijden…leider Sikke omschreef het geheel als volgt:
  Afgelopen vrijdag 17 november togen we vol goede moed met een 10 koppige selectie naar Houtigehage. Immers we hadden op 6 oktober in Beetsterzwaag een prima resultaat geboekt:  1 x winst, 3 x gelijk,  wat een verdienstelijke 2e plaats op de competitieladder opleverde. Op sportpark Duinoord speelden we pas de 2e ronde, aangezien 2 weken geleden de wedstrijden in Nijbeets werden afgelast. Een tegenvaller was de absentie van Boornbergum, met als gevolg  het spelen van slechts 3 wedstrijden van elk 20 minuten.  Met de beste bedoelingen werd Blue Boys bestreden, alras bleek dat de Nijbeetsters lering hadden getrokken uit de vorige editie, en kwamen sterk voor de dag, met vooral een uitstekende voorhoede Voordat men bij Oerterp goed en wel besefte wat er loos was, stond het 2–0 achter. Eise bracht met een prachtig doelpunt nog wel de spanning terug, maar helaas …. De 2e wedstrijd tegen de torenhoge favoriet De Sweach, leek na een vroege 0–2 achterstand gespeeld, echter in het laatste gedeelte van de wedstrijd werden De Sweachsters verrast door de werklust van de Oerterpers, via vlot combinatiespel scoorde Eppie zowel de 1-2, als de niet meer verwachte gelijkmaker: 2–2. De 3e en laatste wedstrijd tegen Houtigehage liep uit op een grote teleurstelling, of te wel de wedstrijd van de gemiste kansen  In plaats van met 2 of 3 doelpunten verschil te winnen, stonden we geheel tegen de verhouding in met 0-1 achter door een werkelijk schitterend doelpunt, een kanonskogel gelijk, welke doelman Jenno nooit heeft gezien….. Wat er daarna ook is geprobeerd, de sluitpost van Houtigehage liet zich van zijn beste kant zien, en bleek niet te passeren.  Aangezien de wedstrijd tegen Boornbergum volgens de regels een reglementaire 3–0 overwinning opleverde, was de schamele oogst slechts 4 punten, echter op de ranglijst nog steeds op een verdienstelijke 2e plaats. De selectie was samengesteld uit de volgende spelers: Jenno, Matthijs, Gert, Rudolf, Jacob, Gerk, Eppie, Eise, Johnny, Sikke. Op vrijdag 1 december vindt de eerstvolgende confrontatie plaats, en wel op ons eigen sportpark De Griene  Greide. Aanvang 1e wedstrijd om 19:30 uur. 

  Het toernooi van Oerterp 30+ in Nijbeets werd afgelast…..velden daar blijkbaar niet erg goed….

  Competitiewedstrijden:

  Oerterp O-8 zette de lijn van vorige week door en won wederom…..het werd wel een spannend partijtje tegen buur ODV O-9….Jan scoorde 1x, Nyls 1x en Max 3x…..dat zijn 5 doelpunten….ODV maakte er 4…dus werd 5-4 voor Oerterp…..(zie foto’s onderaan}

  Donkerbroek O-9 kwam zaterdag naar de Griene Greide om te spelen tegen Oerterp O-9…..de ploeg uit de Stellingwerven was iets beter en won met 2-7….Dytmer wist 2 maal te scoren voor Oerterp….

  Oerterp O-10 en Buitenpost O-10 maakten er op de Griene Greide een spannend en doelpuntrijk wedstrijdje van….de doelpunten werden ook eerlijk verdeeld…..het werd 6-6….de blauwwitte doelpunten werden gemaakt door Daymian, Kris 3x en Niek 2x…..

  In Oosterwolde werd de wedstrijd s.v. Oosterwolde O-12-5 tegen Oerterp O-13 gespeeld……het elftal van leidster Trientsje was de betere ploeg en zegevierde 3-7…..Ieme 4x en Marijn 3x scoorde voor Oerterp….een prima overwinning….

  In Frieschepalen stond de wedstrijd RWF  MO-13 en Oerterp MO-13 op de lijst……het werd niet echt een wedstrijd want RWF was te sterk voor de Oerterper meiden….het werd 13-0…

  Oerterp O-13 speelde woensdagavond al de uitwedstrijd tegen Bakkeveen O-13…..leiders Willem en Dennis namen het volgende waar:
  vv Bakkeveen O13 - vv Oerterp O13 :     2 - 2 (0-2)
  Vanwege een aantal afwezigen op de zaterdag, speelde O13 reeds op woensdagavond. Terwijl O13 vanwege de natte thuisvelden, al een wedstrijd en een paar trainingen moest missen, kon er op het kunstgras bij vv Bakkeveen wel "gewoon" gevoetbald worden. Er werd door beide teams met veel 'beleving' gespeeld, waardoor er (ook voor de neutrale kijker) een mooie evenwichtige 1e helft op de mat werd gelegd. Aan beide zijden waren spannende momenten voor de goal, maar Oerterp ging het effectiefst met de kansen om.  Ruben B wist een mooie steekpass op waarde te schatten en ronde in een direct duel met de keeper beheerst af (0-1). Vervolgens wist Jasper met een fenomenale sprint, zichzelf nog voor de rust in scoringspositie te brengen en maakte knap (0-2). Bakkeveen begon na de pauze sterk, maar waren de beste kansen opnieuw voor Oerterp.  Echter had het wellicht meer lucht gegeven voor het verloop van de wedstrijd, als Oerterp de bal daarbij wel in het net had gekregen.  Uiteindelijk werd de druk, zeker na de aansluitingstreffer, te veel en kwam Bakkeveen halverwege de 2e helft zelfs op gelijke hoogte (2-2). Voor beide teams was er sprake van een ware uitputtingsslag, waardoor in het slot beide teams niet meer gevaarlijk werden en de punten werden gedeeld.

  Oerterp O-15 speelde uit tegen Dr. Boys O-15-3……de ploeg uit Drachten trok door een 3-1 overwinning de zege naar zich toe…..voor Oerterp scoorde Luuk R……

  In het oude stadion de Esserberg in Haren speelde Oerterp O-17 tegen Be Quick Gr O-17-5…….beide ploegen waren aan elkaar gewaagd….het werd een 3-3 gelijkspel…..Yannick, Chris Z en Jordi scoorden voor Oerterp……

  Oerterp O-19  proefde eindelijk weer eens het zoet der overwinning ….in Kollumerzwaag werd Friese boys O-19 met 1-4 verslagen…leider Jan omschreef het als volgt:
  Met veel geblesseerde spelers moesten we improviseren met de opstelling tegen Friese Boys. Maar dit werd goed opgepakt door de spelers. We controleerden een groot deel van de wedstrijd. In de eerste helft liepen we wat ongelukkig tegen een achterstand aan. Na een ongelukkige handsbal lag de scheidsrechter de bal op de stip. Als zeer snel in de 2e scoorde Ruben met een rake kopbal na een mooie aanval de gelijkmaker. Daarna wisten we met nog 2 doelpunten van Ruben en een doelpunt van Hylke uit te lopen naar 1-4.

  Voor Oerterp Vr1 een uitwedstrijd tegen Zevenhuizen Vr1……vader Anton noteerde het volgende:
  Zeven
  Onder regenachtige omstandigheden had Oerterp weinig moeite met Zevenhuizen en behaalde het een ruime zege op sportpark d'Olle Streek, 0 – 7. In de poulefase van de beker hadden Zevenhuizen en Oerterp de degens ook al gekruist. Met een lekker zonnetje dacht Oerterp toen dat de wedstrijd bij 1 – 4 wel gespeeld was, maar wist Zevenhuizen kort voor tijd de spanning nog flink terug te brengen en moest Oerterp alle zeilen nog bijzetten om de winst veilig te stellen. Deze keer liet Oerterp het zover niet komen. Vanaf het begin voetbalde Oerterp scherp en geconcentreerd, waarbij de blik flink naar voren was gericht. Dit leverde Oerterp al snel een flinke voorsprong op. In de zevende minuut knikte Marijke uit een vrije trap van Maike de eerste binnen. Drie minuten later begon Maxime vanaf de middenlijn aan een lange rush, liep de verdediging van Zevenhuizen er uit en scoorde beheerst. Na iets meer dan een kwartier spelen bracht Marijke Maike in stelling en die wist voldoende ruimte tussen haar bewaaksters te vinden om de bal binnen te schieten, 0 – 3 Onbewust liet Oerterp daarna de teugels wat vieren en kroop Zevenhuizen wat meer uit haar schulp. Even voor het half uur leek Zevenhuizen zelfs op weg naar een treffer, maar met een fraaie redding hield Wianne haar doel schoon. Niet veel later was het toch weer Oerterp dat het net wist te vinden. Een mooie steekbal van Marijke werd door Maike op waarde geschat, die koel afrondde, 0 – 4. Bij de doeltrappen werd Zevenhuizen flink onder druk gezet en schoven de centrale verdedigers van Oerterp ook door en dit leidde vijf minuten voor rust de vijfde treffer in. Renée onderschepte de bal, speelde de geheel vrijstaande Famke aan en die aarzelde niet, 0 – 5. Direct na de rust wilde Oerterp duidelijk maken dat ze het niet weer zover wilden laten komen als in de bekerwedstrijd en al snel werden er weer de nodige kansen afgedwongen. Het duurde echter toch nog elf minuten voor de zesde door Marjet binnen werd geschoten. Door de vele wisselingen, de grote voorsprong en het toch ook wel wat natte veld werd het spel daarna wat rommeliger. Desalniettemin wist Bernou ruim een kwartier voor tijd de zevende op het bord te krijgen en begonnen de supporters zich te roeren. Zouden de dubbele cijfers dan toch nog gehaald kunnen worden? De vroeg invallende duisternis, de vele glijpartijen, de ruime voorsprong dat de scheidsrechter besloot er in de 83e minuut een einde aan te maken en zo bleven de dubbele cijfers buiten beeld. Zeven doelpunten in Zevenhuizen in de zevende competitiewedstrijd, waarbij de eerste in de zevende minuut werd gemaakt door onze nummer zeven en er zeven minuten niet zijn gespeeld. Dan kan het haast niet anders dan dat de nummer zeven de Player of de Match is...

   

  Wat verder opviel deze week:

  • Even proberen een mysterie op te lossen….Oerterp 1 speelde tegen Harlingen in de rode uitshirts…..er waren echter twee shirts (Jasper en Lars), die een wit biesje onder de mouw…..hoe kan dit?.......het mysterie is niet opgelost…….
  • De loting voor het Leekster zaalvoetbaltoernooi was vrijdagavond…..op za 16 december spelen de Oerterp Vr in poule A tegen TLC Vr1, Veenhuizen Vr1 en Winsum Vr1……..de Oerterp 1 speelt op woensdag 20 dec in een poule met HFC’15, Wilper Boys en Westerkwartier…..speelschema volgt….
  • Komende vrijdag is de halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering……opvallende punt: het rookverbod op het sportpark per juli 2024……zal nog wel wat rook gaan opblazen…..aanvang 21.00 u…zie voor agenda en andere stukken de elders op de site…..
  • De elftalfoto van Oerterp MO-15 is ook geplaatst……op het Oerterp 35+ team na, zijn alle teamfoto’s nu te bewonderen op hun eigen teampagina……
  • Jammer was het dat de thuiswedstrijden van afgelopen zondag moesten worden afgelast…..de vele regen maakte de velden onbespeelbaar…..een juiste beslissing van de consul en zijn assistent……
  • Fedor Quist speler van Oerterp O-10 was zondag pupil van de week bij de wedstrijd Oerterp-Oosterlittens…..jammer voor hem dat het werd afgelast……maar wat in het vat zit verzuurd niet…
  • Deze week worden er nieuwe afrasteringspaaltjes geplaatst aan de lange zijde tussen veld B en het trainingsveld……dan kunnen daar ook reclame borden aan worden gehangen…..
  • Op de laatste dag van de GCA toch nog een paar loten verkocht……het definitieve eindbedrag is nu € 3777,60….er zijn 1574 loten verkocht….alle jeugdleden die 17 of meer loten hebben verkocht krijgen een prijsje…ze kunnen kiezen uit een Oerterp shirt of een Oerterp jackje of een Oerterp rugtas….uiteraard voorzien hun naam….hieronder de definitieve lijst van prijswinnaars:
   

  Verkoper

  Team

  Loten totaal

  1

  Joah Hijlkema

  Onder 10

  171

  2

  Demy Boonstra

  Onder 11

  140

  3

  Wessel Jongstra

  Onder 16

  130

  4

  Hailey Floris

  Onder 13 Meiden

  51

  5

  Liam v.d. Zee

  Onder 13

  34

  6

  Daan de Groot

  Onder 10

  31

  7

  Thije Groot Enzerink

  Onder 10

  30

  8

  Stefan Woudstra

  Onder 12

  30

  9

  Niek Rozema

  Onder 10

  29

  10

  Tijme de Vos

  Onder 10

  29

  11

  Jens Veenstra

  Onder 10

  28

  12

  Vince Lap

  Onder 9

  25

  13

  Thijs Kunnen

  Onder 12

  25

  14

  Jens Westra

  Onder 14

  25

  15

  Luuk Jongstra

  Onder 15

  25

  16

  Kris Bouma

  Onder 10

  24

  17

  Fedor Quist

  Onder 10

  23

  18

  Bas Jagersma

  Onder 9

  22

  19

  Julian Geertsma

  Onder 11

  22

  20

  Max Posthumus

  Onder 7

  21

  21

  Benjamin Seffinga

  Onder 8

  20

  22

  Stijn Posthumus

  Onder 9

  20

  23

  Mart Veldhuis

  Onder 11

  20

  24

  Emma Lei

  Onder 13 Meiden

  20

  25

  Jesse Kunnen

  Onder 14

  20

  26

  Ties Heuker

  Onder 9

  18

  27

  Sarah Bergsma

  Onder 11 Meiden

  18

  28

  Jenze Luhoff

  Onder 10

  18

  29

  Jesmer van der Velde

  Onder 11

  18

  30

  Ties Veenema

  Onder 13

  18

  31

  Fardau Dijkstra

  Onder 9 Meiden

  17

  32

  Dytmer Geertsma

  Onder 9

  17

  33

  Harm Veenema

  Onder 9

  17

  34

  Lieke Iris van Gelderen

  Onder 11 Meiden

  17

  35

  Daan Dijk

  Onder 11

  17

  36

  Siem Boonstra

  Onder 11

  17

  37

  Sido Wolters

  Onder 12

  17

  38

  Lisanne van der Veen

  Onder 13 Meiden

  17

  39

  Ruben Boneschansker

  Onder 14

  17

  40

  Dylano van Oostrum

  Onder 16

  17

   

   

   

   

   

   

  Zijn er weer bijzonderheden….. mooie doelpunten…..mooie acties…..die  het vermelden waard zijn…. dan  even een berichtje naar info@vv-oerterp.nl  

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig