• DEZE WEEK…………(57)

  Nu we al bijna 2 weken in “lockdown” zitten, is er nog weinig verbetering in het aantal besmettingen…..het zal komende week toch echt beter moeten gaan……willen we eind januari weer een beetje trainen……..gelukkig op 2e kerstdag geen IKEA-files of grootschalige bezoekje aan de meubelboulevards………laten we met zijn allen de kop ervoor houden………kwam deze week een toepasselijke spreuk tegen……..”de vlieger gaat alleen op met tegenwind”….

  Wat verder opviel deze week:

  -          De quizvraag van vorige week was: wie hoort niet in dit rijtje en waarom: Henk D, Jitse Z, Jorrit H, Gert W, Germ Z……..het goede antwoord was Jorrit H…….hij is nooit officieel assistent scheidsrechter (grensrechter) geweest bij Oerterp 1….de anderen wel…….. goede antwoorden kwam niet binnen…… wel kwam er een andere oplossing binnen….Germ Z mailde dat Jitse Z er niet bij hoorde omdat hij nooit in Oerterp 1 heeft gevoetbald….maar uiteraard heeft Jitse in Oerterp 1 gevoetbald……dus helaas Germ…..maar bedankt voor het denkwerk……

  -          Tussen al het corona nieuws, ineens een berichtje  tussendoor: ….   Amateurvoetballers mogen vanaf het seizoen 2022-2023 alleen nog een daadwerkelijke onkostenvergoeding ontvangen of een vrijwilligersvergoeding volgens de geldende regeling………..De nieuwe regelgeving verbiedt verenigingen om spelers voor deelname aan wedstrijden en trainingen te betalen via derden, zoals sponsors of aan een vereniging gelieerde stichting. De verenigingen mogen wel nog steeds spelerscontracten afsluiten die zijn geregistreerd bij de KNVB. Daarmee zijn deze spelers contractspelers zoals vastgelegd in de reglementen van de bond………De handhaving van de nieuwe regels gaat volgens de KNVB steekproefsgewijs plaatsvinden………Clubs en spelers zullen worden gestraft wanneer ze de regels overtreden……… Dat kan voor spelers bijvoorbeeld gaan om lange uitsluitingen of schorsingen en voor clubs om plaatsing in een lagere klasse of het inhouden van maximaal 5 wedstrijdpunten op de ranglijst van de lopende competitie………de meeste verenigingen hoeven niet bang te zijn voor deze regeling……de vv ook niet niet…..

  -          In het verre verleden…jaren 80……organiseerde Oerterp altijd het kerstzaalvoetbaltoernooi op 2e kerstdag….gewoon met de aanvangstijd van 8.00 u……sommigen vonden dit tijdstip niet leuk…..meesten waren er wel…….de eindtijd was minder moeilijk……het was altijd gezellig in de oude kantine van de Wier…..

  -          Nu de jaarwisseling aanstaande is……misschien wel leuk op vooruit te zien op het nieuwe jaar……..nog steeds corona……vaccinatie is een steeds groter worden stip aan de horizon……..eind januari weer in grote groepen kunnen trainen?..........in maart weer in competitieverband voetballen?.......in welke vorm dan ook?........kantines weer open?…..EK voetbal………Olympische spelen…….iedereen kan weer op vakantie in de zomer?.......in september eindelijk weer kunnen starten met een reguliere competitie?..........hoe mooi zou het zijn als een aantal oud-Oerterp spelers dan weer voor Oerterp uitkomen……Martijn v R, Rolf D, Chris K, Tim K, Marco H, Jorn H …(en misschien zijn er wel meer weer en ben ik vergeten)….. terug op het oude nest…dat zou toch prachtig zijn…..

  -          In deze tijden waarin je niet veel kan, is het altijd leuk om de zolderkasten eens op te ruimen…….kwam daar heel veel oud-fotomateriaal tegen van de vv…….zelfs uit de vorige eeuw……onder aan een dubbele elftalfoto van Oerterp, die een oefenwedstrijd speelde tegen Sc Heerenveen…….Oerterp staat in het rood……bekende namen bij Sc Heerenveen zijn o.a.Erik Regtop, Carlo  l’Ami, Jan de Visser en Maarten de Jong…….en  bij Oerterp deden mee Anne-Jan v.d. H, Fokke de B, Reinder J, Roelof B, René v.d. M, Dennie O, Sipke de B, Jelle H, Dienko D, verz Piet M, Henk D, Gerry P, Jan-Martin S, trainer Jaap v K, Roel B, Johan S en Johan de V…….de uitslag is mij ontschoten……..maar het was een leuke evenement……..periode 1993-1994….

  -          De quizvraag voor deze week is: welke Oerterp-speelster past in het volgende profiel: Nieuw Roden-ONB-TFS-Oerterp?.....antwoorden kun je mailen naar info@vv-oerterp.nl

  -          Ik wens iedereen, ondanks alle beperkingen, een prettige jaarwisseling ……..en een gezond en sportief 2021….

  -          Blijf gezond…....denk aan een ander….houd je aan de maatregelen……dan zijn we binnenkort met zijn allen weer op de Griene Greide…

  -          Zijn er weer wetenswaardigheden, mooie doelpunten, andere zaken die het vermelden waard zijn, mail het naar
   info@vv-oerterp.nl... Volgende week weer een nieuwe Deze week….

                  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig