• DEZE WEEK…………..(201)

  7x7 toernooi:

  Onder toeziend oog van de teruggekeerde leider Appie, speelde Oerterp 45+  haar eerste toernooitje van 2024….het werd geen succes…..alle tegenstanders wonnen…Blue Boys won met 0-1 (zie sfeerfilmpje onderaan)…..Houtigehage met 0-2….Boornbergum met 0-1 en de Sweach met 0-2……assistent leider Sikke zag dit:
  Oerterp 45+ heeft de winterslaap nog niet uit...
  De 1e ronde van de voorjaarscompetitie op het eigen complex De Griene Greide is voor Oerterp 45+ teleurstellend verlopen, na 4 gespeelde wedstrijden kon de balans worden opgemaakt: 0 punten, 0 goals voor en 6 goals tegen. Het zal altijd wel een mistery blijven waarom het vrijdagavond niet lukte, waren de spanningen te groot bij de nagenoeg volledige selectie door de aanwezigheid van supporters, of was de aanwezigheid good-old leider Appie Mulder de reden…. De start was nog véél belovend tegen angstgeneger De Sweach, meerdere kansen werden er gecreëerd, echter de Oerterp voorwaartsen wisten hiermee géén raad. De Sweach speelde het echter slim, en had aan twee doeltreffende acties genoeg om 3 punten binnen te harken. Werd het op de groene mat géén succes, na afloop werd daarentegen de 3e helft ouderwets gezellig met een hapje en drankje. De leiding en spelers van het 45+ team bedanken dan ook de kantine catering bestaande uit Antje, Janneke, Nico voor de goede zorgen tijdens deze voetbal avond..

  Competitiewedstrijden:

  Oerterp O-13 speelde een uitwedstrijd tegen VAKO-Tynaarlo O-13-2…..leider Dennis schreef hierover het volgende:
  VAKO Tynaarlo O13 - Oerterp O13 : 4-1(3-0)
  Na een al verwarrend begin waarin bleek dat we niet (zoals het op papier deed vermoeden) tegen VAKO speelde, maar tegen SV Tynaarlo en dus op het verkeerde complex 5 km verderop(Vries) in de kleedkamer zaten, was de wedstrijd ook een om snel te vergeten. Waar O13 de afgelopen wedstrijden nog aardig wegkwam met een valse start, stond het na 10 minuten al 3-0 voor de thuisclub. Daarna waren er nog genoeg momenten voor Oerterp om aan te sluiten, maar was de afronding niet goed. In de tweede helft was Oerterp wel de betere partij, maar liepen kansrijke aanvallen steeds stuk in de eindpass. Typerend, in de 2e helft slechts 1 schot van Oerterp tussen de palen, een wilde bal naar voren van Jens, dwarrelde per ongeluk in de goal (1-3). In het slot maakte de tegenstander nog dankbaar gebruik van de ruimte (4-1). De spelers weten dat het beter kan, maar het komt er momenteel niet helemaal uit. Wellicht dat het komende vrije paasweekend voor wat hernieuwde inzichten en energie zorgt…….

  FC Burgum MO-13-2 kwam op bezoek bij Oerterp MO-13…..de blauwen uit Burgum waren te sterk en wonnen met 3-10…..Kyra en Hailey 2x scoorden voor Oerterp……

  In Drachten was Drachtster Boys o-15-2 te sterk voor Oerterp O-15….het werd 6-0…..duidelijke cijfers zou ik zo zeggen…

  Op de vroege zaterdagochtend toog Oerterp O-17 naar Langezwaag om op het Paradyske te spelen tegen Langezwaag O-17……hoewel Oerterp door Yannick 2x scoorde, wist Langezwaag 8x te scoren….dus een 8-2 nederlaag

  SIOS Vr1 uit Sauwerd kwam zaterdagmiddag naar de Griene Greide om te spelen tegen Oerterp Vr1……vader Anton maakte het volgende verslag:
  Centimeterwerk
  In een doelpuntrijk duel is SIOS op de Griene Greide het gelukkigst en laat het Oerterp met lege handen achter, 4 – 5. Na de topper van vorige week stond er deze keer alweer een zwaar duel op het programma. In Sauwerd had Oerterp begin november de eerste nederlaag van het seizoen geleden. De froulju waren dan ook gebrand op revanche. Met de wind in de rug was het voor SIOS in de eerste helft makkelijk voetballen en al snel keek Oerterp tegen een 0 – 2 achterstand aan. In de zesde minuut werd een corner niet goed verwerkt en in de twintigste werd een foutje achterin bij Oerterp genadeloos afgestraft. Overigens had Oerterp de eerste kansen toen ook al gehad, maar de accuratesse in de afronding ontbrak. Nog geen minuut na de 0 – 2 soleerde Bernou door het centrum van de verdediging van SIOS heen en bracht ze de marge op een, 1 – 2. Vijf minuten later leek ze ook de gelijkmaker aan te tekenen, maar haar schot vloog via de onderkant van de lat het veld weer in. Niet veel later was het aan de andere kant wel weer raak, ….1 – 3. Na iets meer dan een half uur wist Wianne knap redding te brengen, maar moest ze wel een hoekschop weggeven. De hoekschop werd, mede gedragen door de wind, met een mooie curve direct bij de tweede paal binnen geschoten, 1 – 4. Wederom stond Oerterp voor een zware opgave en moest het net als een week eerder een gat van drie doelpunten zien te overbruggen. Nog voor de rust werd de marge verkleind. In de 38e minuut wist Bernou uit een hoekschop voldoende ruimte te vinden om de bal aan te nemen en binnen te prikken, 2 – 4. Even voor de rust leek zelfs de aansluitingstreffer in de maak. Famke stuurde Bernou de diepte in, maar haar inzet vloog via de paal het veld weer in. In de tweede helft ging Oerterp vanaf het begin va banque spelen. Achterin werd er een op een gespeeld en met een extra spits werd getracht om het gat te dichten. Na twintig minuten leek dit resultaat te hebben, maar wederom werd het houtwerk door Bernou geteisterd en nog geen minuut later maakte SIOS gebruik van de ruimte achter de laatste linie en kwam op 2 – 5. Een klein kwartier voor tijd brachten de froulju weer wat hoop in de harten van de fanatieke supporters van Oerterp. Op een schot van Maike wist de keepster van SIOS nog redding te brengen, maar Famke was er snel bij om de rebound binnen te tikken, 3 – 5.De supporters gingen er vervolgens nog eens flink achter staan, maar helaas bleef het effect uit. In de derde minuut van de extra tijd bracht Bernou de achterstand op aangeven van Famke nog wel tot een terug, 4 – 5, maar voor meer ontbrak de tijd. Driemaal het houtwerk, dat was helaas net iets te veel.

  Oerterp 2 speelde in Leeuwarden tegen MKV’29 2…..het werd een 4-0 nederlaag….aanvoerder Jorrit verwoordde het als volgt:
  Het was minder kansloos dan de uitslag doet vermoeden…..eerste helft de bovenliggende partij….alleen de 1-0 tegen na eigen slordig balverlies……in de 2e helft miste ik een grote kans op de 1-1….vervolgens kregen we helaas snel een goal tegen 2-0……op het einde een risico genomen door op 1 op 1 te gaan spelen, helaas viel dat de verkeerde kant op en kregen we nog 2 goals tegen…..Zonde….

  In Akkrum stond de subtopper Akkrum1 - Oerterp 1 op het programma…de wedstrijd werd onder lastige omstandigheden gespeeld……harde wind en af en toe een bui……maar het grasveld was goed te bespelen…..na een klein half uur werd het 1-0 voor Akkrum, maar nog voor rust werd het 1-1 door een treffer van Lars……dat was ook de ruststand….in de 2e helft werd het 1-2 door Jesse v.d. Br…..maar al snel werd het weer gelijk…..door persoonlijke fouten van Oerterp wist Akkrum nog twee keer te scoren….eindstand derhalve 4-2…..trainer Freerk verwoordde de wedstrijd zo: Heel aardig voetbal………bij 1-2 dacht ik deze winnen we……...helaas door eigen toedoen verlies je……van onszelf verloren….
  Er staan nu 2 thuiswedstrijden op het programma….te beginnen met Gorredijk op 2e paasdag …aanvang 14.00 u…

  Wat verder opviel deze week:

  • Het spelregelbewijs komt voor sommige spelers ook weer in zicht…..dit jaar zijn aan de beurt: Joas B, Yannick F,Rick T, Chris Z geslaagd-gefeliciteerd en Ronald L …….ze hebben intussen allemaal bericht gehad van de KNVB….doe het direct, want wat klaar is, is klaar……heb je geen bericht gehad neem dan even contact op met de ledenadministratie
  • Voorjaar en dat betekent weer schoolvoetbal…..op woensdag 3 en 10 april zijn de gemeentelijke rondes op Griene Greide……tevens is Oerterp aangewezen door de KNVB als organisator van de regio-finale op woensdag 15 mei…
  • De walking footballers gingen vorige week op bezoek bij vv Bakkeveen……om daar gezamenlijk een toernooitje te spelen…..ze werden verwelkomt met gebak….er werd gespeeld in gemende ploegen…….ook waren er nog drie supporters uit Ureterp…Harm op de fiets….. Niels en Hidde…....het was een geslaagd gebeuren…..(zie foto’s onderaan)…..
  • Komende vrijdag is er weer klaverjassen in de kantine…….aanvang 20.15 u…..er wordt op een grote opkomst gerekend…..
  • Je hebt soms van die weekenden dat er niets lukt…..net zoals afgelopen weekend…..op vrijdagavond geen punten….op zaterdag geen enkel punt behaald…….en hetzelfde voor de zondag….met andere woorden alle wedstrijden gingen verloren….komt niet zo vaak voor…..maar hieruit blijkt dat het alleen maar beter kan en wordt…
  • Komend weekend gaat de zomertijd in………de klok gaat zaterdagnacht een uurtje vooruit……gelukkig komt 1e paasdag daarna……lekker uitslapen……
  • Lars scoorde zondag in de wedstrijd tegen Akkrum zijn 125-ste doelpunt voor Oerterp 1…..hij heeft via Voetbal.nl zijn 5e ster gekregen…Lars gefeliciteerd ….op naar de 150…..
  • De jongste jeugd kwam afgelopen weekend niet in actie…..hun fase 4 start op 6 april…..woensdag 27 maart worden de nieuwe indelingen voor hen bekend gemaakt….….houdt de app voetbal.nl in de gaten…..
  • De Poiesz sponsor actie is in volle gang…..dus de munten in de vv Oerterp koker storten…..…….de tussenstand per 25 maart is: 17829 munten….…het gaat als een speer……op naar de 20.000…...  we gaan nog  door tot 7 april….…
  • Volgende week komt Deze week een dag later……in de loop van de dinsdag 2 april…..nemen we de wedstrijden van 2e paasdag ook nog even mee…..

  Zijn er weer bijzonderheden….. mooie doelpunten…..mooie acties…..die  het vermelden waard zijn…. dan  even een berichtje naar info@vv-oerterp.nl   -

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig