• DEZE WEEK…………(42)

  Er werd de afgelopen week op drie fronten gestreden…..er waren oefen-, beker- en competitiewedstrijden. Dank aan Fenny en een aantal ouders voor hun bijdrage….

  Oefenwedstrijden:

  Oerterp O-13-1 oefende vorige week woensdag thuis tegen de Sweach O-13-1. De ploeg uit Beetsterzwaag trok in een leuk duel aan het langste eind. Eindstand was 3-4. De blauwwitte doelpunten kwamen allemaal op naam van Ruben.

  Bekerwedstrijden:

  Oerterp 1 zinde op revanche na de matige wedstrijd van vorige week. Dat het een pittig wedstrijdje zou worden was op voorhand duidelijk….eerste klasser Jubbega kwam op bezoek….maar de formatie van trainer Freerk liet zich van zijn beste kant zien….Jubbega kwam op 0-1….maar door 2 doelpunten (een uit een strafschop) van Folkert…was de ruststand 2-1….na de pauze moest Oerterp noodgedwongen wat wisselingen doorvoeren…Jubbega kwam op gelijke hoogte,,,,maar het was Berno die met een prachtige lob de 3-2 scoorde..met deze stand zou Oerterp doorbekeren…..maar spijtig genoeg wist Jubbega de gelijkmaker te forceren…op basis van doelsaldo bekert Jubbega verder…Oerterp heeft echter vertrouwen getankt voor de aanvang de competitie volgende week in Dedemsvaart..

  In Oentsjerk wist Oerterp  2 de derde oeverwinning te behalen in de bekerpoule….Trynwalden 2 werd met 3-4  werd verslagen….door doelpunten van Jorn, Rindert, Pieter en Randy kwam Oerterp op 1-4 voorsprong…het werd nog even spannend in de slotfase, want Trynwalden kwam terug tot 3-4….verder liet Oerterp het niet komen en plaatste zich soeverein voor de 2e  bekerronde..

  Oerterp JO-19 ging naar Leek om dar de degens te kruisen met LTC O-19. De Leeksters waren te sterk voor de formatie van leider Ewout en wonnen met 4-0.

  Het elftal van leider Eddy, Oerterp O-17, kwam tweemaal uit voor de beker. Donderdag was de uitwedstrijd tegen ONT O-17,…maar die werd wegens ruimtegebrek in Opeinde gespeeld in Ureterp….in een leuker wedstrijd werd het 2-2.. de doelpunten waren van Jorrit en Sion….zaterdag ging dit elftal naar ONB O-17….met bloed, zweet en trainen werd er met 1-2 gewonnen…het werd een echte slijtageslag met een rode kaart voor Oerterp…..invaller keeper Rolf stopte nog een strafschop….weggestuurde grensrechter…maar de 2e bekerronde werd behaald…het was Jorrit, die tweemaal  scoorde..

  Oerterp MO-17 ontving het sterke Drogeham O-17….maar de meiden van leidster Geesina behaalden ene keurig gelijkspel tegen de poule koploper. Door doelpunten van Joudi en Elske kwam er een 2-2 eindstand op het bord.

  Oerterp O-15-1 ging wel eenvoudig door naar de volgende ronde….ONT O-15-1 trok zich terug uit de bekercompetitie.

  In de Wilp kon Oerterp O-15-2 geen potten breken tegen Wilper Boys O-15-1….de Groningers wonnen dik met 11-1…..het Oerterper doelpunt kwam op naam van Dennis…..vermeldenswaard is nog dat keeper Anne een strafschop stopte en verder een puike wedstrijd keepte…..

  In Drachten tegen Drachtster Boys O-13-2 verloor Oerterp O-13-1 met 4-1….Jonathan wist de eer voor Oerterp te redden..

  Oerterp O-13-2 won de wedstrijd tegen Broekster/Walden O-13-2 met 2-1… in een spannende wedstrijd scoorde Dylano en Stan de Oerterper doelpunten…

  Competitiewedstrijden:

  Het vrouwenteam van Oerterp speelde de eerste competitiewedstrijd in en tegen Noordbergum….het werd een succesvolle middag…de dames van leiders Sybren en Teake zegevierden met 1-6….Noordbergum scoorde 1 maal in eigen doel en de andere doelpunten kwamen op naam van Bernou (2x), Maaike V, Nathaly en Amarins…op doelsaldo gelijk maar de leiding genomen in deze vierde klasse….

  Oerterp 3 kreeg de kans om de bekerflater van vorige week rechte te zetten….en dat deden ze ook…Donkerbroek 2 werd met een 3-2 nederlaag naar huis teruggezonden…Doelpuntenmakers Pieter, Wietse en good-old Wolter….werpt de trainingsarbeid nu al zijn vruchten af? ….we wachten het af..

  Westerkwartier 3 (fusieclub tussen SVMH en Boerakker) kwam naar Ureterp  en naam de punten gelijk ook even mee….Oerterp 4 werd met 0-6 verslagen…..tot pauze kon het team van leider Appie het nog een beetje bijbenen…..maar in de tweede helft werden ze voorbijgelopen door de jonge benen van de Westerkwartierders..keeper Martijn was in de juiste vorm en kon nog enkele kansen onschadelijk maken….

  In Ureterp speelde Oerterp O-11-1 tegen ONB O-11-1…de Drachtsters wonnen met 2-4…Lyze en Mathieu waren de doelpuntenmakers……

  Oerterp O-11-2 ging naar Harkema om daar tegen de Boys van Harkema O-11-2 te spelen …. De roodwitten wonen met 3-1….Luuk scoorde voor Oerterp….

  Drachtster Boys O-9-2 was te sterk voor Oerterp O-9-1….het werd 12-5…..maar de lol was er niet minder om….Mohammed 4x en Hailey wisten het net te doen bollen….

  Oerterp O-8-1 verloor ook met 3-8 tegen Drachtster Boys O-8-3….Joah en Mart (2x) scoorden voor Oerterp….

   


  Wat verder opviel deze week:

  -          De quizvraag voor vorige  week was: kun je rechtstreeks scoren vanaf de aftrap?  Antwoord: ja, dat mag…helaas kwamen er geen goede antwoorden binnen…..ook geen foute….dus geen…

  -          Het Algemeen Bestuur had terecht besloten dat i.v.m. de corona-maatregelen de bekerwedstrijd tegen Jubbega alleen toegankelijk was voor leden van vv Oerterp…dus geen uitsupporters….Jubbega speelde daar prima op in voor een livestream te regelen..zodat de thuisblijvers het toch konden volgen…..toch waren er een paar enthousiastelingen uit Jubbega, die een busje met aanhanger parkeerden op de Skieppeleane… bankje op de kar….want koude versnaperingen….en eerste rang….het Oerterp publiek kon dit waarderen.. en liet keurig ruimte, zodat er voor hen en goed zich was op het veld…

  -          Vorige week al even vermeld….het competitieprogramma voor de zondag is de ene week volle bak en de andere week gene wedstrijden….in deze corona-tijd kom ja dan wel in de knoei met de kleedkamers…er mogen maar een beperkt aantal spelers  in de kleedkamers…dus je hebt extra kleedruimte nodig….is het een idee om op deze zondagen de kleedkamers van korfbal te gebruiken…..los je veel met op….

  -          Komende week nog een tweetal bekerwedstrijden en daarna barst de competitie los….alle teams heel veel succes…

  -          Er is een structureel tekort aan scheidsrechters voor de jeugdwedstrijden….het is alle zaterdagen weer een crime om dit in te vullen…..er moeten toch meer leden zijn, die wel eens een wedstrijdje willen fluiten….geef je op bij Fenny of bij Peter……dit moet goed komen….

  -          De volgende teams gaan door naar de volgende bekerronde: Oerterp 2, Oerterp Vr1, Oerterp O-17 en Oerterp O-15-1….in november de volgende ronde…

  -          Walking Football (60+) is weer gestart… elke dinsdagmorgen …..inloop van 9.30 u ..spelen van 10 tot 11 u…er kunnen nog steeds een aantal bij…. Belangstelling of meer info even een berichtje naar aenwjongbloed@gmail.com

  -          De quizvraag voor deze week: wie hoort niet  in dit rijtje thuis en waarom niet?...vv Langezwaag, vv Tijnje, vv Oerterp, sv RWF?  Mail je antwoord naar info@vv-oerterp.nl

   

  Zijn er weer wetenswaardigheden, mooie doelpunten, andere zaken die het vermelden waard zijn, mail het naar
   info@vv-oerterp.nl... Volgende week weer een nieuwe Deze week….

            Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig