• DEZE WEEK…………(83)

  Deze…..Deze week no 83 is de laatste van dit seizoen……iedereen bedankt voor zijn bijdrages……fijne zomervakantie ……..midden augustus zijn we weer terug……

  Vorige week werd er een oefenwedstrijd gespeeld door Oerterp O-15-1 tegen Marum O-15-1…..het was een zeer sportief, maar ook spannend duel…..de Oerterpers deden niet veel onder voor de Groningse hoofdklasser…. Via tussenstanden van 1-1, 2-2, 3-3 trokken de Westerkwartierders toch aan het langste eind….uitslag 3-5….voor Oerterp scoorden Jurre, Sander en een Ed-tje

  De volgende regiowedstrijden werden er gespeeld:

  Oerterp MO-17-1d trok midweeks naar Gorredijk…..de Gorredijkster meiden waren echter te sterk en zegevierden met 3-0…..jammer, maar helaas

  Leider Klaas van Oerterp O-8-1:……Nou dat was het dan weer……we begonnen heel sterk tegen Hark Op O-8-1 en scoorden binnen 10 seconden….daarna ging het bergafwaarts en hebben we verloren met 2-9….Jesmer vd V scoorde 2x…..

  Drachten O-9-1 kwam op bezoek op de Griene Greide……daar troffen ze Oerterp O-9-1…..in een doelpuntrijke wedstrijden namen de Drachtsters de punten mee naar huis……de stand was 5-12…..Mohammed (3) en Thijs (2) waren de blauwe doelpuntenmakers

  Oerterp JO-10 wist zaterdag ook de laatste wedstrijd tegen ONT JO-10 winnend af te sluiten. Na (4 - 0) voorsprong in de rust, door goals van Ruben, Jesse 2x en Stefan, werd het toch nog spannend in de 2e helft. De paal en de lat bleken bij herhaling een hinderlijke blokkade voor het uitbouwen van de voorsprong. ONT wist het net wel te vinden. Het werd uiteindelijk 4 - 3. Omdat alle wedstrijden hiermee werden gewonnen, mochten de jongens zich kampioen noemen! ….hieronder een elftal foto van dit team…..

  Haulerwijk O-11-1 was in Haulerwijk de tegenstander van Oerterp O-11-1……de Ooststellingwervers waren net iets te sterk…….zij wonnen nipt met 4-3…  Martijn (2x) en Pepijn wisten het net voor Oerterp te vinden…….maar wel een hele mooie teamfoto….

  Oerterp O-11-2 was op schot tegen ONB O-11-3g…….het Oerterper blauw wist maar liefst 10x te scoren terwijl het ONB blauw maar 2x het doel trof…..de Oerterper doelpunten kwamen op naam van Lyze, Mathieu (4x), Chantal (2x), Samuel  en Fenna, terwijl gastspeler Mohammed van O-9 ook nog een treffer op zijn naam zette……hieronder een teamfoto van deze kanonnen…..

  Bij de wedstrijd Oerterp 0-13-2 kwam er een 2-2 eindstand op het bord….Ruben maakte er 2…...jammer was het dat de tegenstander Hoogersmilde……….er ook twee maakte..

  Oerterp O-15-2 speelde een onvervalste derby tegen RWF O-15-2……Oerterp liet er geen gras over groeien en scoorden maar liefst 6x……de rood-witten maar 1…..dus 6-1……doelpunten van Nyk 4x, Jari en Teun….

  In Beetsterzwaag speelde Oerterp MO-17-1d tegen de Sweach MO-17-1….bij rust stond Oerterp met 3-0 achter…..maar Oerterp strekte in de tweede helft haar rug en Joudy scoorde nog 2x…..eindstand 3-2….de meiden zeiden dat het een leuke wedstrijd was……

  Koploper in de Regio-cup ONR O-17-1 kwam op bezoek bij Oerterp O-17-1…..waarschijnlijk hadden de Oerterpers wat last van de warmte…..want ze verloren met 1-7…..Robin trof het doel voor Oerterp….

  De Regio0cup wedstrijden zijn nu voorbij, met uitzondering van Oerterp O-13-1 dat dinsdag nog uit speelt tegen Gomos O-13-1……….het was heel leuk dat de jeugd toch nog een aantal wedstrijdjes kon spelen….komend seizoen er weer vol tegen aan…..

   

   

  Wat verder opviel deze week:

  • De quizvraag voor deze week: Oerterp 1 heeft dit seizoen een 3-tal bekerwedstrijden en 4 competitiewedstrijden gespeeld……wie was de topscoorder over deze 7 wedstrijden?.....……het juiste antwoord was Folkert H.…..hij wist 5x te scoren in deze wedstrijden…..spijtig kwamen er geen antwoorden binnen….
  • In de wandelgangen hoorde ik dat keeperstrainer Hedzer H stopt met het geven van de training…….spijtig dat deze zeer bevlogen keeperstrainer ermee stopt…….het gebrek aan tijd zal hier debet aan zijn….misschien is er bij een komende thuiswedstrijd van Oerterp tijd om hem even in het zonnetje te zetten..
  • De jeugdcommissie heeft concept indelingen weer klaar voor het nieuwe seizoen….elders op deze site kun je ze vinden….
  • Even een item van de JC:

  Het einde van een bewogen voetbalseizoen. Al vroeg in het seizoen werd de competitie stil gelegd, wederom een lockdown. Geen idee hoe lang het zou gaan duren en wanneer we de competitie weer zouden kunnen hervatten! Na maanden van trainen kwamen er versoepelingen en kon er door de KNVB toch nog een leuke regiocompetitie worden georganiseerd. Hierdoor hebben de meeste teams nog een aantal leuke wedstrijden kunnen spelen, met als klap op de vuurpijl de laatste dag met publiek. Ouders, pakes en beppes, ooms en tantes en vrienden en vriendinnen kwamen kijken en ouderwets aanmoedigen! Trots zijn wij op onze Oerterper voetbaljeugd en daarom, mede mogelijk gemaakt door onze vrijwilligers, een heerlijke traktatie als afsluiting van het seizoen!

  • Tijdens deze laatste wedstrijddag,…..werden alle Oerterp teams…(ook die terugkwamen van een uitwedstrijd)….getrakteerd op een frietje…..een geste die bijzonder in de smaak viel…….onderaan dit stukje een aantal foto’s van dit overheerlijke gebeuren….
  • De walking footballers  zijn weer begonnen……dinsdag 25 mei is er weer gestart……om 9.30 u inloop met koffie op het terras……de 60+ stonden weer te trappelen……wil je ook een keer meedoen?.....ben je 60+?.........kom dan op dinsdagmorgen naar de Griene Greide…….eerst kijken?......geen probleem…..direct meedoen? …. ook geen probleem……heb je nog nooit gevoetbald?.... helemaal geen probleem…  gewoon doen! (laatste training dit seizoen op 29 juni)
  • Alle jeugdleden die geboren zijn in 2004 moeten voor 1 sept a.s. hun spelregelbewijs hebben gehaald…..zij hebben intussen al 4 maal een mailtje gehad met daarin de info om het te behalen……stel niet uit tot morgen, wat men vandaag kan doen…..geen mailtje gehad neem dan even contact op met de ledenadministratie……het gaat om  Sanne de B,  Noelle K,  Sion L geslaagd-gefeliciteerd , Ruben R,  Sil de V, Bente W, Sietske v.d. W en Marrit de J……
  • Er si geen quizvraag deze week……..want dit is de laatste van het seizoen…..
  • Blijf gezond…....denk aan een ander….houd je aan de maatregelen……dan zijn we binnenkort met zijn allen weer op de Griene Greide…
  • Zijn er weer wetenswaardigheden, mooie doelpunten, andere zaken die het vermelden waard zijn, mail het naar  info@vv-oerterp.nl... Volgende week de laatste Deze week van dit seizoen……..

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig