• DEZE WEEK…………(74)

  De vorige week aangekondigde versoepelingen gaan komende woensdag in……..geen avondklok meer…..terrassen weer gedeeltelijk open……..verruimingen voor de winkels……maar het aantal besmettingen zakt nog niet met grote sprongen……ook de ziekenhuizen stromen nog aardig vol………volgens het RIVM zou eind deze week de dalingen zichtbaar moeten worden…………hopelijk hebben de modellen van het RIVM gelijk en kunnen we uitkijken naar betere tijden………gelukkig is het vaccinatieprogramma op stoom gekomen……..we zullen nog wat geduld moeten betrachten…..

  • Wat verder opviel deze week:
   • De quizvraag van vorige week was: vv Drachten bestaat 100 jaar……kwam een jeugdelftal fotootje (ca 1984??)tegen van vv Drachten……op deze foto heb ik drie spelers herkend, die later uitkwamen voor het 1e elftal van Oerterp…..wie zijn deze drie?.......de juiste antwoorden waren Geert Huitema(onderste rij tweede van links), Zweitse Huitema (onderste rij uiterst rechts) en Binne Visser (staand 2e van rechts)……Otto de W mailde twee van de drie. Geert en Zweitse herkende hij, maar Binne niet……Geert de H herkende Geert en Zweitse ook en deed een derde gok met Homme Huitema………….
   • Je kunt je  opgeven voor de ALV van vrijdag 7 mei…….even een berichtje naar bestuur@vv-oerterp.nl..........
   • De corona maatregelen vinden nog altijd hun weerslag op het voetbal…….zoals het nu lijkt mag er na 11 mei weer in volledige groepen en onbeperkt worden getraind…….
   • De terrassen gaan woensdag 28 april weer open…….opvallend was de opmerking daarbij dat de terrassen bij sportverenigingen gesloten moeten blijven………..
   • De gemeente Opsterland heeft besloten om over de gebruikersvergoeding over het 4e kwartaal van 2020 en korting van 45% te geven……een mooie geste……..maar gaat dit ook tellen voor het 1e en 2e kwartaal van 2021………..
   • Het was goed om te zien en te horen dat er (al was het minimaal) weer publiek was bij de wedstrijden in het betaalde voetbal…….hopelijk ook gauw op de amateurvelden
   • Het is deze week 4 jaar geleden dat Oerterp 1 kampioen werd in de 3e klasse…….een daverend feest in de kantine was het gevolg…….in het filmpje onderaan dit stukje een kleine herinnering aan dit feest……..hopelijk zien we een goed gevulde kantine binnenkort weer terug…..
   • De regio-cup hangt aan een zijden draadje…….om in het laatste weekend van mei te starten dan zal er z.s.m. na 11 mei getraind moeten worden……gelukkig zijn de spelregels rond de Regio-cup nogal ruim….een groot aantal wisselspelers en door wisselen mag ook……..
   • De quizvraag voor deze week is: welke nog altijd actief spelend Oerterp-speler past in dit profiel: ONV-Oerterp?  Antwoorden kun je mailen naar info@vv-oerterp.nl......
   • De Poiesz-jeudsponsoractie verliep voor vv Oerterp uitstekend………….in het laatste weekend van de actie kwam de muntenteller op 22414 te staan……….het resultaat is voortreffelijk…….dank aan allen, die de  muntjes in de vv Oerterp-koker deden belanden……binnenkort zal het definitieve aantal wel bekend worden
   • Alle jeugdleden die geboren zijn in 2004 moeten voor 1 sept a.s. hun spelregelbewijs hebben gehaald…..zij hebben intussen 2 maal al een mailtje gehad met daarin de info om het te behalen……stel niet uit tot morgen, wat men vandaag kan doen…..geen mailtje gehad neem dan even contact op met de ledenadministratie……het gaat om Jelmer B (geslaagd gefeliciteerd), Sanne de B, Rolf K-(geslaagd gefeliciteerd), Noelle K, Wessel K (geslaagd gefeliciteerd), Sion L, Michiel P(geslaagd-gefeliciteerd), Ruben R, Anneke de V(gehaald gefeliciteerd), Sil de V, Bente W, Sietske v.d. W en Marrit de J……
   • Blijf gezond…....denk aan een ander….houd je aan de maatregelen……dan zijn we binnenkort met zijn allen weer op de Griene Greide…
   • Zijn er weer wetenswaardigheden, mooie doelpunten, andere zaken die het vermelden waard zijn, mail het naar  info@vv-oerterp.nl... Volgende week weer een nieuwe Deze week….

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig