• DEZE WEEK…………(43)

  De competitie is weer begonnen, alhoewel er hier en daar toch alweer een paar wedstrijdjes uitvielen…jammer maar het zei zo….

  Bekerwedstrijden:

  In de afgelopen werden er nog twee achterstallige bekerwedstrijden ingehaald.
  Oerterp O-13-1 ging naar Drachten om daar de O-13-1 te bekampen. In een leuke wedstrijd trokken de Drachtsters met 3-1 aan het langste eind. Voor Oerterp scoorde Ruben.

  De uitwedstrijd tegen Boornbergum MO-17 leverde voor Oerterp MO17 een 1-2 overwinning op. De blauwwitte doelpunten weren gemaakt door Bente en Nynke. Deze meiden vertonen een stijgende lijn na een nederlaag en een gelijkspel nu een overwinning…..dit belooft veel voor de competitie.

  Voor beide teams betekende dit echter het eind van de bekerreeks

   

  Competitiewedstrijden:

  Als de neuzen de goede kant op staan… er strijd en passie is…..dan komt het heel vaak goed….en dat was het geval met het vlaggenschip van de verenging….Oerterp 1 startte de competitie, waar het geëindigd was …in Dedemsvaart….werd het in maart nog een 4-1 nederlaag…..nu werd het en 3-4 overwinning….na een snelle achterstand (in de 1e minuut)….werden nog voor rust de bakens verzet…middels doelpunten van Dennis (2x) en Jesse was de ruststand 1-3…..in de tweede helft trok de ploeg uit Overijssel naar voren…maar Oerterp was gevaarlijk in de counter…door een ed-tje kwam Dedemsvaart op 2-3, maar in dezelfde minuut was het Dennis, die zijn derde liet aantekenen…(2-4)……jammer was het dat Dennis zijn vierder onterecht werd afgekeurd, op advies van de steeds meer wapperende ass scheids….in de slot minuut kreeg Dedemsvaart nog een strafschop, die benut werd….(3-4) …een prachtige start voor ons eerste elftal…waarin de “youngsters” het prima deden..en dan is het Mvogo-tje van de eerste minuut snel vergeten….

  Oerterp 2 trok naar het Groningse Hoogkerk om daar te spelen tegen HFC’15 2. Na een 1-0 achterstand, kwam Oerterp 2 op stoom en door doelpunten van Martin (kopbal) en Jorn, die een voorzet van Pieter benutte… een penalty die in tweede instantie werd benut door Jorn… een doelpunt van Marc uit een corner van Jur…was het 1-4 bij rust….na rust kwamen de Groningers nog tot 2-4, maar wederom kwam Oerterp 2 op stoom..of zijn het diesels….door doelpunten van Pieter (2x), Marc en Martin kwam er een keurige 2-8 uitslag op het bord…een prima start mag je wel zeggen….(met dank aan verslaggever Dick)

  Oerterp 3 hoefde voor de uitwedstrijd tegen Gorredijk 4 niet ver te reizen….deze werd namelijk gespeeld in Ureterp…dit wegens de kleedkamer verdeling in Gorredijk i.v.m. de corona maatregelen….Oerterp 3 had echter weinig in te brengen….na de overwinning van vorige week…werd het nu 7-0 voor de “Gedyksters”….een duidelijke uitslag….Oerterp 3 vrijdagavond op het trainingsveld??????

  De wedstrijd ONB 3-Oerterp 4 werd uitgesteld naar zondag 15 november

  Oerterp 35+ …(of is het 45+) speelde vrijdagavond in de Wilp een toernooitje….3 wedstrijden gewonnen en 1 verloren…leverde een 2eplaats op….vrijdagavond 9 oktober een vervolg en dan in Ureterp.

  De wedstijd Drachten Vr1-Oertepr Vr1 ging niet door…

  Zaterdag ging Oerterp O-19 ook naar de Wilp. Helaas was de Wilper Boys O-19 te sterk en zegevierde met 4-2. De doelpunten voor Oerterp werden beide gemaakt door Wiemer, waarvan 1 uit en strafschop.

  Oerterp O-17 tegen Feanstars O-17-2 werd uitgesteld naar donderdag 1 okt.

  Ook de wedstrijd van Oerterp MO-17 tegen Trynwalden MO-17 ging niet door.

  Het blijft eentonig, maar ook de wedstrijd Bakkeveen O-15 tegen Oerterp O-15-1 ging niet door wegens gezondheidsklachten.

  Gelukkig ging de wedstrijd van Oerterp O-15-2 wel door…..alleen nu was de tegenstander te sterk…Drachtster Boys O-15-3 won de wedstrijd met 0-13…..dik winnen is wel een keer leuk… maar je leert er niet veel van…laat staan dik verliezen….maar o.l.v. regisseur Finn op het middenveld zullen er zeker betere tijden aanbreken…

  Je komt niet alle dagen in Rinsumageest….maar Oerterp O-13-1 kwam daar wel en sleepte daar een 2-2 gelijkspel uit het vuur....in een leuke wedstrijd tegen VCR O-13-1…voor Oerterp scoorden Gerold en Ruben…

  De wedstrijd Oerterp  O13-2 tegen ASC O-13-1 ging niet door

  ONT O-11-1 kwam op bezoek bij Oerterp O-11-1….de Peinders namen echter de punten mee terug…doelpunten van Rutger, Martijn en Bjorn waren niet genoeg om een 3-9 nederlaag af te wenden….maar er werd wel fijn gespeeld en daar gaat het om…..

  Oerterp O-11-2 ging naar Drachten om te spelen tegen ONB O-11-2…..dit werd geen succes, want de blauw-witten uit Drachten wonnen met 9-1….de Oerterper eretreffer kwam op naam van Roan….

  In een doelpuntrijke wedstrijd speelden Feanstars O-9-1 tegen Oerterp O-9-1….de jongens uit Surhuisterveen wonnen met 8-4….de doelpunten voor Oerterp werden gemaakt door Mohammed (2x), Thijs en Stefan…

  In een hele leuke, aardige en sportieve wedstrijd speelt Oerterp O-8-1 gelijk tegen de Sweach O-8-1….door dolpunten van Gerrit, Joah en Mart kwam er een 3-3 eindstand op et scorebord…een goede start van onze benjamins…..

   

  Wat verder opviel deze week:

  -          De quizvraag voor deze week: wie hoort niet  in dit rijtje thuis en waarom niet?...vv Langezwaag, vv Tijnje, vv Oerterp, sv RWF? Het goede antwoord was sv RWF….deze vereniging speelt op zaterdag de anderen op zondag…Fenny had het bij het rechte eind…..Geert noemde ook RWF, maar met de reden dat de andere de plaatsnaam in hun clubnaam hebben….ik reken het goed….(alhoewel Rood-Wit Frieschepalen??)

  -          De Grote Clubactie is weer van start gegaan….Fenny heeft dit opgepakt en de eerste loten zijn verkocht…de jeugdteams komen met de boekjes langs… en ook de senioren doen hun best…koop 1 of meerder loten ..maak kans op prachtige prijzen en vooral steun hierbij je vereniging….die kan in deze tijd wel extraatje gebruiken….

  -          Komende zondag is het volle bak op de Griene Greide…..alle seniorenelftallen spelen  thuis…..ben benieuwd of het gebruik van de kleedkamers in goede banen kan worden geleid… nu er geen gebruik kan worden gemaakt van de kleedkamers van de korfbal…..iedereen moet daarbij zijn eigen verantwoordelijkheid een beetje nemen..zeker nu ook in Friesland het aantal besmettingen toeneemt…

  -          Opvallend was het afgelopen weekend was, dat de wedstrijden van Oerterp Vr1 en Oerterp 4 niet doorgingen wegens een tekort aan spelers/speelsters aan Oerterp zijde…..een beetje vreemd gezien de grootte van beide selecties…(Oerterp Vr 1 bestaat uit 25 speelsters) en de selectie van Oerterp 4 uit 21 …iedereen zal er zijn eigen goede reden voorhebben…maar dan nog…..

  -          Afgelopen zaterdag bij de start van de competitie….weer een aantal toeschouwers gewezen op het feit, dat er op zaterdag een rookverbod is op de Griene Greide…..misschien toch tijd voor een stoepbord bij de ingang van het complex…

  -          Op woensdagavond traint er een grote groep dames (30 en 40+) van 20.00 u tot 21.00 u…gezelligheid staat voorop….dus dames zin in ongedwongen partijtje voetbal….kom gerust eens langs…

   

  -          Walking Football (60+) is weer gestart… elke dinsdagmorgen …..inloop van 9.30 u ..spelen van 10 tot 11 u…er kunnen nog steeds een aantal bij…. Belangstelling of meer info even een berichtje naar aenwjongbloed@gmail.com

   

  -          De quizvraag voor deze week is: wat was de gemiddelde leeftijd van de spelers van Oerterp 1 tijdens de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Dedemsvaart , die binnen de lijnen kwamen? Antwoorden kun je mailen naar info@vv-oerterp.nl........

  Zijn er weer wetenswaardigheden, mooie doelpunten, andere zaken die het vermelden waard zijn, mail het naar
   info@vv-oerterp.nl... Volgende week weer een nieuwe Deze week….

                  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig