• DEZE WEEK……….(205)

  7x7 toernooien:

  Oerterp 45+ speelde haar toernooitje bij Blue Boys in Nijbeets…..assistent leider Sikke schreef het volgende:
  Oerterp verrast vriend en vijand als reuzendoder! Blue Boys bleek de eerste taaie tegenstander, de gemiste kansen in de beginfase, deden ons in de slotfase de das om, de gastheren hadden aan een 1-0 zege voldoende om de 3 punten binnen te halen. Ook de 2e wedstrijd o.l.v. scheidsrechter Janke Bok, bracht niet wat we ervan hadden verwacht, tegen het fysiek sterke Houtigehage moesten we een terechte 2–0 nederlaag slikken. Echter in de 3e wedstrijd kwam de ommekeer, leider Appie kon weer beschikken over laatste man Gert(miste door werk de eerste 2 wedstrijden), en zowaar kwam de geest uit de spreekwoordelijke fles, de Oerterp voorwaartsen verschenen keer op keer voor de goalie van Boornbergum, en uiteindelijk was het goalgetter Eppie die de trekker over haalde:1-0.Zonder al te veel problemen werd de eerste driepunter van deze voorjaars-competitie veilig gesteld .De slotwedstrijd tegen De Sweach, de onbetwiste koploper met liefst een voorsprong van 20 punten op de ranglijst t.o.v. de Oerterpers. Echter de Sweachsters misten in deze wedstrijd de scherpte, en onderschatting deed de rest. Na mate de tijd verstreek kroop de blauwwitte formatie steeds meer uit haar schulp, en in de slotfase scoorde tot ieders verbazing Oerterp. Na een schitterende actie van Jelle, kwam de rebound voor de voeten van Rudolf, deze wist met dit buitenkansje wel raad, door met een ‘stiffie’ de verrassende 0-1 aan te tekenen! Een resultaat dat de matige start geheel deed vergeten. Het spreekt voor zichzelf dat het na afloop goed vertoeven was in de gezellige kantine van het Nijbeetster Blue Boys, of te wel: eind goed, al goed!

  De dames van Oerterp 30+ speelden in Harkema op de velden van Harkemase Boys hun toernooitje…..speelster Jettie schreef het volgende hierover:
  Na een maand " rust" mochten wij de dames van vr30+ weer los op de velden van Harkemase Boys. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Drachtster Boys die we met 5-0 verloren.  De tweede wedstrijd was tegen Houtigehage . We hebben tijdens deze wedstrijd laten zien dat we voetballend steeds beter en sterker worden. Helaas verloren we deze wedstrijd wel met 2-0. De laatste wedstrijd was tegen " thuisploeg" Harkemase Boys.  Net zoals tegen Houtigehage voetbalden we sterk. Helaas hebben wij het scorend vermogen nog niet, en verloren we deze ook met 2-0.  Al met al weer een leuke voetbalavond gehad en kunnen we trots op onszelf zijn!!  Bij deze bedanken we Kelly voor haar geweldige keepers " werk" en Pieter& Marjet voor hun coaching!  Op naar de volgende wedstrijden.  Deze zijn 3 mei.  Dan voetballen we " thuis" in Ureterp!!! 

  Oerterp 45+ dorpencompetitie speelde hun toernooi bij RWF…..speler Jorrit de J leverde de volgende bijdrage:
  Op het kunstgras van Frieschepalen mocht afgelopen vrijdag de 45+ -ers van vv Oerterp hun 4 wekelijkse Dorpentoernooi voetballen. Met ook een 45+ toernooi voor de KNVB competitie op het programma werd met hangen en wurgen een team samengesteld. We begonnen met 7 man en een wissel keeper de eerste wedstrijd. Zorgvuldig werden de XL en XXL shirts uit de tas gezocht. Het doel was tijdrekken vanaf de eerste seconde. Drachtster Boys werkte niet mee, en won deze pot met 2-0. In wedstrijd 2 was ONB de tegenstander, wat een geluk dat we rode shirts hadden meegenomen. Met een verse keeper en nog altijd geen wissels begonnen we deze wedstrijd op dezelfde wijze, afwachten en vertrouwen op de counter met Maarten. Twee frisse wissels kwamen na 5 minuten langs het veld staan, nog niet in wedstrijdtenue. Met zachte dwang werd de 2 jongens de kleedkamer gewezen....De wedstrijd werd beslist door Eise, 1-0. Wedstrijd 3 was tegen Marum, een fel duel, waarbij Keimpe met een elleboog de wedstrijd uit werd geslagen, door een bekende oud-Ureterper. Naar omstandigheden gaat het goed met Keimpe. De wedstrijd werd gewonnen met 2-1, doelpunten Johannes en een Neeskens penalty van Maarten. Als toetje volgde de wedstrijd om de 3e plek, tegen ODV, ook weer blauw.  De temperaturen zakten richting vriespunt, de energie nog lang niet. Een enkele speler offerde zich op om alvast een tafel in de kantine uit te zoeken. Ook dat is de dorpen competitie! Het bleef 0-0, waarna ODV de derde plek werd gegund……

  De mannen van Oerterp 35+ speelden hun wedstrijd in Suameer…..alle wedstrijden gewonnen….uitslagen elders op de site……wie de doelpunten maakte is zeker geheim in de strijd om het kampioenschap….

  Competitiewedstrijden:

  Het wil nog niet lukken  voor Oerterp O-8 in deze fase…Drachten O-8-4 was met 8-5 te sterk…..de vijf Oerterper doelpunten kwamen op naam van Max 3x en Jan 2x…..

  Oerterp O-9 speelde uit tegen ONB O-9-2….ONB was te sterk en won met 8-2…..Tjisse en Harm scoorden ieder 1 keer voor Oerterp……..

  Voor Oerterp O-10-2 stond de uitwedstrijd tegen Drachten O-10-2 op het programma……Oerterp scoorde niet, maar de Drachtsters wel…..maar liefst 13x…..dus werd het 13-0……..

  In Garijp stond de wedstrijd VenV’67 O-11-Oerterp O-11 op het programma…de leiders Jorrit en Wolter Jan schreven dit:
  Na een tweetal keer al te hebben laten zien dat we in de eerste klasse horen hebben we dat vandaag ook in cijfers uitgedrukt. Met dominant en goed positiespel hielden we de tegenstander voornamelijk op eigen helft. Uiteindelijk stond er een dik verdiende 7 tegen 1 winst op het bord. Joah 2x Jesmer 3x , Siem en Jerryt allebei 1x verzorgden de goals

  Oerterp O-12 speelde de uitwedstrijd tegen ODV O-12…maar werd gespeeld in Ureterp…alom verwarring…maar het was een spannend partijtje…..het werd 4-3 voor ODV…..voor Oerterp scoorden Marijn 2x en Ieme…..

  Het team van leider Jelle Lei, Oerterp MO-13, speelde in Frieschepalen tegen RWF MO-13……de punten bleven in de “Peallen”……het werd 9-2……voor Oerterp scoorden Kyra en Hailey…..

  Op de Griene Greide ging Oerterp O-15 met 2-8 onderuit tegen Suameer O-15…..de twee doelpunten voor Oerterp werden gemaakt door Matthijs en Pepijn……

  Oerterp MO-15 speelde thuis tegen Roden MO-15…..invaller leider Leo zag dit:
  Helaas deze week minder mooie weersomstandigheden, maar de dames hadden er gelukkig geen last van. Vv Roden werd vanaf minuut 1 onder druk gezet en een doelpunt kon ook niet uitblijven. Constance maakte de 1-0. De verdediging en keeper gaven de aanvallers van Roden geen schijn van kans. Constance scoorde de 2-0. Dit was ook de ruststand. Oerterp was ook in de 2e helft heer en meester. 3-0 door Constance gevolgd door een spelden prikje van Roden 3-1. Bij Roden gingen de kopjes omlaag en Oerterp liep uit naar een mooie 6-1 overwinning door 2x Constance en 1 doelpunt van Chantal. Aan alle voetbalsters een groot compliment!!!!

  Oerterp O-17 speelde zaterdagmiddag thuis tegen Sc Boornbergum O-17…..het werd een spannend partijtje, waarin van beide kanten fanatiek werd gespeeld….Oerterp kwam op 1-0 door een doelpunt van Chris P…..nog voor de pauze maakte Boornbergum gelijk….ruststand 1-1….in de tweede helft een gelijk opgaande wedstijd…..de betere kansen waren echter voor Oerterp……je  moet ze dan wel benutten……en als zo vaak valt dan het doelpunt aan de andere kant…..vlak voor tijd scoorde Boornbergum de 1-2……de meeste gelukkige heeft in deze wedstrijd gewonnen….

  Oerterp Vr1 speelde de uitwedstrijd tegen Hark Boys Vr1….vader Anton beschreef het  als volgt:
  Eenvoudige zege.
  Op de Bosk was Oerterp een maatje te groot voor Harkemase Boys, 2 – 8.. Na de ruime zege van vorige week hield Oerterp tegen Harkemase Boys de lijn van het goede spel vast. Zeker in de eerste helft liet Oerterp een aantal fraaie op volle snelheid uitgevoerde aanvallen zien, al viel de openingstreffer uit een dood spelmoment. In de achtste minuut legde Marijke een vrije trap bij de tweede paal neer en pakte Esther haar kans en maakte de 0 – 1. Na iets meer dan een kwartier moest Bernou even zoeken naar de ruimte voor het schot, maar toen ze dat had gevonden, tekende ze de 0 – 2 aan. Vijf minuten later zaten de froulju elkaar even aan te kijken. Het was slechts een mogelijkheid, maar de nr. 17 van Harkema schoot de bal op fraaie wijze van buiten de zestien strak in het kruis, 1 – 2. Oerterp liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en met twee wervelende aanvallen was de stand vijf minuten later na 1 – 4 getild (tweemaal Bernou). Vlak voor de rust zette ook Maxime haar naam op het scorebord, na wederom een snelle aanval, 1 – 5.. Het was duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was en in de tweede helft wist Harkema ook geen vuist te maken en kon Oerterp op zoek naar meer. Bernou zag dan ook kans om in het eerste kwartier in de tweede helft de vijf vol te maken, 1 – 7. Een misverstand achterin bij Oerterp gaf wederom de nr. 17 de ruimte voor een schot en ze wist wederom het net te vinden. Het slotakkoord was in de 77e minuut voor Ilse, die al langere tijd op zoek was naar een doelpunt en nu eindelijk het net wist te vinden, 2 – 8.. Een eenvoudige zege waarmee Oerterp de tweede plek in handen houdt. Over drie weken wordt de laatste competitiewedstrijd gespeeld tegen Zuidhorn en kunnen de froulju zich nu alvast op gaan maken voor de nacompetitie.   

   

  Op zondagmorgen even uitpakken en de tegenstander verslaan….dit deed Oerterp 3….ONB 3 werd met 7-4 verslagen……en dat terwijl ONB een groot aantal punten meer had……een uitstekende prestatie….de doelpunten werden gemaakt door Sander, Redmar, Arjan, Menno, Frits, Lieuwe en Kees-Jan……eervolle vermelding voor Gert W…..deze week pake geworden, hele wedstrijd gespeeld en ’s middags nog gevlagd bij het eerste….

  Voor de 2e keer ging een thuiswedstrijd van Oerterp 2 niet door…..was het de vorige keer nog dat de tegenstander 2 uur van tevoren afbelde…..Jubbega 3 maakt het nog bonter……terwijl Oerterp 2 en de officiële KNVB scheidsrechter al op het veld stonden…..kwam Jubbega niet opdagen…..na een reglementair half uur wachten…..werd de wedstrijd niet gespeeld onder de noemer van BNO…..bezoekers niet opgekomen…….jammer allemaal….

  Oerterp 1 ontving Olyphia op de Griene Greide…..Oerterp miste een groot aantal spelers….maar er stonden wel 11 man in het veld…..Olyphia was in de eerst helft de betere ploeg en kreeg enkele goede mogelijkheden om de score te openen…..in de 2e helft had trainer Freerk het iets anders neergezet en kreeg Oerterp wat vat op  de wedstrijden….het kreeg enkele mogelijkheden….ook Olyphia kreeg nog wat kansen, maar de brilstand bleef op het score bord staan…..een uitslag waar Oerterp het meest gelukkig mee mocht zijn…..volgende week zondag wacht de uitwedstrijd tegen Gorredijk……aanvang 14.00 u

  Wat verder opviel deze week:

  • Het spelregelbewijs is door een aantal gehaald…..maar Ronald L, Joas B en Rick T moeten dit nog behalen……allen hebben intussen bericht gehad van de KNVB……heb je geen bericht gehad, dan even een berichtje naar de ledenadministratie….. Yannick F geslaagd-gefeliciteerd
  • Stijn Posthumus was zondag pupil van de week bij de wedstrijd Oerterp-Olyphia…..begeleider Jacob schreef hierover:
   Pupil van de week bij de wedstrijd Oerterp 1- Olyphia 1 uit Noordwolde (einstand 0-0) onze 9 jarige Stijn Posthumus. Stijn is speler van deJO9-1 en scholier op "De Opdracht". Zoon van Wim, onze trainer van de JO8-1. Ondersteund door moeder en de aanwezigheid van vader, pakes en beppes werd na het interview begonnen met de bespreking. Mee met de trainer/leider en spelers de bespreekkamer in voor de voorbespreking. Daarna omkleden en in trainen met de reserves. Vervolgens met aanvoerder Lars oplopen naar de middenstip voor de gebruikelijke vriendschappelijkheden tussen de onderlinge teams. Na de tos liet Stijn de verdediging en keeper kansloos en gaf het juiste voorbeeld. Onze SC Heerenveen fan Stijn had absoluut geen last van zenuwen en toonde zich vol zelfvertrouwen tijdens de gehele sessie. Na afloop nog even genieten van het patatje, drinken en na uitreiking van de oorkonde nog even op de foto met selectiespelers Erwan en Sybren. Bedankt Stijn, je bent een topper…..(zie foto’s onderaan)
  • Na afloop van de wedstrijd Oerterp 1-Olyphia 1 organiseerde de activiteiten commissie een rad van avontuur…….de opbrengt komt ten goede van de viering van het 75 jarig jubileum…… de belangstelling was goed…..er waren leuke prijzen te winnen….de vraag is nu even of quizmaster  Gerk een raddraaier is of een ratdraaier……komende wedstrijden een vervolg….(zie foto onderaan)
  • De Poiesz jeugdsponsor is afgelopen…….vrijdag werd op de Poiesz feestavond bekend gemaakt, dat vv Oerterp het bedrag van € 1170,- heeft gewonnen…….de jeugdspelers Sven, Luuk, Niils en Mees waren onder leiding van JC lid Trientsje naar Leeuwarden gereisd om de prijs in ontvangst te nemen…(zie foto onderaan)……een prachtig resultaat…dank aan eenieder, die hier aan heeft meegewerkt…..tegelijkertijd nam Andrea de cheque voor de OERdroprun in ontvangst….€ 801,-…leverde dit op…..(zie foto een stralende Andrea)……..
  • Dames 1 verzorgt woensdag 24 april een open training….eenieder die wil meetrainen is van harte uitgenodigd…organisatie bij Marijke en Lieuwe…..training verzorgt door Jorrit D…..(zie poster onderaan)
  • Vrijdagavond is er de laatste klaverjasavond van dit seizoen…..wie gaat er met de wisselprijs vandoor?.......aanvang 20.15 in de kantine…..er wordt gerekend op een grote opkomst…
  • Komend weekend is er een zeer beperkt programma……in verband met Koningsdag is er zaterdag geen programma……..zondag komen alle senioren teams wel in actie…….

   

  Zijn er weer bijzonderheden, mooie doelpunten of prachtige gebeurtenissen…..geef het dan even door via info@vv-oerterp.nl

  Drieske uit negentienhonderdvierenvijftig