• DEZE WEEK…………(82)

  De Regio-cup wordt niet onder een goed gesternte gehouden…….maar liefst vier wedstrijden gingen niet door……..twee wedstrijden worden uitgesteld naar dinsdag 22 juni ( MO-17-1 en O-13-2)………de andere twee wedstrijden gaan waarschijnlijk helemaal niet meer door ( O-171-1 en O-9-1), omdat de tegenstander geen voldoende spelers heeft……..

  Gelukkig gingen de volgende wedstrijden wel door:

  Oerterp O-8-1 moest thuis aantreden tegen Grootegast O-8-1G………de leiders Klaas en Jorrit H:…….niet zo best…….5-1 verloren….Mart heeft toch eentje gescoord…….lag aan het veld, allemaal grond…….bal wou niet rollen…tikkie takkie kwam niet tot zijn recht op zo’n veld……maar goed we hebben weer een wedstrijd in de benen…….blijkbaar had Grootegast er niet veel last van……….

  Drachten O-10-2 was thuis de tegenstander van Oerterp O-10-1………in een doelpuntenrijke wedstrijd trok de ploeg van leider Wolter met 4-6 aan het langste eind…….Jesse, Dave en Stefan scoorden elk 2x…..

  Roden O-11-1 kwam naar Ureterp om te spelen tegen Oerterp O-11-1………er werd maar liefst 10 keer gescoord……helaas deed Roden dat iets beter…….voor Oerterp scoorden Martijn, Pieter en doelpunt van een tegenstander…….de eindstand was derhalve 3-7………

  Volgens leider Leo Z van Oerterp O-11-2 was de uitwedstrijd tegen Sc Boornbergum O-11-1 een spannend partijtje……..de ruststand was 5-2………in de tweede helft kwam Oerterp terug tot 5-5…..zelfs 6-6 kwam op het bord…….de Oerterp oeverwinning hing in de lucht…….maar Boornbergum sloeg toe in de counter…..7-6…….de Oerterper doelpunten kwamen op naam van Mathieu (4x). gastspeler Bram, Chantal (haar eerste doelpunt)…..o ja Thijs van O-9-1 was ook mee……en deed het goed….

  De Griene Greide was het toneel van de wedstrijd Oerterp O-13-1 tegen Marum O-13-2……..Oerterp was wat te sterk voor de Westerkwartierders…….doelpunten van Servat, Ruben (2x) en Tiemen (2x) zorgden voor een 5-0 overwinning…..de leiders Sander en Jur waren erg tevreden….

  Jubbega O-15-2 werd het slachtoffer van de dadendrang van Oerterp O-15-2………de dubbele cijfers werden gehaald……de rood-witten van Jubbega werden met een 10-0 nederlaag naar huis gestuurd….Teun (3x) Finn (2x).Jari (2x) Hylke (2x) en Anne waren de doelpuntenmakers…….volgende week de derby tegen RWF…..wordt spannend….

  Wat verder opviel deze week:

  De quizvraag van vorige week: Soms wordt er in Nederland een lijst gemaakt van de meest opvallende clubnamen. Welke Opsterlandse voetbalvereniging staat dan steevast in de top 10?.....het juiste antwoord is: vv Tot Heil Onze Ribbenkast uit Lippenhuizen……..er kwamen geen antwoorden binnen……dus ook geen juiste..

  • Voor komend seizoen zijn de volgende teams opgegeven bij de KNVB: jeugd.. O-8-1, O-9-1, O-10-1, O-11-1, O-12-1, MO-13-1 (8x8), O-13-1 (11x11), O-15-1, O-17-1, O-17-2, MO-19-1, O-19-1…….senioren Vr-1, He-1, He-2, He-3 en He-4……dat ziet er weer goed uit……
  • Zondag 20 juni was de vereniging jarig….opgericht in 1949…….dus 72 jaar oud……in 2024 dus 75 jaar…..ga er vanuit dan een feestje…….
  • Bij sportverenigingen worden jaarlijks veel plastic flesjes met water of frisdank verkocht…. binnenkort kunnen clubs geld verdienen door deze PET flessen in te zamelen…..vanaf 1 juli 2021 zit er namelijk 15 cent statiegeld op plastic flesjes……niet-commerciële sportverenigingen mogen het statiegeld houden en aan de club besteden of aan een goed doel schenken…….misschien iets voor onze club…….levert met weinig moeite toch maandelijks wat geld op……..op KNVB.nl de gehele beschrijving van deze actie……
  • Afgelopen zondag werd er een mix-toernooi voor de senioren heren/vrouwen georganiseerd……ca 45 mannen en vrouwen gaven acte de préséance…..onder ideale omstandigheden werd er een mini-toernooitje o.l.v. hoofdtrainer Freerk afgewerkt……….niet echt belangrijk, maar onder aan dit stukje een foto van het winnende team……
  • We mogen weer……..de corona versoepelingen gaan zaterdag 26 juni in……..weer wedstrijden met publiek……weer in de kantine…….dus ouders, pakes en beppes, omkes en tantes komende zaterdag de laatste kans om jullie spruiten te zien schitteren……..prachtige vooruitzichten voor het nieuwe seizoen……..daar waren we wel aan toe…..
  • De datum voor overschrijvingen in de A-categorie is verstreken……..voor Oerterp zijn de volgende inkomende overschrijvingen……….Martijn van Roeden (van Be Quick Gr)…….Marco Heeroma (van Dr Boys)…..Jurre Huitema ( van Dr Boys)……. Arman Hosseini ( (van  Helpman)………Boyd Weersing (van Wilper Boys…….er is 1 uitgaande overschrijving……Folkert Hoekstra (naar ODV)…….de nieuwkomers allemaal veel voetbalplezier gewenst bij vv Oerterp…..
  • De walking footballers  zijn weer begonnen……dinsdag 25 mei is er weer gestart……om 9.30 u inloop met koffie op het terras……de 60+ stonden weer te trappelen……wil je ook een keer meedoen?.....ben je 60+?.........kom dan op dinsdagmorgen naar de Griene Greide…….eerst kijken?......geen probleem…..direct meedoen? …. ook geen probleem……heb je nog nooit gevoetbald?.... helemaal geen probleem…  gewoon doen! (laatste training dit seizoen op 29 juni)
  • Alle jeugdleden die geboren zijn in 2004 moeten voor 1 sept a.s. hun spelregelbewijs hebben gehaald…..zij hebben intussen al 4 maal een mailtje gehad met daarin de info om het te behalen……stel niet uit tot morgen, wat men vandaag kan doen…..geen mailtje gehad neem dan even contact op met de ledenadministratie……het gaat om  Sanne de B,  Noelle K,  Sion L (zit al in level 3) , Ruben R,  Sil de V, Bente W, Sietske v.d. W en Marrit de J……
  • De volgende Deze week komt volgende week iets later….waarschijnlijk in de avond…..maar niet getreurd het komt wel……
  • De quizvraag voor deze week: Oerterp 1 heeft dit seizoen een 3-tal bekerwedstrijden en 4 competitiewedstrijden gespeeld……wie was de topscoorder over deze 7 wedstrijden?.......antwoorden kun je mailen naar info@vv-oerterp.nl......
  • Blijf gezond…....denk aan een ander….houd je aan de maatregelen……dan zijn we binnenkort met zijn allen weer op de Griene Greide…
  • Zijn er weer wetenswaardigheden, mooie doelpunten, andere zaken die het vermelden waard zijn, mail het naar  info@vv-oerterp.nl... Volgende week weer een nieuwe Deze week….

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig