• DEZE WEEK…………(58)

  Tweeduizend eenentwintig is begonnen…….er was een vuurwerk verbod……..sommigen hadden schijnbaar nog wat liggen van vorig jaar…….of via andere kanalen verkregen……het aantal besmettingen daalt nog niet echt…..nog twee weken in lockdown…….dinsdagavond 12 januari nieuwe persconferentie……..in mijn beleving zijn we er nog niet vanaf…..

  Wat verder opviel deze week:

  -          De quizvraag van vorige week was: welke Oerterp-speelster past in het volgende profiel: Nieuw Roden-ONB-TFS-Oerterp?.....het juist antwoord was Wianne P, keepster van Oerterp Vr 1………er kwamen geen goede antwoorden binnen………was het een beetje moeilijk?

  -          Een stip aan de horizon is het vaccin……..er wordt steeds meer duidelijk……deze week beginnen we in Nederland…… wat ik vreemd vind, is dat een vaccin, dat in Engeland en India is goedgekeurd, maar dat  in Europa de goedkeuring nog moet komen……pas eind januari komt waarschijnlijk de goedkeuring…….in Engeland en India zijn het toch ook geen koekenbakkers……..India met 1,2 miljard inwoners neemt toch geen onverantwoorde risico’s?........

  -          Kreeg een reactie van Dienko D over de wedstrijd Oerterp-sc Heerenveen, waarvan mij de uitslag was ontschoten………Dienko wist de uitslag nog wel 1-16 was het ………was niet de fijnste wedstrijd vond Dienko…..maar kreeg ook nog een reactie van Reinder J….die wist de uitslag ook nog……het werd volgens Reinder 2-14…..Oerterp kwam op 1-0 voorsprong door Gerry P …hij scoorde zelf het tweede Oerterp doelpunt….wie er nu gelijk heeft, weet ik niet…wel dat de ploeg uit Heerenveen het heeft gewonnen….

  -          De Oerterp jeugd mag met ingang van deze week weer trainen…….net als voor de kerstvakantie…….wel als de weers- en veldomstandigheden het toelaten…….ook de jongste jeugd, die eigenlijk in de zaal ging trainen, kan op het veld blijven trainen……veel trainingsplezier…..

  -          Of we in maart weer met een alternatieve competitie kunnen starten is nog maar zeer de vraag……….hoe is de stand van zaken met de besmettingen……..wat is het tempo van  vaccineren……de ouderen eerst?.......dan staan de walking footballers in maart weer op het veld……we gaan het zien

  -          In de vorige  Deze week…….had ik het over het vroegere kerstzaalvoetbaltoernooi…….kreeg daarop een reactie van Dienko, ….. ook de jeugd had in die tijd het kerstzaalvoetbal toernooi……hij had de teamindelingen nog van de toernooien uit begin van de tachtiger jaren….. kleine zaal van de Wier was net klaar………heel veel bekende namen…….ook een aantal onbekende namen…..opvallend is dat nog maar weinig van die namen, nu nog op een of andere manier betrokken zijn bij de vv…..onderaan dit stukje vind je de indelingen van destijds……leuk om de namen te herkennen….

  -          De senioren mogen in groepjes van twee trainen…….maar of dat zin heeft is een tweede……..hopelijk eind januari ook weer in grote groepen…….

  -          In begin januari is het tijd voor goede voornemens……..meedoen met dry-january……meer bewegen……afvallen…..stoppen met roken……heb dit altijd een beetje vreemd gevonden……waarom op 1 januari?.......als je vindt dat je meer moet bewegen……of minder moet drinken….of stoppen met roken….dan kan dit op elk ander moment……vaak zijn de voornemens van 1 januari binnen 1 a 2 weken weer verleden tijd….begin met iets als je er echt klaar en gemotiveerd  voor bent……. Dan gaat het lukken……..

  -          De quiz vraag van deze week is: welke oud Oerterp speler past in dit profiel: Oerterp- sc Heerenveen-Oerterp-Achilles 1894-Rolde Boys-Achilles 1894?  Antwoorden kun je mailen naar info@vv-oerterp.nl  

  -          Blijf gezond…....denk aan een ander….houd je aan de maatregelen……dan zijn we binnenkort met zijn allen weer op de Griene Greide…

  -          Zijn er weer wetenswaardigheden, mooie doelpunten, andere zaken die het vermelden waard zijn, mail het naar
   info@vv-oerterp.nl... Volgende week weer een nieuwe Deze week….

                  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig