• DEZE WEEK……….(211)

  JO19 succesvol tijdens buitenlandtoernooi in Oostende België.
  Afgelopen weekend stond in het teken van het 2 jaarlijks terugkerende buitenlandtoernooi voor de JO19. Vrijdagmiddag om 13.00 uur verzamelen en met 4 auto's richting Brugge, waar een verblijf in Hostel Europa gepland stond. Met wat tussenstops arriveerden we rond 18.30 uur in Brugge. De groep bestond uit de spelers; Jelmar, Sander, Thomas, Timo, Sil, Jurre, Hylke, Jelmer, Rik, Boaz, Erwan, Ruben, Jermo en de geblesseerde Roan. Coach Gert Keep en begeleiders Gordie en Jacob. Vrijdagavond gelijk Brugge verkennen een terrasje gepakt en nog even uit geweest. Beregezellig! Dan op zaterdag het serieuze werk. Doel was om er de eerste wedstrijd tegen Prinses Irene gelijk op te klappen en dat gebeurde ook, met fel en aantrekkelijk spel werd een keurige 3-0 overwinning geboekt met doelpunten van Jurre, Erwan en Sil. Daarna de 2e wedstrijd tegen Loosdrecht 2, deze werd met 1-0 verloren, maar ondanks het verlies wel een 2e plaats in de poule en plaatsing voor de kwartfinale.
  De kwartfinale was de laatste wedstrijd op zaterdag tegen Castricum en deze werd door een opvallende keeper/spits wissel mede beslist. Keeper Ruben ging in de spits spelen en spits Erwan werd keeper. Dit pakte zowel in de wedstrijd goed uit, door een doelpunt van Ruben 1-1, als met de daaropvolgende penalty’s, Erwan keerde er 2 en werd de serie met 4-3 gewonnen. Een zeer geslaagde zaterdag en ons gedreven team wilde blijkbaar meer. Zaterdagavond op tijd thuis en overwegend een goede nachtrust pakkende, werd er zondagochtend tijdig uitgecheckt bij de hostel en reden we weer naar Oostende. Het team was gebrand om ook de halve finale goed te spelen. Tegen het in de divisies uitkomende Smitshoek (Barendrecht) moest er heel diep gegaan worden en uit overwegend verdedigende stellingen, zoeken naar een kans. De kans kwam er en die werd gelijk benut door Erwan. Daarna de zaak dicht proberen te houden en dit lukte prima. Tegenstander was technisch en voetballend beter, maar de Friese inzet en mentaliteit zorgden voor een verdiende finaleplek. Met tegenstander Hoogeveen in de finale met divisiespelers en kampioen van de hoofdklasse in de gelederen konden we zien dat het tankje wat leeg begon te raken. De Hoogeveners waren vooral beter in het opbouwen van gevaarlijke aanvallen en deze verloren we terecht met 1-3. Doelpunt Sil. Al met al een verdiende 2e plaats en daarmee een medaille en beker mee naar huis. Na het douchen gelijk richting huis en rond 22.30 uur waren we weer in Ureterp. Spelers, rijders, begeleiders dank voor het gezellige en ook sportief gezien uitstekende weekend. Het was TOP!
  (zie foto’s en filmpjes onderaan)

  7x7 toernooi:

  Oerterp Vr30+ speelden vrijdagavond op de Griene Greide…..speelster Anita maakt het volgende verslag:
  Afgelopen vrijdagavond hebben wij onze laatste wedstrijden gevoetbald van dit seizoen. Een afsluiter met een toernooi op de Griene Greide met tegenstanders van FC Surhuisterveen , WTOC, ODV en Zwaagwesteinde.  Aan de voorbereiding(zie foto onderaan) zal het bij ons niet liggen , de wonder crèmes, nieuwe voetbalschoenen en een heel krat met nieuwe bidons moeten ervoor zorgen dat we de sterren van de hemel gaan voetballen deze avond . We hebben erg ons best gedaan ,maar helaas mochten wij deze avond niet een wedstrijd winnen . 1 wedstrijd gelijk gespeeld en 3 verloren ,maar dit mocht niet de pret drukken deze avond ! De derde helft werd voor ons een om niet  gauw te vergeten , was zeer gezellig in de kantine na afloop. Door een aantal geblesseerde speelsters en speelsters met andere verplichtingen hebben we dit seizoen een aantal keer een beroep moeten doen op speelsters van de andere vrouwen teams onze dank daarvoor. Onze eigen keepster is in blijde verwachting en daardoor ook een tijdje afwezig ,maar konden gelukkig een beroep doen op Kelly de afgelopen wedstrijden en willen haar hiervoor bedanken en wensen haar veel succes bij haar nieuwe club! Wij maken ons klaar voor ons nieuwe seizoen dit onder begeleiding van Pieter en Helga hebben wij er alle vertrouwen in dat we met stappen vooruit zullen gaan. Ook zouden we het erg leuk vinden als er nog vrouwen van 30+ zich zouden willen aansluiten bij ons gezellig 30+ team. Er kan altijd vrijblijvend een keer meegetraind worden op de woensdagavond om 20.00 uur.

  Vrijdagavond speelde Oerterp 35+ ook een toernooitje op de Griene Greide….speler Jorryt zag dit:
  Heren 35+ Eindigt Seizoen Ongeslagen
  Afgelopen vrijdagavond stond het afsluitende toernooi van de Heren 35+ op het programma. Ondanks de beperkte aanmeldingen – wellicht een bijwerking van hun ongeslagen status – waren RWF 35+ en Oerterp 3, aangevuld met spelers uit hun A- & B-selectie, aanwezig om de strijd aan te gaan. De start van het toernooi verliep allesbehalve soepel, met twee last-minute afzeggingen en een no-show van Wolter, die zich naar verluidt had verslapen. Hierdoor begon een uitgedunde selectie direct aan de topper tegen RWF. In een beladen derby is het altijd spannend wie het beste met de druk om kan gaan. Gelukkig had Jelmer vroeger alle WK’s en EK’s op videoband grijsgedraaid en met een knipoog naar de "Hand van God" van de kleine nummer 10 uit Argentinië, scoorde hij de bevrijdende 1-0. Tenminste, dat was de visie van de tegenstander. Jelmer zelf beweerde dat er geen sprake was van hands en dat het een reglementaire goal was. Terwijl iedereen dacht dat de 2-0 snel zou volgen, scoorde RWF uit het niets de 1-1. Dit zorgde voor een nagelbijtend spannende derby. Gelukkig bleef het team kalm en door doelpunten van André en Kees-Jan eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning. De eerste horde was genomen. De volgende wedstrijd stond meteen op het programma. Een versterkt Oerterp 3, een frisse jonge ploeg met kilometervreters, betrad het veld vastberaden om het 35+ team te verslaan. Voor de heren was het even wennen om achter de jonge honden aan te lopen. Maar uiteindelijk gaat het niet om hoeveel je loopt, maar hoeveel doelpunten je maakt. Dankzij doelpunten van Kees-Jan en Jelmer won het 35+ team deze wedstrijd met 2-0.Vanwege het beperkte deelnemersveld werd besloten twee keer tegen dezelfde tegenstanders te spelen. Om te voorkomen dat dit verslag langer wordt dan de gespeelde wedstrijden, hierbij een korte samenvatting van het tweede deel van het toernooi: de tweede wedstrijd tegen RWF werd met 2-0 gewonnen door twee doelpunten van Kees-Jan en de laatste wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tegen Oerterp 3, met doelpunten van Jelmer en Jorryt. Met deze resultaten wist Heren 35+ de eerste prijs binnen te halen en eindigden zij het seizoen ongeslagen. 'The Invincibles' kunnen met een voldaan gevoel de zomerstop ingaan. Het team wil de organisatie bedanken voor het goed georganiseerde toernooi, en de derde helft – waar het uiteindelijk om draait – was zeer geslaagd. Op naar seizoen 2024/2025!

   

  Competitiewedstrijden:

  Bakkeveen 2-Oerterp 3 stond voor donderdagavond op het programma…..werd echter gespeeld op de Griene Greide….de vraag was of Oerterp 3 de ongeslagen status van de laatste weken kon handhaven…..en dat lukte ….het won met 2-3…..Frits 2x en Wietse waren de doelpuntenmakers…..speler Lieuwe vertolkte het vrijdagmorgen om 5.54 als volgt:…..Gisteren avond de derby oerterp-bakkeveen…..spannende wedstrijd….3-2 winst…..gebroeders Veenstra maken het verschil…..2 goals van Frits…1 goal van Wietze…..3 assists van Lieuwe…..mei ik wol een keer sein wurre……waarvan akte…..
  Zondag speelde Oerterp 3 weer…..nu uit naar kampioen Drachten 4….het werd een nipte nederlaag….3-2………. voor Oerterp scoorden Jorryt en Pim…….de gebroeders Veenstra konden ditmaal het verschil niet maken……

  Nacompetitie:

  Oerterp Vr1 speelde de finale van de nacompetitie om promotie naar de 2e klasse…..tegenstander was Blauw Wit 66 uit Holten…..voor verslag en foto’s zie elders op de site….

   

  Wat verder opviel deze week:

  • Het spelregelbewijs is door een aantal gehaald…..maar  Rick T, Ilse K geslaagd-gefeliciteerd en Nienke vd M moeten dit nog behalen……zij hebben intussen bericht gehad van de KNVB……heb je geen bericht gehad, dan even een berichtje naar de ledenadministratie…..
  • De tijd van de overschrijvingen komt er ook weer aan…..op dit moment hebben we 10 overschrijvingen uitstaan…..

  Inkomend: Niek Bosma van Dr. Boys, Ilse Drost van FC Surhústerfean, Niels Kasimier van Dr. Boys, Pieter Reitsma van Potetos, Nick de Roos van TFS en Thirza Spronk van vv Drachten…..

  Uitgaand: Kelly IJpenga naar Houtigehage, Sion Laamers naar vv Gorredijk, Myrthe Roffel naar Waskemeer, Noëlla Vuurens naar Hark Opeinde……

  • In de jeugdcommissie zijn wat mutaties…..secretaresse Laura v.d. Meer stopt na 4 jaar met haar werkzaamheden…….ook Trientsje v.d. Wal  geeft het stokje door….zij was jarenlang het aanspreekpunt voor de jongste jeugd en ook nog elftalleidster…..donderdagavond werd er in een ongedwongen sfeer afscheid genomen van beide dames…..tige tank….(zie foto’s onderaan)……hun plaatsen worden ingenomen door Jelle Lei en Ferdinand Hoekstra….we wensen beide heren veel succes toe binnen de JC…..
  • Alle competities zijn nu ten einde….Oerterp 3 speelde de laatste wedstrijden……
  • De jubileumcommissie heeft het feestprogramma voor de viering bekend gemaakt…..zie in de  blauwe balk bij 75 jarig jubileum voor alle activiteiten……ook de selecties van de jubileumwedstrijden op 22 juni zijn bekend…..(zie onderaan)
  • Vrijdagavond streden onder perfecte omstandigheden Vr30+, He 35+ , He45+ (dorpen) en He 45+ KNVB op de Griene Greide……er deden totaal 15 teams mee….het was een gezellige boel op de Griene Greide…..die muzikaal werd afgesloten met zanger??......dank gaat uit naar Korfbal, voor het beschikbaar stellen van de kleedkamers…..
  • Er zijn soms Oerterp spelers, die over de hele wereld uitzwerven…..zoals Ruben van Houten, die voor zijn vaders werk een jaar in Amerika woont…..we kregen het onderstaande berichtje van zijn ouders Edwin en Sandra:

  Ruben van Houten, trotse speler van VV Oerterp heeft afgelopen periode 2 gouden ballen mogen winnen met het Varsity Austin High School team. De finales om Bi-district en Area kampioen van West Texas te worden waren 500km rijden, maar zeker de moeite waard door een dubbele winst. Ruben was mega trots om te kunnen laten zien wat hij bij VV Oerterp had geleerd, en daarom ook in het (geleende ) blauwwit op de foto hier in El Paso Texas

  (zie twee trotse foto’s onderaan)

   

  Zijn er weer bijzonderheden, mooie doelpunten of prachtige gebeurtenissen…..geef het dan even door via info@vv-oerterp.nl

  Drieske uit negentienhonderdvierenvijftig