• DEZE WEEK…………..(200)

  7x7 toernooien:

  Oerterp Vr 30+ speelde weer haar eerste toernooitje…..speelster Anita schreef het volgende:
  De dames van de VR30+ mochten na een lange periode zonder wedstrijden weer los. Onze eerste competitieronde werd gespeeld bij Drachtster Boys. De spanning was best groot van tevoren, want ja we zijn niet ingedeeld bij de makkelijkste tegenstanders… de spanning van wat gaat het worden vanavond. Onze keepster was helaas verhinderd , maar we konden een beroep doen op Kelly die uitstekend gekeept heeft en als het nodig is zouden we graag nog eens beroep haar doen! Onze eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Harkemase Boys , die we met 2- 0 hebben verloren. Dit is geen schande als je ziet dat zij toch best een aantal voetbalsters hebben die ook in de dames 1 bij Harkemase Boys hebben gevoetbald. Op naar de tweede wedstrijd tegen de dames van Houtigehage. Deze tegenstander hebben we nog nooit gehad , dus we weten niet wat we moeten verwachtten. We kunnen ons aardig staande houden en hebben zelf ook nog een aantal kansen die helaas niet voor de nodige doelpunten zorgen. Ook deze wedstrijd wordt verloren met 2-0.  De laatste wedstrijd is tegen onze gastvrouwen Drachtster Boys , een oude bekende voor ons.  De dames van Drachtster Boys hebben een speelster in hun midden waar het team op leunt en het verschil maakt , waardoor er door hen geen wedstrijd wordt verloren . De desbetreffende speelster werd gewisseld na de 3-0 en toen werd er door hen geen goal meer gemaakt. We hebben weer een leuke voetbalavond gehad en kunnen zeker trots zijn op ons team,  op naar de volgende competitieronde op 19 april bij sportpark De Bosk in Harkema.

  De Griene Greide was vrijdagavond het strijdtoneel van Oerterp 35+……jammer was het dat 2 ploegen donderdag afzeiden….zo bleven er maar 2 wedstrijdjes over…..Oerterp won ze beide….Drachten 35+ werd met 2-0 verslagen en TFS moest met 4-0 het onderspit delven…..

   

  Competitiewedstrijden:

  Drachtster Boys O-8-4 kwam op bezoek bij Oerterp O-8…..leider Johan S zei het volgende:…..Vandaag is er een eind gekomen aan de zegereeks…..maar toch hebben we het einde van de periode gevierd…..vandaag hebben we met 3-4 verloren….Max, Dani en benjamin hebben gescoord….Jan maakte nog een mooi doelpunt, maar die goal werd afgekeurd, omdat hij er rechtstreeks inging……

  Oerterp O-9 kreeg bezoek van ONB O-9……de doelpunten werden mooi verdeeld….het werd 4-4…Dytmer, Ties en Sven 2x wisten het net te vinden…..leuk partijtje….

  In de uitwedstrijd tegen Houtigehage O-10, kende het team van leider Hindrik, Oerterp O-10, geen genade….de blauwhemden wonnen met 3-14…..de doelpunten werden gemaakt door Niek 5x, Jens 3x, Bas 2x, Jense 1, Daymian  en een  eigen doelpunt  van Houtigehage…..

  De meiden van Oerterp O-10-2 gingen kopje onder in Augustinusga……ASC O-10 was veel te sterk…..het werd 18-0…..maar de meiden hebben heel veel plezier gehad……vader Dennis schreef hierover:
  O10-2 verwelkomende vandaag met Everly en Thijs twee nieuwe leden in het team. Er werd gevoetbald en er werd weliswaar ruim verloren, maar de teamspirit lijkt gelukkig geen grenzen te kennen. Zo was het hele team op de vrijdagavond al gezellig aan het discozwemmen geweest in Drachten. Hopelijk wordt de O-10-2 in de 4e fase aan wat meer gelijkwaardige tegenstanders gekoppeld

  Kampioen worden is altijd leuk en spannend…..maar Oerterp O-11 deed het ……de kampioenswedstrijd tegen VEV’67 O-11 werd met 4-1 gewonnen……leiders Jorrit en Wolter jJn waren zo trots als een pauw…….zij schreven:
  Vandaag,  zaterdag 16 maart , was het tijd voor de wedstrijd der wedstrijden. De beslissing in de 2e klasse!  Voor de wedstrijd was de spanning duidelijk voelbaar, knikkende knieën, bleke gezichten en jongens die in slaap waren gevallen met een teiltje naast het bed omdat ze hun maag niet vertrouwden. We speelden de wedstrijd tegen VEV 67 en dat was dan ook de directe concurrent. Ondanks de pap in de benen starten we prima en met prima teamspel creëerden we dan ook al snel kansen. Joah kon na een minuut of tien dan ook al de bevrijdende 1 tegen 0 intikken na een assist van Jerryt. Intussen verdedigden we deze stand met het mes tussen de tanden. Elk schot van de tegenstander werd dan ook door minimaal vier benen geblokt. Doordat we intussen goed door voetbalden konden we nog voor de rust uitlopen naar drie tegen nul door doelpunten van Jerryt en Stefan. Na de rust zijn we rustig door gegaan en scoorde Joah al vrij snel de 4 tegen 0 waardoor we wedstrijd nu helemaal in de pocket hadden. 1 moment van onoplettendheid resulteerde nog in een tegentreffer maar dat mocht de pret niet drukken na het eindsignaal van de goed fluitende scheidsrechter van dienst Een mooi resultaat voor een mooi team, met nadruk op 'team'  want dat zijn ze en dat heeft ze ook kampioen gemaakt.……na afloop natuurlijk op de foto en naar de kantine om friet….(zie foto’s onderaan)

  Op het vroege uur uit spelen tegen Haulerwijk/Veenhuizen O-12….het deerde Oerterp O-12 niet…..er werd met 3-12 gewonnen…..de doelpunten voor de blauwwitten werden gemaakt door Ieme 5x, Marijn 4x, Aaron, Niils en een tegenstander was zo vriendelijk om in eigen doel te scoren….

  Oerterp O-13 kwam de afgelopen dagen 2x in actie….donderdagavond tegen Bakkeveen O-13….over deze wedstrijd schreef leider Dennis het volgende:
  vv Oerterp JO13 - vv Bakkeveen JO13 : 2-2 (1-2) Oerterp had na alle vochtige omstandigheden op de eigen velden, nog een wedstrijd tegoed. Na een spannende derby werden de punten op deze donderdagavond uiteindelijk gedeeld (2-2).Bakkeveen zat door 2 snelle goals binnen 10 minuten al op rozen. Ruben B zorgde halverwege enigszins verassend voor de aansluitingstreffer, waarna Oerterp het initiatief hervond. Echter ondanks enkele (zeer) grote kansen, bleef Oerterp bij de rust op achterstand steken .In de tweede helft bleef Oerterp de druk opvoeren, maar leek de bal vanuit alle hoeken en standen maar niet in het net te verdwijnen. Ondanks dat Bakkeveen daarbij geheel op de eigen helft werd teruggedrongen, hield het knap stand en loerde op de counteren, een zeer spannend en (voor de Oerterp fans) haast frustrerend slot volgde, waarbij Oerterp kans op kans bleef missen . Uiteindelijk in de laatste minuut wist Stefan vanaf de 16 meter lijn, de bal alsnog prachtig over de keeper te krullen. 
  Zaterdag speelden ze weer thuis….nu was het Groningse Velocitas O-13-2 de tegenstander…..leider Dennis weer:
  vv Oerterp O-13 - Velocitas O-13-2 : 5-0 (2-0) Het dubbele programma van deze week, begon tegen Velocitas op te breken. De energie vloeide gedurende de wedstrijd snel weg en er vielen enkele spelers geblesseerd uit. Dit kwam het spelbeeld van de thuisploeg weliswaar niet ten goede, maar de tegenstander legde Oerterp gelukkig geen strobreedte in de weg. Oerterp snelde al vrij vlot naar 2-0 via Ruben B en een eigen doelpunt, maar kreeg de bal daarna niet meer tussen de palen. Na de rust kreeg Velocitas zowaar een paar kansen, maar hield Ties met twee knappe ingrepen zijn goal schoon. Daarna schoten Ruben B en Jesse met scherp en was het verzet van de tegenstander definitief gebroken. Door de blessures, maakte Jesmer(O11) opnieuw minuten op het grote veld en rommelde Ruben B nog de 5-0 binnen….

  Oerterp MO-13 speelde de derby tegen ODV O-13…..in Wijnjewoude werd het 7-0 voor de ploeg ten zuiden van het Ald Djip…….duidelijke uitslag lijkt mij….

  ONT O-15 was op de Griene Greide te sterk voor Oerterp O-15……het werd maar liefst 1-11…..de Oerterper eer werd gered door Jonathan

  Oerterp MO-15 zette de zegereeks voort……vader Leo maakte het volgende verslagje (zie ook foto’s onderaan):
  Een hele mooie spannende wedstrijd tussen Oerterp MO15 en Surhuisterveen MO15. Na een voorzichtig begin van beide teams zette Oerterp even flink aan een stond het na 25 minuten met 3-0 voor. Doelpunten van Constance (2x) en Chantal. Bij de 3-0 zelfs een assist van de keepster. Surhuisterveen knokte zich terug tot 3-2. Maar vlak voor de rust schoot Constance de 4-2 binnen. Na de rust, met de wind in de rug, werd Surhuisterveen sterker maar de verdediging en de keepster geven geen krimp. Bij een van de weinige uitbraken stond Chantal plotseling alleen voor de keeper en scoorde  beheerst de 5-2 binnen. De 5-3 kwam voor Surhuisterveen te laat. De 3e overwinning op rij voor de MO15 en staan nu keurig op de 3e plaats in de competitie.

  Een wedstrijd met een verhaal was de wedstrijd Oerterp O-17 - Grootegast O-17….. in de vorige fase stonden beide ploegen ook tegenover elkaar…..toen gestaakt door een beenbreuk van Oerterp speler Gerrold…….heren waren nogal pissig….scheids Matthijs had de boel strak in de hand…..hij was zelfs genoodzaakt om 2 maal rood te trekken voor de Groningers…..Oerterp won de wedstrijd met 2-0, door een doelpunt van Wessel  en een e.d.-tje…..

  Oerterp Vr1 speelde de topper  tegen VEV’67  Vr1….in Leek zag vader Anton het volgende:
  Oerterp ten onder in topper
  In de topper tegen VEV´67 werd Oerterp in het eerste half uur al flink op achterstand gezet en verloor het uiteindelijk met 4 – 1.De talrijk toegestroomde supporters keken met veel spanning uit naar de clash tussen VEV'67 en Oerterp, de nummers 1 en 2 van de 3e klasse P, op sportpark Oostindië. In de eerdere duels dit seizoen was het tot het eind toe spannend geweest. In de poulefase van de beker werd het 3 – 3 en in  de competitiewedstrijd op de Griene Greide wist Oerterp een kleine tien minuten voor tijd de 3 – 2 binnen te schieten en zo de winst binnen te halen. Het was dan ook een verrassing dat het na een half uur al 3 – 0 stond. VEV'67 strafte de foutjes van Oerterp genadeloos af en er waren langs de kant serieuze zorgen over een flink pak slag. Gelukkig wist Oerterp tot de rust de schade verder te beperken en was het de vraag of onze froulju in de tweede helft nog iets recht konden zetten. Na de rust liet Oerterp haar ware gezicht zien. Vol passie en vuur werd VEV'67 onder druk gezet en al snel wist Oerterp de achterstand te verkleinen. Famke stuurde Bernou de diepte in en die bracht de achterstand terug naar 2 doelpunten, 3 – 1. Dit gaf Oerterp nog wat extra moraal en langs de lijn fleurden de supporters van Oerterp weer wat op. Zou er dan toch nog wat mogelijk zijn? Oerterp bleef op zoek naar meer, maar de defensie van VEV'67 gaf verder geen krimp en langzaam maar zeker vloeiden de kracht weg bij onze froulju en kwam ook de berusting. Dat in de extra tijd de 4 – 1 door VEV'67 werd gemaakt was dan ook alleen voor de statistieken. Helaas, maar het spel van de tweede helft geeft genoeg vertrouwen voor de komende periode, waarin er ook weer een paar mooie affiches op het programma staan.  

   

  Zeester 2 uit Zoutkamp kwam zondagmorgen tegen Oerterp 3 van de koude kermis thuis…..in Zoutkamp werd het destijds 9-1 voor de Groningers…….maar nu stonden ze na een 7-0 ruststand met 13-1 met lege handen…..er moet wel worden bij verteld, dat ze de steun kregen van een aantal spelers van het 2e dat niet hoefde te spelen……de doelpunten weren gemaakt  Jorrit H 3x, Jorn 3x, Jesse v.d. Br 2x, Imro 2x, Arjan, Menno….en Hein, die zijn eerste doelpunt scoorde voor Oerterp 3….

  Oerterp 1 kreeg Trinitas 1 op visite…..op voorhand een zwaar partijtje……in Boyl werd het in de eerste wedstrijd 3-0 voor de ploeg uit de Stellingwerven….Trinitas beschikt over een ploeg, die er altijd voor gaat en veel strijd aan de dag legt…..het was op  de Griene Greide een gelijk opgaande wedstrijd…..de Oerterp verdediging stond als een huis en keeper Marco keepte een prima wedstrijd……de Oerterp aanval deed ook goed mee…een knal op de lat van Jorn had beter lot verdiend…..even later werd mooie aanval  keurig afgerond door Erwan……Trinitas trok nog meer ten strijde, maar onder aanvoering van generaal Jelmer hiel men keurig stand……uit een snelle uitbrak van Oerterp, brak Roland op rechts door en verrast de Trinitas keeper in de korte hoek…..2-0…..keeper Marco had even later nog een geweldige reflex nodig om de ruststand ook 2-0 te laten zijn……in de 2e helft een weer fel en vol strijdlust spelend Trinitas…..maar de Oerterp verdediging kon gemakkelijk stand houden…..Oerterp kreeg ook nog kansen op drie nul…..in de slotfase wisselde Trinitas de goed spelende laatste man voor een extra aanvaller….maar dat pakte niet goed uit……een lange bal van Oerterp werd verkeerd beoordeeld door zijn vervanger……Erwan zag zijn kans en kwam alleen voor de keeper…..beheerst schot hij de 3-0 tegen de touwen…..en dat werd ook de eindstand…..mooie punten voor d equipe van trainer Freerk……Oerterp is door dit resultaat opklommen naar de 4e stek…….komende week de topper tegen het op de 3e plaats staande Akkrum….aanvang 14.00 u in Akkrum……

  Wat verder opviel deze week:

  • De 200-ste ‘Deze Week’……een beetje een jubileum……mede met dank aan Fenny en Cees, alle leiders, trainers, ouders………op naar de 250..
  • Het spelregelbewijs komt voor sommige spelers komt ook weer in zicht…..dit jaar zijn aan de beurt: Joas B, Yannick F,Rick T, Jens W B geslaagd-gefeliciteerd , Chris Z, Ronald L en Miriam K geslaagd-gefeliciteerd…….ze hebben intussen allemaal bericht gehad van de KNVB….doe het direct, want wat klaar is , is klaar……heb je geen bericht gehad neem dan even contact op met de ledenadministratie…
  • Zondag bij de wedstrijd Oerterp-Trinitas was Fedor Quist pupil van de week….begeleider Jacob schreef het volgende: Fedor Quist, speler van onze JO10, was afgelopen zondag de pupil van de week bij de wedstrijd Oerterp 1 - Trinitas 1 (3-0). De linksbenige middenvelder heeft naast voetbal, gamen als hobby. Onze 10 jarige Fedor is scholier op "De Opdracht". Zijn favoriete club is Feyenoord. In 2e instantie wist Fedor de keeper van Trinitas te verschalken en zette daarmee Oerterp op het juiste spoor. Na de tijd nog even gezellig in de bestuurskamer zitten en onder het genot van een bakje patat en drinken de uitreiking van de oorkonde. Daarna nog even op de foto met Erwan, maker van 2 doelpunten in de wedstrijd en Marco. Veel plezier met je team Fedor, je bent een topper ….Zie foto’s en filmpjes onderaan
  • Onlangs is de geluidsinstallatie vervangen…..het is nu allemaal weer luid en duidelijk te horen….een goede verbetering……
  • De walking Footballers trainen deze week niet op de Griene Greide….dinsdag 19 maart spelen ze een toernooitje in Bakkeveen…..aanvang 10.00 u……
  • De Poiesz sponsor actie is in volle gang…..dus de munten in de vv Oerterp koker storten…..…….de tussenstand per 18 maart is:14.310   munten….…het gaat als een speer……... Maar we gaan nog even door tot 7 april….…komende zaterdag 22 maart staan de Oerterp jeugdleden in de winkel om de waar aan te prijzen…..
  • De jubileumcommissie heeft het programma voor de viering van het 75-jarig bestaan bekend gemaakt ……..dit wordt een prachtig gebeuren……nu al zin in…..

  Zijn er weer bijzonderheden….. mooie doelpunten…..mooie acties…..die  het vermelden waard zijn…. dan  even een berichtje naar info@vv-oerterp.nl   -

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig