• DEZE WEEK…………(64)

  Het was volop winter de afgelopen week……vele mensen hebben genoten van het prachtige winterweer…..velen waren ook wel toe aan een verzetje in deze rare tijden……de avondklok nog tot minimaal 3 maart…….begin maart versoepeling van de maatregelen…….het zou mooi zijn……het aantal besmettingen stabiliseert en het aantal mensen in ziekenhuizen daalt ook gestaag……we gaan het allemaal zien….

  -          Wat verder opviel deze week:

  -          De quizvraag voor deze week is: in het verleden speelde Oerterp 1 eens een belangrijke wedstrijd in Heerenveen en tegen vv Heerenveen….deze wedstrijd werd gewonnen…maar eindigde tumultueus….vraag……wie was de Oerterp-trainer bij deze wedstrijd? Het juiste antwoord was Willem Weening…..er kwamen drie juiste antwoorden binnen……en ook nog wat herinneringen aan deze bijzondere wedstrijd……..Kees-Jan D: ( ik wit nog wol dat we toen de weromreis yn de bus langs it politiebureau west binnen)  Mark D: oud 1e elftalspeler bij Oerterp….nu woonachtig in Oosterhesselen…..door een blessure kan hij niet meer voetballen…..wel al twee jaar voorzitter van de plaatselijk vv VIOS….(wedstrijd die van tevoren door vele mensen al was verloren gedacht ......en waar (misschien voor die tijd) erg veel publiek bij was, volgens mij was het toen een van de allerlaatste wedstrijden van dat seizoen, iedereen was klaar en super mooi weer......Germ Z: (De vragen worden alleen maar leuker. Wie was de trainer bij de belangrijke wedstrijd in en tegen Heerenveen. Het was laatste wedstrijd in de poule voor promotie/degradatie naar 2e/3e klas. We hadden beide de wedstrijd gewonnen tegen het andere team uit de poule, alleen zij hadden een beter doelsaldo, we moesten dus winnen. Het was de laatste wedstrijd van het seizoen, waarin we dus niet veel gewonnen hadden, en door onze smalle selectie waren we niet compleet. Heerenveen was technisch beter en voetbalde veel makkelijker, maar wij komen voor door een perfecte counter ingeschoten door (bakkerij) De Groot, zijn 2e goal van het seizoen, als spits (!).Zij de hele wedstrijd maar drukken en drukken, en 5 minuten voor tijd 1-1, terecht. In blessuretijd, vanuit een vrije trap vanaf de middellijn, schop ik de bal naar voren, en keeper mist de bal totaal (Marten liep in de weg... ahum.... of zoiets) en de bal rolt in de goal, 2-1.En Henk Dijk schopt de 3-1 nog binnen, die mensen waren woest.  Willem Weening uit Harkema, de trainer dus, is zo euforisch op het veld na de wedstrijd, wat niet werd gewaardeerd, dat een speler van hun hem een klap verkocht. Hommeles...... Johan de Vries zou revanche nemen maar werd tegengehouden, en wij werden als team opgesloten in de kleedkamer. Later nog tuchtzaak geweest bij KNVB, maar geen straf voor die speler. Wel zwaar seizoen, met leuk einde.)

  • De KNVB heeft nog geen besluit genomen over het hoe het komt met de competities binnen de A-categorie…..in de wandelgangen en in de media….krijgt de KNVB veel kritiek……in maart versoepeling van de maatregelen?.....op 10 maart weer in grote groepen trainen?.......de horeca (incl. kantines ) in april weer open?......de wens is de vader van de gedachte……maar reëel gezien, zie ik dat niet zitten….KNVB ga die knoop gewoon doorhakken……regio-wedstrijdjes in mei en juni….en dan in september met nieuwe competitie beginnen…..
  • Oerterp doet dit jaar ook weer mee met de Poiesz jeugd-sponsoractie……Steun daarom onze club met de Poiesz Jeugd Sponsor Actie. Dat is winst voor ons en euro's voordeel voor jou! Doe de Jeugd Sponsor Munten die je ontvangt bij je boodschappen in de koker van onze vereniging bij de Poiesz supermarkt in Ureterp.
  • Door deze corona-periode komen de meeste verenigingen in zwaar weer te zitten……via de KNVB kan men weer een beroep op het een steunfonds……toch een beetje steun in deze barre tijden….
  • Het zaalvoetbaltoernooi van zaterdag 27 febr. in MFC de Wier kan i.v.m. de corona maatregelen niet doorgaan……het toernooi wordt nu op het veld gespeeld op zaterdag 27 maart…..indelingen en programma binnenkort op deze site…….
  • De KNVB heeft wel de speeldagenkalender voor seizoen 2021-2022 bekend gemaakt…….start met bekerwedstrijden op 4/5, 11/12 en 18/19 sept…..eerste competitie op 26/9  en de laatste op 29/5/2022….hopelijk dan weer een gewoon seizoen……
  • De quizvraag voor deze week is: op  1 april 2008 won Oerterp een uitwedstrijd…..wie was de tegenstander en wie scoorden voor Oerterp?   ………antwoorden kun je mailen naar info@vv-oerterp.nl......
  • Blijf gezond…....denk aan een ander….houd je aan de maatregelen……dan zijn we binnenkort met zijn allen weer op de Griene Greide…
  • Zijn er weer wetenswaardigheden, mooie doelpunten, andere zaken die het vermelden waard zijn, mail het naar  info@vv-oerterp.nl... Volgende week weer een nieuwe Deze week….

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig