• DEZE WEEK…………………..(194)

  Oefenwedstrijd:

  Oerterp O-17 oefende dinsdagavond thuis tegen Gorredijk O-17-2….wat getraind wordt door oud Oerterp jeugdtrainer Milan…….het werd in een leuke wedstrijd 1-0 voor Oerterp…..de winnende treffer werd gemaakt door Rick…

  Competitiewedstrijden:

  Oerterp O-8 scoorde er in de uitwedstrijd tegen Eastermar er weer rustig oplos…..er werd met 6-15 gewonnen…Jan scoorde 7x, Max 5x, Dani en Benjamin elk 1keer…….aldus een trotse leider Johan Seffinga…..

  Waskemeer O-9 was thuis te sterk voor Oerterp-O-9….het werd 11-4…Ties en Dytmer scoorde elk 2x…..jammer,  volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen

  Harkema Opeinde O-10 was te gast op de Griene Greide…..samen met gastheer Oerterp O-10 maakten ze er een leuke wedstrijd van…..beide ploegen hielden elkaar in evenwicht….het werd 2-2….…Jenze en Jens waren de doelpuntenmakers….

  Oerterp O-10-2 speelde thuis tegen Drogeham O-10…..en voor het eerst proefden ze het zoet der overwinning…vader Dennis schreef:
  vv Oerterp O-10-2  - vv Drogeham O-10 : 7 - 4 (2-3)
  Vol trots stapten de meiden van O10-2 vandaag van het veld. Fardau en Mirna keepten beiden een dijk van een (halve) wedstrijd en met Kris en Tyme als aanjagers steeg het vertrouwen van de meiden naar grote hoogte. Julia scoorde zelfs 2 maal. Een wedstrijd winnen, dat had O-10-2 nog nooit eerder meegemaakt. Een echte teamprestatie!

  Nieuw-Roden O-11-2 werd in eigen huis verpulverd door Oerterp O-11….de mannen van leider Jorrit en Wolter Jan scoorden aan de lopende band…..het werd 0-14….de doelpuntenmakers: Jesmer 3x, Joah 3x, Jerryt 2x, Daan D 2x, Stefan 2x, terwijl Siem en Mart elk 1 doelpunt voor hun rekening namen…..

  Oerterp O-12 kreeg Oosterwolde O-12-2 op visite…..de ploegen uit de Stellingwerven was net iets te sterk…het werd 3-5….voor Oerterp scoorden Sido 2x en Marijn…

  De meiden van Oerterp MO-13 en Sint Annaparochie O-15 maakten er een doelpunt rijk duel van….op/ de Griene Greide werd 16 maal gescoord……Oerterp deed dat 10 maal en de Bildkers 6 maal…..de blauwwitte doelpunten kwamen op naam van Constance 5x, Hailey 3x, Emma en een e.d-tje

  In Jistrum ging Oerterp O-15 kopje onder…..het werd 5-1 voor de Jistrum O-15……Kyro redde de eer voor de Oerterpers..

  De meiden van Oerterp MO-15 moesten al vroeg uit de veren…..om 9.00 u paraat staan in Drachten om te spelen tegen VIVA’23 MO-15……maar de meiden van Oerterp gaven geen krimp en kwamen met 3 punten terug…..Constance 2x en Rosalie waren de doelpunten makers…… uitslag 2-3

  In de Knipe stond de eerste in fase 3 voor Oerterp O-17 op het programma……de mannen van leider Sander startten prima middels een 2-3 overwinning op Read Swart O-17 J/M……Jordi scoorde 2x en het andere doelpunt kwam op naam van Yannick….

  Oerterp O-19 moest in Roden aantreden tegen Roden O-19-3……het werd geen succes…….de Drenten wonnen met 3-0……

  Read Swart Vr1 kwam op bezoek bij Oerterp Vr2 en namen ook maar even de punten mee…..Taeke schreef het volgende over deze wedstrijd:
  In de vorige wedstrijd tussen beide teams eindigde deze onbeslist: 2-2. Oerterp was gebrand de drie punten thuis te houden en nam in de eerste helft het overwicht. Een aantal grote kansen werden met hang en vliegwerk gekeerd door de keepster van Read Swart. Het was wachten op de openingstreffer van Oerterp maar zoals de voetbalwetten luiden: Wie hem niet maakt krijgt hem tegen. Een snelle counter van Read Swart eindigde in het Oerterper doel en zo stond Oerterp tegen alle verhoudingen in 0-1 achter. Oerterp zocht naar de gelijkmaker maar wist deze voor rust niet meer te vinden. Na rust kwam Oerterp via een snelle uitbraak op 1-1 door een doelpunt van aanvoerder Elske Sibma.
  Lang kon Oerterp niet genieten van deze voorsprong want Read Swart werkte vrijwel gelijk de 1-2 binnen.
  Een prachtige boogbal van Elske zette de 2-2 op het scorebord maar ook vlak na deze Oerterper treffer wist Read Swart er ook weer een te maken. Toen Read Swart even later ook nog de 2-4 op het scorebord zette leek het gespeeld.
  Baukje Tjeerdsma wist echter de 3-4 te maken en de spanning terug te brengen in de wedstrijd.
  Helaas wist Oerterp het net niet meer te vinden en eindigde de wedstrijd in een 3-4 verlies.

  Oerterp Vr1 speelde thuis tegen Eenrum/Kloosterburen Vr1……vader Anton schreef het volgende en maakte onderstaand foto’s:
  Moeizame zege
  Na een zeer vroege achterstand had Oerterp moeite de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar uiteindelijk wist het tegen ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) een verdiende 3 – 1 zege te boeken. In de heenwedstrijd tegen EKC, de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, liet een scherp Oerterp duidelijk blijken wat de ambities waren. Vanaf het begin werd EKC destijds vol onder druk gezet en werd een duidelijke 0 – 5 zege behaald. Na de lange periode van gedwongen rust, was het de vraag of Oerterp nu ook weer zo scherp voor de dag zou komen en een goed vervolg aan de competitie zou kunnen geven. Helaas, onze fotograaf had zich net geïnstalleerd en de eerste foto die werd geschoten was een van beteuterde gezichten van de speelsters van de Oerterp. Uit een hoekschop in de derde minuut wist EKC de 0 – 1 aan te tekenen en dus moest Oerterp in de achtervolging. Met een stevige wind in de rug probeerde Oerterp het tij te keren, maar het kwam moeilijk tot uitgespeelde kansen. Halverwege de eerste helft wist Maike het gaatje toch te vinden en met een splijtende pass werd Marjet bediend, die vervolgens de 1 – 1 binnen schoot. In de vijfendertigste minuut probeerde Marijke het van afstand, maar haar schot spatte op de lat uiteen en zo zag het er naar uit dat met een gelijke stand gerust zou worden. Vlak voor de rust wist Oerterp echter nog een aantal hoekschoppen af te dwingen en was het Ilse die bij de derde hoekschop de bal tegen de touwen wist te schieten. Zo kon Oerterp toch met een minimale voorsprong aan de thee. In de tweede helft hielden beide ploegen elkaar in het eerste gedeelte goed in bedwang en werden er weinig kansen gecreëerd. Nadat Teake een aantal wissels had doorgevoerd beschikte Oerterp over hernieuwde energie en wist het EKC beter onder druk te zetten. Werd het doelpunt van Maxime in de 69e minuut op advies van de assistent scheidsrechter nog afgekeurd, twee minuten later was het wel raak. Famke zette Maike vrij voor de keepster van EKC, waarna Maike haar omspeelde en de 3 -1 binnen schoot. In het vervolg wist Oerterp nog een paar mooie aanvallen op de mat te leggen, maar de keepster van EKC weerde zich kranig, zodat er verder niet meer gescoord werd. Een moeizame, maar verdiende zege en daardoor handhaaft Oerterp zich in de top van de competitie, waarbij het de ploeg is met het minste aantal verliespunten.  

  Het op de derde plaats staande Zevenhuizen 4 kwam naar de Griene Greide om te spelen tegen Oerterp 3, dat nog puntloos was…..Oerterp 3 trad aan met een aantal gastspelers….Jorrit H, Teake v.d. H en Ger W…..en dat was te merken……Oerterp 3 zegevierde met 1-0, door een doelpunt van Frits…..de eerst punten zijn binnen….supporters Gerk en Jacob zeiden hierover:
  Keeper van het 3e houdt de nul! Invaller keeper Wietze van der Veer wist met het 3e elftal afgelopen zondag de nul te houden, mede hierdoor werd de basis gelegd voor de 1-0 overwinning tegen Zevenhuizen 4. De eerste overwinning van het seizoen is daardoor een feit geworden. Ga zo door mannen!
  Opvallend: iedereen waar is Jurjen voor aanvangstijd?......halverwege de eerste helft kwam hij aan…..wel na een lange reis via Zevenhuizen…..stond bij het veld van Zevenhuizen te wachten…tweede helft gevlagd….

   

  Oerterp 2 speelde de derby tegen Drachten 2…..door doelpunten van Kees-Jan en Jorryt namen de blauwen een 0-2 voorsprong….maar de Drachtsters kwamen terug tot een verdiende 2-2….alhoewel het een beetje zuur was, dat de gelijkmaker diep in blessuretijd viel…..met dit gelijkspel waren beide ploegen wel tevreden….

  Read Swart uit de Knipe was de tegenstander voor Oerterp 1…..op de Griene Greide werd het een teleurstellende wedstrijd voor de Oerterpers…..al na 8 min maakte Read Swart de 0-1…..Oerterp zette wat meer aan……en dat resulteerde in de 1-1 door een kopbal van Lars…..Oerterp had veel de bal, maar het spel was onsamenhangend en slordig…..kort voor rust kwam Read Swart op 1-2….keeper Marco kon een vrije trap niet klemmen en gaf een rebound weg, die goed werd benut……in de tweede helft probeerde Oerterp uit alle macht de gelijkmaker te forceren…..corner op corner….kopbal na kopbal….maar de bal ging er niet in….het aanvallende spel van Oerterp gaf de Knipsters veel ruimte……twee min voor einde sloegen ze toe en maakten de 1-3…..reactie trainer Freerk: k*t....90 % balbezit….trije kansen, trije goals……en wij kregen de bal er niet in….genoeg kansen…...jammer, volgende week de uitwedstrijd tegen de Blesse…..

  Wat verder opviel deze week:

  • De gemeente heeft deze week de velden gerold en geprikt…..het ligt er weer prima bij…..
  • Zit je naar TV te kijken, zie je ineens twee Oerterp leden prominent in beeld bij Inside……Taeke en Baukje…leuk…..Oerterp leden komen overal……
  • Marijke de Vries is gestopt met het verzorgen van socials (Instagram, X en facebook)…..haar taken worden overgenomen door Rik Braam en Nathaly Wagenaar……beiden veel succes met hun nieuwe taak….
  • Sven van der Wal was zondag pupil van de week bij de wedstrijd Oerterp-Read Swart…..zijn begeleider Jacob schreef:
   Afgelopen zondag hadden we pupil van de week Sven van der Wal te gast bij de wedstrijd van het 1e tegen Read Swart uit de Knipe. Dat het 1e de pot verloor lag niet aan de 8 jarige Sven, hij zorgde er bij zijn aftrap  met een zuivere goal voor dat de verdediging en keeper volledig uitgespeeld werden. Onze rechtsbenige scholier op "De Skâns", die uitkomt in de JO9 van leider Johannes en vooral op het middenveld of de spits geposteerd staat in zijn team heeft naast voetbal nog andere hobby's met een bal, namelijk slagbal en basketbal en daarnaast gamen op de in de kantine aanwezige games. Na het in ontvangst nemen van zijn oorkonde nog even op de foto met Sybren en Berno in de bespreekkamer. Heel veel succes Sven met de JO9, je bent een topper! (zie foto’s onderaan)
  • De TC heeft de staf van Oerterp 2 voor komend seizoen rond……Sander Rol neemt de trainingen voor zijn rekening, terwijl Anno de Vries als vanouds het leiderschap op zich neemt….
  • Zaterdagmiddag waren Jorrit D en Jur H bezig om de deur van de commissiekamer te beplakken met een sticker van FysioStaete……na veel heen en weer gedoe is het toch gelukt…..(zie foto’s onderaan)
  • Jeugd Sponsor Actie vanaf 12 februari weer van start. Poiesz supermarkt in Ureterp start vanaf 12 februari weer met de spaarmuntenactie. Als voetbalvereniging doen we hier ook weer actief aan mee. Poiesz deelt bij aankopen weer spaarmunten uit. Voor onze voetbalvereniging is er een buis aanwezig, waar deze munten in gedaan kunnen worden. Zou mooi zijn om er met zijn allen weer een geslaagde actie van te maken, waarmee we weer materialen voor de jeugd aan kunnen schaffen en een positieve bijdrage kunnen leveren aan ons 75-jarig bestaan deze zomer. Bij voorbaat dank voor jullie steun!..
  • Komende zaterdag een drukte van belang op de Griene Greide….er staan maar liefst 10 thuiswedstrijden op het programma…….
  • De spreuk van de dag kwam van Sietse Bergsma: “Met de wind van gister, kun je vandaag niet zeilen”
  • Volgende week zal Deze week wat later op de maandag verschijnen…….afhankelijk van de omstandigheden op het vakantieadres…….

  Zijn er weer bijzonderheden….. mooie doelpunten…..mooie acties…..die  het vermelden waard zijn…. dan  even een berichtje naar info@vv-oerterp.nl   -

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig