• DEZE WEEK…………(46)

  Hoe komt het?.......het aantal corona-besmettingen loopt verder op…..het kabinet komt deze week met nieuwe maatregelen…….voorlopig geen wedstrijden en trainingen?.....hoe komt het?.....we gaan het zien en horen.

  Competitiewedstrijden:

  In een troosteloze ambiance….er moest ook nog op het tweede veld worden gespeeld…speelde Oerterp 1 thuis tegen Sc Emmeloord. Oerterp begon voortvarend en in de 4e min kopte Dennis al raak…..een paar minuten later was het alweer gelijk…..halverwege de 2e helft scoorde Folkert van afstand de 2-1…..echter een paar minuten later was de stand alweer gelijk 2-2…dit was ook de ruststand….in de tweede helft kreeg Oerterp ene paar kansen, waarvan een hele grote….maar geen doelpunt…..ongeveer een kwartier voor het eind kregen de polderbewoners een strafschop….(ietwat gemakkelijk gegeven?)….en daar wisten ze wel raad mee….Oerterp drong nog wel aan….maar in de slotminuut werd het beslist door de 4e treffer van Emmeloord….jammer met een beetje meer geluk, had er zeker meer in gezeten…

  De wedstrijd Oerterp 2-FC Leo 2 ging niet door i.v.m. net corona achtige verschijnselen bij de tegenstander. Oerterp 2 oefent nu komende woensdagavond thuis tegen Drachtster Boys 3.

  Oerterp 3 ontving FC Fochteloo 2…..de Ooststellingwervers maakten hun hoge positie waar en wonnen….weliswaar nipt met 1-2….Het doelpunt kwam op naam van Arjan….

  Zevenhuizen 3 was veel te sterk voor Oerterp 4….de gemiddelde leeftijd van de Groningers was “iets” lager dan de Oerterpers…bij de stand van 0-10 vond de scheidsrechter het welletjes, met nog 10 min op de klok…Oerterp 4 heeft nu de doelcijfers van 0-28 na vier wedstrijden…..wanneer kunnen we het eerste doelpuntje verwachten….. positief was het debuut van Johannes A, die een prima indruk achter liet…..

  De wedstrijd Kootstertille/Drogeham Vr1-Oerterp Vr1 werd op het laatste moment afgelast…het veld in Drogeham was te niet te bespelen….de Oerterper dames stonden al op het parkeerterrein klaar voor vertrek toen het bericht kwam…..laten we het houden op een gebrekkige communicatie…

  In Leeuwarden moest Oerterp O-19 aantreden tegen Blauw-wit’34 O-19-3…. De ploeg uit de hoofdstad was een beetje te sterk voor Oerterp en trokken de wedstrijd simpel naar hen toe…..de uitslag was 9-2….Haroun scoorde de beide Oerterper doelpunten….

  Oerterp O-17 was de gastheer van ONR O-117. …..het was een spannend partijtje, maar de Drenten trokken met 3-5 aan het langste eind….Sion en Erwin waren de doelpuntenmakers….jammer, volgende keer beter…

  Er was schijnbaar toch nog een goed veld in Drogeham…de wedstrijd Drogeham MO-17-Oerterp MO-17 ging wel door…..alhoewel Nynke voor Oerterp scoorde…..wonnen de Hamster meiden met 3-1….

  Oerterp O-15-1 kwam in actie tegen Een/Veenhuizen O-15-1…..na een  0-1 achterstand….(gebeurt niet vaak)…kwam Oerterp op stoom en via een 4-1 ruststand werd het 9-2 …de treffers kwamen op naam van: 2x een “ed-tje”….Tiemen, Sander, Hylke en Nyk (4x)…door dit resultaat heeft Oerterp de leiding genomen in de competitie….

  De leiders Sander en Jur waren “ut de skroeven”……Oerterp O-13-1 smaakte voor het eerst het zoet der overwinning….Drachtster Boys O-13-2 werd met een  5-2 nederlaag huiswaarts gestuurd….of het nu kwam door strenge training de afgelopen week, zullen we nooit zeker weten….wel zeker is dat Ruben van H (3x), Servat en Rutger scoorden….dit geeft hoop voor de nabije toekomst…..

   

   

   

  Wat verder opviel deze week:

   

  -           De quizvraag van vorige  week was: vanaf het seizoen 1979 tot en met 1992 kwam Oerterp 1 onafgebroken uit in de vierde klasse C….wat was de laagste klassering  in die jaren?....het juiste antwoord was een 7e plaats in 1988……er kwamen drie goede antwoorden  ……Dienko, Peter F en Geert hadden het bij het juiste eind..

  -          Het was vorige week de Week van de scheidsrechters…..Oerterp zette ook de scheidrechters in het zonnetje…..zie elders op deze site…..een prima actie….

  -          Nu we het toch over scheidsrechters hebben….er is nog steeds een tekort aan scheidsrechters bij jeugdwedstrijden……en er is talent genoeg…..als je de reacties langs het veld en in het veld hoort, dan zit het met de spelregelkennis wel goed….sommigen kunnen buitenspel constateren op 40 m afstand……dus twijfel niet en help de vereniging uit de brand….meld je aan bij Peter V of bij Fenny….het is een verrijking voor je leven..

  -          Er is niets aan…..spelen zonder publiek en kantine niet geopend….het verenigingsleven ligt op de rug….wat is er leuker om na de training of wedstrijd nog even na te praten…de contacten verwateren….het “verenigt zijn gevoel” is even weg….

  -          Het kabinet komt deze week met extra strenge maatregelen…..zeker nodig, nu de besmettingen weer oplopen…maar spelen zonder publiek en zonder opening kantine….stop er dan maar even mee…..of zoals onze oud-trainer Johan van S in de krant opperde…..competitie stopzetten en in maart maar verder met een halve competitie…..we gaan het zien….

  -          De Grote Clubactie verloopt prima….het doel is € 15.00,- ……de stand is nu 71%....opbrengst tot op heden

  € 1070,-…. 446 loten verkocht ….er zijn nog 179 loten te gaan…wie maakt ons los…….Oerterp Vr1 heeft een superlot gekocht….prachtig.

  -          Welk team komt met een elftal/team foto?.....simpel te maken…..sturen naar de site.. en hij wordt geplaatst op de elftalpagina….we wachten af…..

  -          Tot 1 november kan iedereen zijn foto op de spelerspas zelf aanpassen….kan via de app Voetbal.nl….vanaf 13 jaar is een pasfoto op de pas verplicht….lukt het niet mail dan je foto naar de ledenadministratie

  -          Met drie wedstrijden was het afgelopen zondag druk in een rondom de kleedkamers (en het tweede was nog afgelast!)…..in mijn beleving wat te druk…..kleedkamers korfbal mogen gebruikt worden……waarom dan nog niet?.....ligt niet aan de speelschema’s, want de korfballers, korven op zondag niet…..beetje jammer……

  -          Walking Football (60+) is weer gestart… elke dinsdagmorgen …..inloop van 9.30 u ..spelen van 10 tot 11 u…er kunnen nog steeds een aantal bij…. Belangstelling of meer info even een berichtje naar aenwjongbloed@gmail.com

  -          De quizvraag voor deze week is: hoeveel leden (spelend en niet-spelend) heeft de vv  op dit moment (12 okt)? Antwoorden kun je mailen naar info@vv-oerterp.nl.....

   

  -          Zijn er weer wetenswaardigheden, mooie doelpunten, andere zaken die het vermelden waard zijn, mail het naar
   info@vv-oerterp.nl... Volgende week weer een nieuwe Deze week….

                  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig