• DEZE WEEK……….(204)

  Oefenwedstrijd:

  Oerterp O-10 speelde donderdagavond een oefenwedstrijd tegen Harkemase Boys O-10…..leider Hindrik zag dit:
  De jongens van de JO10-1 van v.v. Oerterp waren bevoorrecht om een oefenwedstrijd te mogen spelen tegen de leeftijdsgenoten van Harkemase Boys. Voor het eerst mocht de formatie onder leiding van Lieuwe Veenstra en Hindrik de Vos aantreden in een 8 tegen 8 wedstrijd op half veld.
  Met 2 gast spelers Mart Veldhuis en Joah Hijlkema begonnen de Ureterpers sterk aan deze wedstrijd.
  De voorafgaande afspraken werden goed na gekomen. Dat resulteerde erin dat Bas Jagersma de Ureterpers al vrij snel naar een 1-0 voorsprong kon schieten. Niet veel later viel ook de 2-0 via de schoen van Bas maar deze goal werd op discutabele wijze afgekeurd door de arbiter W Bouma. Die overigens verder een uitstekende wedstrijd floot. De Harkemasters deden echter wat terug door de 1-1 op het bord te zetten. Aan het spel beeld veranderde er in de eerste helft niet veel, de Ureterpers waren sterker en beloonden zichzelf ook met de 2-1 voorsprong door Niek Rozema die van een behoorlijke afstand over de keeper heen schoot. Dit was ook de rust stand. De 2de helft kwamen de Harekieten wat beter voor de dag en was er werk aan de winkel voor keeper Tyme de Vos die een paar uitstekende reddingen in huis had. Maar naar een uitbraak van de v.v. werd er hands gemaakt door een verdediger van de Harekieten in het strafschopgebied. Deze terechte strafschop werd onberispelijk binnen geschoten door Thije Groot Enzerink. Weer kwamen de Harekieten wat dichterbij door een 1 op 1 situatie met de keeper netjes af te ronden. 3-2 met nog zo'n 15 minuten op de klok. Damyen Helmer die zijn keeper shirt voor een voetbal shirt had geruild in de pauze kwam sterk binnen de lijnen en zag dat de keeper van de Boys moeite had met hoge ballen. Dit resulteerde er in dat Damyen van afstand ook op het score formulier kwam te staan door wederom een bal over te keeper heen te schieten die iets te ver voor de goal stond. Harkema wist nog eenmaal te scoren, maar de zeer smakelijke overwinning van de blauw witten kwam niet meer in gevaar. Lovende woorden en klanken waren dan ook op zijn plaats naar deze terechte overwinning. Puik werk Ureterp. Zaterdag 10:00 mogen de jongens weer aantreden tegen de mannen van Stânfries. Waar we de volgende weer aan de zegekar proberen te binden.

  Competitiewedstrijden:

  Marum O-8-2  kwam naar de Griene Greide om te spelen tegen Oerterp O-8….leider Johan S zag dit:
  Het was vandaag op en neer. De eerste helft was Marum de betere partij en kwamen we flink achter te staan. We moesten de tweede helft dus aan de bak en dat deden we. Uiteindelijk scoorden Sil, Max (2x), Dani en Jan. Maar het bleek niet genoeg. In de slotfase van de tweede helft kwam Marum langs zij en eroverheen waardoor de eindstand op 5-6 kwam.

  Oerterp O-9 ontving Marum O-9-2…….het werd een zeer doelpuntrijk duel…..15 doelpunten….dus er was een winnaar…..en dat was Marum…het werd 7-8….helaas….de doelpunten werden gemaakt door Ties 2x, Harm, Dytmer en Stijn 3x……

  Na de midweekse oefenwedstrijd speelde Oerterp O-10 thuis tegen Stanfries O-10…..de Oerterper formatie speelde volgens trainer Lieuwe onder de maat….het werd 3-3….Kris, Niek en Thije scoorden….

  VEV’67 O-10-4 was de gastheer van Oerterp O-10-2…..de geel-zwarten uit Leek hielden de punten thuis…..het werd 12-2….de blauwwitte doelpunten werden gemaakt foor Julia en Mirna…..

  Oerterp O-11 speelde thuis tegen Oosterwolde O-11……in fase 4 wordt een treetje hoger gespeeld en dat ondervonden de mannen van leider Jorrit…..het werd 3-7……de Oerterpers goals werden gemaakt door Siem, Jerryt en Joah…..

  Oerterp O-12 speelde uit tegen Marum O-12……leidster Liane schreef hierover:
  Zaterdag gingen we sinds lange tijd met het complete team op pad. Dat zijn er inmiddels 12. Dus we konden volop door wisselen. We gingen bij Marum op bezoek. De sleutels van kleedkamer was zoek, er moest eerst even vrije ruimte voor ons gezocht worden. Ondanks de onrustige voorbereiding begonnen we scherp af de wedstrijd. Sido wist de bal achterin te onderscheppen en vervolgens vanaf het middenveld een assist op Marijn te geven die de bal keurig wist af te ronden(0-1). Daarna was het Marum die de stand weer gelijk maakte (1-1). Marijn wist vanuit een vrije bal is weer op voorsprong te brengen. (1-2). Daarna draaide Ieme een corner fraai in het net. Met een 1-3 voorsprong gingen we de rust in. Beide teams waren aardig aan elkaar gewaagd. Dus in de 2e helft moesten we weer aan de bak. Het was Marum die in de 2e helft de score opende. En daarna zelfs de gelijkmaker scoorde (3-3). Ieme wist met zijn mooie traptechniek een vrije bal weer heel mooi over alle spelers en de keeper heen te krullen(3-4). Daarna was het Marum die de stand weer gelijk trok.(4-4). De spanning was duidelijk voelbaar op het veld en langs de lijn. Het lukt Marum om voor het eerst op voorsprong te komen. (5-4). Ondanks hard werken en meerdere pogingen en mooie kansen lukt het ons niet meer om een goal te maken. Helaas 5-4 verloren. Maar wel een mooie spannende pot met veel inzet laten zien. Volgende week naar Wijnjewoude om te kijken of we de punten dan wel mee naar huis kunnen nemen.

  In Drachten stond Oerterp O-13 tegenover koploper ONB O-13…..leider Dennis omschreef het als volgt:
  ONB O13 - vv Oerterp O13 : 3 - 3 (0-0)
  Tegen koploper ONB, schoot Oerterp fel uit de startblokken en maakte het de thuisclub knap lastig. Oerterp deed daarbij zichzelf tekort door niet te scoren. Ook de "gebrekkige doellijntechnologie" in Drachten hielp niet mee. Tegen de rust vloeide de energie wat weg, maar onderscheidde keeper Ties zich met enkele kordate ingrepen. In de 2e helft ontstond een levendige en doelpuntrijke partij waarbij beide teams erg aan elkaar waren gewaagd. Thijs opende na een mooie aanval de score door een vlammend schot in het dak van de goal te schieten (0-1). Kort daarna kwam ONB weer op gelijke hoogte, waarna Oerterp via Luuk en Ruben (1-3) korte tijd even de overwinning rook. ONB leek ook tot wankelen gebracht, echter werd een klein verdedigend foutje genadeloos afgestraft (2-3). In de daarop volgende minuten was Oerterp even de draad kwijt en moest het zelfs de gelijkmaker toestaan. In het slot drong Oerterp aan, maar speelde ONB net te veel over het randje, waardoor de focus verdween in bijzaken. Een kleine smet op eigenlijk een geweldige pot voetbal.

  Oerterp MO-13 speelde thuis tegen ODV O-13…..de ploeg uit Wijnjewoude was duidelijk te sterk…..dat kwam ook in de score tot uiting……het werd 0-10….

  De wedstrijd Marum O-15-2-Oerterp O-15 werd een  verliespartij voor de Oerterpers…..het werd 7-3 voor Marum….voor Oerterp scoorden Jonathan 2x en Pepijn…..

  Oerterp MO-15 ging op bezoek bij FC Surhústerfean MO-15…..vader Leo schreef:
  Alweer onder uitstekende weersomstandigheden werd er door MO15 afgelopen zaterdag uit gespeeld tegen Surhuisterveen. Een hele vroege voorsprong door een goal van Chantal. En een paar minuten scoorde Constance later zelfs de 0-2. Lekker begin van de wedstrijd. Achterin stond het ook goed en werden er bijna geen kansen weggegeven. En die keren dat Surhuisterveen gevaarlijk werd stond of lag Anniek in de weg. Oerterp speelde op de counter en nog voor rust scoorde Constance de 0-3. Dit was ook de ruststand. Na de rust probeerde Surhuisterveen van alles om er toch nog goal en de wedstrijd weer wat spannender te maken. Met een mooi afstand schot werd het 1-3. Gelukkig bleef het daarbij. 3 punten mee naar Ureterp voor de meiden van leidster Sjamee.

  Marum O-17-4 was in het Westerkwartier de tegenstander van Oerterp O-17…..de Oerterpers stonden met 3-0 achter…..kwamen terug tot 3-3…maar daarna kakte het helemaal in….het werd 9-4….de Oerterper doelpunten werden gemaakt door Yannick 2, Dylano en Dennis

  Nieuw Roden O-19 uit stond voor Oerterp O-19 op het programma…..en dat werd volgens trainer Bob een belabberde wedstrijd….het werd 9-3 voor de Drenten…..Ruben 2x en Sander scoorden….

  Nieuweschoot Vr1 was de tegenstander van Oerterp Vr2…..op de Griene Greide werden de punten thuis gehouden….het werd een 3-0 overwinning….doelpuntenmakers Baukje, Nadine en Nina….volgens leidster Iris een overduidelijke overwinning….

  Oerterp Vr1 kwam de laatste week tweemaal in actie…..vorige week dinsdag speelde het uit tegen Winsum Vr2……..het was een spannend wedstrijdje….maar de Groninger dames trokken met 4-3 aan het langste eind……de Oerterper doelpunten werden gemaakt door Marijke, Nathaly en Maike……zaterdag speelden ze thuis tegen Zevenhuizen….vader Anton zag toen  dit:
  Royale winst
  Op de Griene Greide speelt Oerterp met Zevenhuizen en boekt een royale winst, 10 – 0. De laatste weken had Oerterp wat wisselende resultaten behaald, dat op voorhand waren er toch wat vraagtekens of Zevenhuizen weer zo eenvoudig verslagen zou worden, zoals al eerder in de beker en competitie was gebeurd. Vanaf het begin nam Oerterp het heft in handen, gaf het weinig weg en voetbalde het geconcentreerd en makkelijk. Dit leidde in de dertiende minuut tot de openingstreffer en drie minuten later had Bernou haar tweede van de dag er al in liggen. Zevenhuizen kreeg geen kans om op adem te komen en een klein kwartier later had Maike een zuivere hattrick gescoord. Tien minuten voor de rust bepaalde Famke de ruststand op 6 – 0. In de tweede helft hoefde Oerterp niet echt meer en leek het er lang op dat de eindstand halverwege al was bereikt. Twintig minuten voor tijd ontbrandde het vuur toch weer en wist Bernou in iets meer dan tien minuten een zuivere hattrick te maken en korte tijd daarna maakte Maxime de 10 vol. Een royale winst, die na de midweekse zeperd tegen Winsum erg welkom was, waarbij het goed was om te zien dat de meeste doelpunten uit uitgespeelde kansen kwamen. Complimenten froulju!

   

  Oerterp 3 speelde zondagmorgen de uitwedstrijd tegen GVB 2…….de mannen van trainer Sander deden het prima…..het werd een 0-4 overwinning…..Imro was op schot en scoorde 3x…….de vierde treffer kwam op naam van Yannick F (uit O-17)

  Op zondagmiddag naar Ameland om te spelen tegen Geel Wit 2……Oerterp 2 deed het best aardig, maar de punten bleven op het Waddeneiland…..het werd 4-2….voor Oerterp scoorde Kees-jan 2x……opvallend was het aantal gele kaarten aan Oerterp zijde…..volgens aanvoerder Jorrit allemaal praatkaarten…….Jorn kletste er zo op los dat hij een tweede gele kaart kreeg en met rood eerder kon douchen…..

  Een gehavend Oerterp 1 moest aantreden in en tegen Oosterlittens 1…..maar liefst 5 basisspelers waren afwezig…..zo stond O-19 speler Sander in de basis……toch kwam Oerterp op 0-1 door dat Lars een rebound van de keeper keurig afrondde…..Oosterlittens zette een tandje bij en kwam een aantal keren gevaarlijk door…..de ruststand was 0-1…..in de tweede helft had Oerterp de straffe wind in de rug……maar Oosterlittens zette de toon…..het werd al gauw 1-1 toen vanuit een corner werd binnengekopt……….Oerterp had het moeilijk……..en de geel-roden scoorden de 2-1……Oerterp zette nu aan…..een paar gevaarlijke situaties voor het vijandelijke doel leverden niets op…..in de slot minuut werd een  uitbraak van Oosterlittens afgerond…..3-1……….trainer Freerk vond dat Oerterp van zich zelf heeft verloren…..het was niet nodig geweest…..volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen…..thuis tegen Olyphia…

  Wat verder opviel deze week:

  • Het spelregelbewijs is door een aantal gehaald…..maar Ronald L, Joas B, Yannick F en Rick T moeten dit nog behalen……allen hebben intussen bericht gehad van de KNVB……heb je geen bericht gehad, dan even een berichtje naar de ledenadministratie…..
  • Vrijdagavond was de kopspijkersquiz in de kantine……er was een grote opkomst…..12 ploegen van 4…dus snel gerekend 48 personen…..het was een zeer geslaagd gebeuren…..hoewel sommigen bij de start geen idee hadden, wat kopspijkers inhield……de winnaars waren Bart van H, Kees-Jan, Jelmer en Cor B……zie sfeerfoto’s onderaan…
  • Zaterdag was het bijzonder dat bij 5 jeugdwedstrijden de tegenstander s.v. Marum was…..alle wedstrijden werden gewonnen door de Marumers….
  • De Poiesz jeugdsponsor is afgelopen….de laatste stand was 30462 munten voor vv Oerterp…..de eindstand en het gewonnen bedrag wordt as vrijdag 19 april bekend gemaakt tijdens de feestavond van de Poiesz in het WTC in Leeuwarden….we houden jullie op de hoogte…
  • Komende zondag spelen alle heren senioren een thuiswedstrijd…..het wordt weer een gezellige boel op de Griene Greide..……
  • De KNVB heeft de procedure voor de nacompetitie voor de vrouwen 2e en 3e klasse bekend gemaakt…..Oerterp vr 1 is de 1e ronde vrijgeloot…..op zaterdag 25 mei spelen 64 ploegen in de 2e ronde….de 32 winnaars spelen zaterdag 1 juni weer…..de 16 winnaars spelen de finale op za 8 juni (neutraal veld)…..de 8 winnaars promoveren naar de 2e klasse…..
  • Komende vrijdag gaan de 7x7 toernooien weer verder…..Oerterp 35+ gaat naar Suameer, Oerterp 45+ naar Nij Beets, terwijl Oerterp Vr30+ naar Hark. Boys gaat……..Oerterp 7x7 dorpencompetitie 45+ gaat naar RWF…

   

  Zijn er weer bijzonderheden, mooie doelpunten of prachtige gebeurtenissen…..geef het dan even door via info@vv-oerterp.nl

  Drieske uit negentienhonderdvierenvijftig