• DEZE WEEK……….(202)

  7X7:

  Rectificatie: In de vorige Deze week was het verslag van het 7x7 toernooi niet volledig…….nu heeft Sikke het gehele verslag gestuurd:
  Oerterp 45+ heeft nog last van de winterslaap.....
  De 1 e ronde van de KNVB voorjaarscompetitie op het eigen complex…De Griene Greide, is voor het team van Oerterp 45+ helaas teleurstellend verlopen, na 4 gespeelde wedstrijden kon de balans worden opgemaakt: 0 punten, 0 goals voor en 6 goals tegen….Het zal wel een mysterie blijven, waarom het vrijdagavond maar niet wilde lukken…..Misschien waren het de te hoge verwachtingen vooraf, die een verlammende  uitwerking had bij de nagenoeg fitte selectie, of de aanwezigheid van de supporters, of was het toch de aanwezigheid van leider Appie Mulder, gelukkig terug van weggeweest, die de jongens mogelijk op de zenuwen werkte….(haha) Om precies 19:30 uur gaf speaker Gerk het signaal aan de scheidsrechters Henk Dijk en Jan Baron om het toernooi van start te laten gaan. De Blauwwitte formatie startte véél belovend tegen naaste buur De Sweach, meerdere kansen waren helaas niet besteed aan de Oerterp voorwaartsen, en de tegenstander had aan twee doeltreffende acties genoeg om de 3 punten binnen te harken. De volgende opponent, Boornbergum’80 was de te kloppen tegenstander dacht men, echter gaandeweg de wedstrijd bleek dat een illusie. Dankzij uitstekend keeperswerk van Jenno bleef de schade beperkt tot een sneue 1-0 nederlaag. In de 3 e wedstrijd tegen Houtigehage werd er opnieuw volop strijd geleverd, echter een snelle 2-0 opgelopen achterstand, bleek niet meer te repareren. In de slotwedstrijd tegen Blue Boys moest het dan gebeuren, de wil was er zeker wel, echter het geloof in een goed resultaat verdween na de tegentreffer, eindstand: 1-0 Eindstand: 1. Houtigehage 8 pnt.(op doelsaldo) 2. Boornbergum 8 pnt. 3. De Sweach 6 pnt. 4. Blue Boys 5 pnt. 5. Oerterp 0 pnt. Werd het op de groene mat géén succes voor de blauwhemden, na afloop in de kantine des te meer. Mede dankzij de muzikale inbreng van ‘deejay’ Nico, werd de 3 e helft wéér ouderwets gezellig gevierd met de overige deelnemende teams. Leiding en spelers van het 45+ team bedanken dan ook de kantine catering bestaande uit Antje, Janneke, Arie & Nico voor de goede zorgen tijdens deze meer dan geslaagde voetbalavond….

  Competitiewedstrijden:

  ONT MO-13 speelde in Ureterp tegen Oerterp MO-13……de ploeg uit Opeinde was ietsje sterker en nam verdiend de punten mee…..het werd 2-4….voor Oerterp scoorden Celine en Kyra…..

  Oerterp MO-15 speelde een uitwedstrijd tegen Opende MO-15……vader Leo schreef het volgende:
  Onder perfecte omstandigheden speelde de MO15 zaterdag tegen vv Opende. De thuiswedstrijd werd met 0-5 verloren, dit wilde de meiden van Sjamee niet weer laten gebeuren. Oerterp had meer de bal, maar Opende was met scherpe counters gevaarlijker in de eerste helft. Gelukkig stond  Anniek weer uitstekend te keepen dus bleef het lang 0-0. Vlak voor rust scoorde Constance na goed doorzetten van Liva de 0-1. Na rust kwam Opende snel op 1-1 en een minuut later zelfs op voorsprong, 2-1. Oerterp was even de weg kwijt maar herstelde zich knap. Het kreeg wat kansen, maar Opende bleef ook gevaarlijk in de counters. De verdiende 2-2 kwam er toch. Marit stoomde op aan de rechterkant en bediende Constance met een perfecte pass. Constance rondde keurig af……..(zie yell foto onderaan)

  Donderdagavond speelde Oerterp O-19 thuis tegen Friese Boys O-19….het werd een doelpuntrijk duel…..leider Jan vertolkt het als volgt:
  Met goed voetbal en mooie aanvallen kwamen we binnen 30 minuten op een 5-0 voorsprong. Daarna lieten we de tegenstander weer in de wedstrijd komen tot 5-3 door een paar onnodige fouten en een afstandsschot. Na de rust hetzelfde beeld waarbij we uiteindelijk uitkwamen op 8-5. Veel doelpunten, leuk voor het publiek. Jurre scoorde 4 keer, Rolf 2, Robin en Ruben ieder 1 keer

  Oerterp Vr2 kwam de laatste dagen 2 maal in actie……donderdagavond speelde het uit tegen koploper Oosterwolde Vr1…..de ploeg uit Oosterwolde wist alle kansen te benutten……maar liefst 9x……Oerterp wist daar 3 treffers tegenover te zetten……Bente, Nina en Anna-Jose waren succesvol…..zaterdag kwam het op de 2e plaats staande Oudehaske Vr1 naar de Griene Greide…..Oudehaske was duidelijke te sterk en won met 0-3…..volgende week gelijk de kans op revanche, want dan staat de uitwedstrijd tegen Oudehaske Vr1 op het programma…..

  Zaterdagmiddag om 14.35 u floot scheidsrechter Sikke voor start van de wedstrijd Oerterp Vr1-Harkemase Boys Vr1……vader Anton maakte het volgende verslag en de onderstaande foto’s:
  Oerterp toont herstel
  Na een kleine voorsprong bij rust trok Oerterp tegen Harkemase Boys op de Griene Greide in de tweede helft de winst overtuigend naar zich toe, 7 – 2. Woensdagavond hadden de froulju tijdens de training al een getergde gretig indruk gemaakt. Na twee verliespartijen moest er weer eens gewonnen worden. Oerterp schoot dan ook uit de startblokken en binnen de minuut loste Esther al het eerste schot op het doel van Harkemase Boys. Na nog enkele pogingen van onder andere Nina en Nathaly was het in de veertiende minuut raak. Een door Maike ingebrachte hoekschop werd eerst nog weggewerkt, kwam weer voor haar voeten en zij schoot de bal vervolgens snoeihard via de binnenkant van de paal binnen, 1 – 0. Vijftig seconden later moest de doelvrouw van Harkema alweer vissen. Met een heerlijke pass wist Maike Maxime te bereiken en die schoot de bal beheerst tegen de touwen, 2 – 0. Hierna liet Oerterp de touwen wat vieren, maar hield het de wedstrijd vrij eenvoudig onder controle. De 2 – 1 in de laatste minuut van de eerste helft viel dan ook uit de lucht en zorgde voor wat zorgelijke gezichten. Wat er gezegd is in de rust is niet helemaal duidelijk geworden, maar had wel een flink effect. Moesten we in de eerste helft een klein kwartier wachten, in de tweede nog geen vijf minuten. In de 49e minuut maakte Maxime op aangeven van Bernou de 3 – 1 en na 64 seconden zagen we een exacte kopie. Wederom trok Bernou de bal van de achterlijn voor en wederom schoot Maxime deze binnen, 4 – 1. Vijf minuten later wist de snelle nummer 11 van Harkema nog wel wat terug te doen, maar verder liet Oerterp het niet komen. In de laatste twintig minuten voerde Oerterp de score nog lekker op. Yentl, die na haar vakantie ook weer was aangeschoven, en in de tweede helft was ingebracht wist wel aan wie ze vandaag de ballen moest geven. Eerst bediende ze Maike, die beheerst de 5 – 2 maakte en niet veel later wist ze ook Maxime te bereiken, die haar vierde van de dag aantekende, 6 – 2. Vijf minuten voor tijd werd de eindstand bereikt. Met de rug naar het doel werd Maike door Bernou aangespeeld, die om haar tegenstander heen draaide en de bal hard in het doel schoot. Na de afloop waren de froulju blij dat ze de supporters weer een aantal mooie staaltjes voetbal hadden laten zien, maar nog belangrijker, dat er drie punten waren gepakt.

   

  Oerterp 3 speelde thuis tegen de Wilper Boys 3……het verslag op X was duidelijk….(met dank aan Danique)……het derde speelt vandaag thuis tegen de Wilper Boys……Lieuwe schiet Oerterp op voorsprong vanuit een vrije trap 1-0…….Imro maakt de 2-0…..Wilper Boys scoort een rommelige goal 2-1…..Menno schiet de bal beheerst binnen en maakt 3-1……Lieuwe scoort via de tegenstander de 4-1……Sander steekt Rik Br weg, hij maakt beheerst de 5-1…..Jorn scoort achter zijn standbeen langs de 6-1……Jorn maakt de 7-1……eindstand 7-1…..Duidelijk genoeg dacht ik zo…..drie punten in de knip…..

  Gorredijk kwam op 2e paasdag op bezoek bij Oerterp 1….Gorredijk is de trotse koploper in deze 3e klasse….zaterdag  hadden de ze ook al gespeeld…toen werd Trinitas verslagen en haalden ze de 2e periode titel binnen……Oerterp begon voortvarend aan de wedstrijd…..men zat er fel bovenop en kwam na 20 minuten spelen op 1-0, toen een vrije trap van Lars van de zijkant pardoes in het doel verdween…….nadien zette Gorredijk een tandje bij en de Oerterp verdediging moest aan de bak…..toch was keeper Marco kansloos op een schitterend schot diagonaal in de kruising…..zo’n doelpunt maakt de linkervleugel aanvaller niet vaak, maar kort voor rust deed hij het nogmaals…..de ruststand was derhalve 1-2…..na de thee kwam Oerterp goed uit de startblokken…..goede aanvallen gingen naar het doel van de Gorredijk keeper……na een kwartiertje verkeek hij zich echter op weer een vrijetrap van de zijkant van Lars…..2-2…..er ontspon zich daarna een levendig duel…..de aanvallen wisselden elkaar af….in de 70 ste minuut ging Oerterp aanvaller Jesse v.d. Br alleen op de keeper af……de Gorredijk keeper maakte in de ogen van de scheids een overtreding…..de Gorredijk keeper moest er met rood af en Oerterp kreeg een strafschop mee…..toen alle kruiddampen waren opgetrokken voltrok Lars dit vonnis koelbloedig……3-2…(zie filmpje onderaan)…Gorredijk moest met 10 man verder……Lars profiteerde even later van de te ver voor zijn doel staande invaller keeper…..van bijna 50 meter schoot hij verrassend op het doel…..de bal verdween over de keeper keurig in het doel….4-2…..Gorredijk probeerde het nog wel…..maar nadat Roland netjes de 5-2 liet aantekenen was de wedstrijd helemaal gespeeld……een prima en verdiend resultaat voor ons vlaggenschip…..volgende week weer een thuiswedstrijd….dan komt Fc Harlingen naar de Griene Greide…..

  Wat verder opviel deze week:

  • Het spelregelbewijs is door een aantal gehaald…..maar Ronald L, Joas B, Yannick F en Rick T moeten dit nog behalen……allen hebben intussen bericht gehad van de KNVB……heb je geen bericht gehad, dan even een berichtje naar de ledenadministratie…..
  • De Poiesz sponsor actie gaat de laatste week in…..de tussenstand per 2 april is: 20709 munten…....het gaat geweldig…..nog even een weekje de munten storten in de buis van vv Oerterp….
  • Jelmer Hijlkema werd voor de wedstrijd Oerterp-Gorredijk gehuldigd voor het feit dat hij 450 wedstrijden in Oerterp 1 heeft gespeeld…..hij komt hiermee in een illuster rijtje….…..Jelmer van harte gefeliciteerd met dit  aantal…..(zie foto’s onderaan)
  • Vrijdag was weer de maandelijkse kaartavond……er waren ditmaal 17 deelnemers….de eerste prijs ging naar Jelmer H met 5504 p (wel met behulp van Marjan)…..Wietze v.d. V ging er met de 2e prijs vandoor met 5360 p…..terwijl Bob B derde werd met 5135 p…..de poedelprijs was voor Antsje met 3787 p……op vrijdag 26 april is alweer de laatste kaartronde….wie gaat er met de wisseltrofee vandoor?....
  • De nieuwe trainer voor Dames 1 voor komend seizoen is Henk Woudstra….hij is op dit moment trainer van de dames van Mildam….de seizoenen ervoor bij de dames van de Sweach…..waar de huidige Oerterp speelsters Maaike en Famke toen ook bij speelden…..wij wensen Henk alvast veel succes toe bij de vv Oerterp…..
  • Jerryt de Jong van Oerterp O-11 was maandag pupil van de week bij de wedstrijd Oerterp-Gorredijk….zijn begeleider Jacob schreef het volgende:
   Pupil van de week bij de derby tussen Oerterp 1 - Gorredijk 1 (5-2) was Jerryt de Jong van onze JO11. Jerryt is 10 jaar en scholier van " De Opdracht". Onlangs werd de JO11 kampioen en kan het haar kunsten vertonen in de 1e klasse in de 4e fase. Meestal wordt Jerryt geposteerd aan de linkerkant op het middenveld en scoort van daaruit zo nu en dan zijn doelpunten mee. Jerryt is de rust zelve en heeft zijn achternaam genoot Frenkie de Jong als favoriete speler en Ajax als favoriete club. Na de tos mocht Jerryt proberen om Oerterp 1 het goede voorbeeld te geven door de verdediging en keeper uit te spelen en dit lukte prima met als resultaat een glaszuivere goal. Na afloop nog even genieten van het wel verdiende patatje en uitreiking van de oorkonde. Daarna nog even op de foto met 1e elftal spelers Jesse v.d. Broek en Jesse Wagenaar. Veel plezier toegewenst Jerryt, je bent een topper….(zie foto’s en filmpje)
  • As woensdagmiddag is de Griene Greide het strijdtoneel van het Opsterlands schoolvoetbal toernooi…..aanvang 13.30 u….
  • De vlaggenmasten bij de ingang van het sportcomplex staan weer rechtop…..keurig voorzien van vlaggen van de drie verenigingen…..ziet er mooi uit…..
  • De topverkopers van de Grote Club actie werden voorafgaande aan de wedstrijd Oerterp-Gorredijk in het zonnetje gezet……Joah H (171 loten)…..Demi B (140 loten) en Wessel J 130 loten)…….ook coördinatrice Fenny werd niet vergeten…..tige dank…..(zie foto’s onderaan)
  • Komende vrijdagavond gaan de 7x7 competities weer verder…..Oerterp 35+ speelt bij ONB, terwijl Oerterp 45+ naar de velden van de Sweach gaat……beiden  vangen aan om 19.30 u

   

  Zijn er weer bijzonderheden, mooie doelpunten of prachtige gebeurtenissen…..geef het dan even door via info@vv-oerterp.nl

  Drieske uit negentienhonderdvierenvijftig