• DEZE WEEK…………(87)

  Oerterp 2 oefende vorige week dinsdag thuis tegen Gorredijk 2…..de Gerdyksters zegevierden met 2-4….de Oerterper doelpunten kwamen op naam van Elte en Rindert……ondanks het verlies een nuttige oefenwedstrijd.

  Competitiewedstrijden:

  De allerjongsten zijn al aan hun competitie begonnen…..zij spelen een aantal wedstrijden en nadien (half oktober) komt er een herindeling van de competitie..dit om de grote verschillen eruit te halen..

  De wedstrijd van Oerterp O-8-1 ging niet door…helaas heeft de JC moeten besluiten om dit team uit de competitie terug te trekken….er waren geen voldoende spelers

  Oerterp O-9-1 speelde thuis tegen Haulerwijk O-9-1….onder leiding van spelleider Jorrit H werd het een spannende wedstrijd…..beide ploegen waren gelijkwaardig, maar Haulerwijk trok met 2-5 aan het langste einde….Daan en Joah maakten de doelpunten voor Oerterp……volgende week maar weer proberen…..

   In de Wilp streed Oerterp O-10 om de punten…..helaas was Wilper Boys O-10 te sterk…..zij wonnen met 6-1                 opvallende was dat de debuterende  Sido scoorde

  Leider Dennis van G zag een strijdlustig Oerterp O-11-1……
  Omdat Oerterp de vele kansen in de 1e helft onbenut liep, wisten de gasten (Gorredijk O-11-1) wel 3x het net te vinden. Gelukkig zat daar een eigen doelpunt bij, waardoor het tijdens de rust 1 - 2 stond. Na de pauze bleven de kansen voor Oerterp en scoorden achtereenvolgens Pepijn, Ieme, Rutger en Jesse. Door een late tegengoal van Gorredijk, werd het de laatste minuten toch nog spannend. Maar met wat kunst en vliegwerk vielen er geen tegen doelpunten meer. Een mooi begin van het nieuwe seizoen met 5 - 3 winst voor JO11. 

  Onder leiding van de nieuwe leiders Milan en Hendrik speelde Oerterp O-12-1 een prima wedstrijd….Drachtster Boys O-12—2 werd met 5-2 verslagen…..de blauwwitte doelpunten kwamen op naam van Pepijn (3x) en Rutger (2x)……

                Bekerwedstrijden:

  Het vlaggenschip van de vv speelde thuis tegen 1e klasser vv Heerenveen……de ploeg met de pompebledden liet er geen gras over groeien en sneed de eerste helft als een mes door de boter door de verdediging van Oerterp……ze namen dan ook een 0-4 voorsprong….de Oertepr verdediging zag er niet al te best uit…nog voor de pauze scoorde Martijn voor Oerterp……het was niet dat Oertepr gen kansen kreeg, maar je moet ze wel benutten……ruststand derhalve 1-5……in de tweede kwam de ploeg uit Heerenveen al snel met 10 man te staan….een verdediger sloeg de bal met hand uit het doel….de toegekende strafschop werd feilloos benut door Martijn…….toen even daarna Martijn ook nog zijn derde treffer liet aantekenen, leek er nog een spannende slotfase te komen…..Oerterp probeerde het wel, maar de tank liep langzaam leeg….eindstand 3-5

  Oerterp 2 speelde ook thuis en wel tegen Heerenveen 2…..ook hier ging Heerenveen met overwinnig aan de haal……Oerterp 2 de kansen, maar Heerenveen de doelpunten……er had zeker meer ingezeten….Jorrit  D benutte een strafschop…….maar verder kwam men niet….eindstand 1-3..

  De Wilper Boys 3-Oerterp 3: Leider Pieter schreef het volgende:

  Een wedstrijd die al vaker gespeeld is in het verleden.

  De Wilperb Boys trokken tot nu toe altijd aan het langste eind.

  Afgelopen zondag was alles anders.

  Het eerste kwartier maakten de boys uit de Wilp 2 keer een goal door knoeierij van Oerterp achterin. Het leek een makkelijke ochtend voor ze te worden.

  Maar waar ze niet op gerekend hadden waren de nieuwe aanwinsten van het derde. Imro van der wal scoorde 2 maal. De van Helpman overgekomen Armand Hosseini maakte bij zijn debuut ook gelijk zijn eerste doelpunt. Als zelfs Pieter heale liter 2 fabelachtige goals maakt is de tegenstander geknakt. De overige goal kwam op naam van spits Wietze.

   

  De cupfighters van Oerterp 3 gaan nog een ronde door.

   

  Oerterp Vr1  ging simpel na de volgende ronde van de beker……in het begin kon tegenstander Kollum Vr1 het nog een beetje bijhouden en kwam ook op 0-1….na een 2-2 tussenstand, werd de ruststand 5-2……na 90 min stond er een 10-2 stand op het scorebord…(hoewel die niet verder gaat dan 9)……grote “madam” was Bernou, die maar liefst 6x scoorde……de andere Oerterper doelpunten kwamen op naam van….Kelly (3x) en Sanne……

  In Wijnjewoude was ODV O-13-1 veel sterker dan de Oerterp O-13-1…..ODV scoorde er maar lustig op los en won met 11-0…..wel moet gezegd worden dat Oerterp streed voor elke meter…..dus daar lag het niet aan..

  Het elftal van de leiders Sander en Jur (Oerterp O-15-1) kende ook een goede start in de bekerpoule….ONB O-15-2 werd met een 7-0 nederlaag naar Drachten teruggestuurd….de Oerterper doelpunten kwamen op naam  Tiemen (3x), Wessel, Rick, Dennis en Ruben…..

  De wedstrijd van Oerterp O-17-2 ging niet door……Oerterp O-17-2 is teruggetrokken uit de beker en competitie, omdat er op het laatste moment geen genoeg spelers waren…

  Oerterp O-17-1 speelde thuis tegen ……..en won met 5-2…..de doelpunten kwamen op naam van Jurre, Robin, een ed-tje (of was het toch Robin), Jari en Sander R…

  Jammer was het dat vv de Sweach de wedstrijd tegen Oerterp O-19-1 afzei….ze hadden geen voldoende spelers…..zal binnenkort wel worden ingehaald.

  Oerterp MO-19-1 speelde uit tegen Oosterwolde MO-19-1…..de ploeg uit de Stellingwerven won met 4-0….jammer was het dat Joudi met een knieblessure moest uitvallen….in het ziekenhuis zal de ernst van de situatie blijken….hopelijk valt het mee….

  Nu de wedstrijden weer begonnen zijn probeer ik aan alle wedstrijden wat aandacht te schenken en de doelpuntenmakers te vermelden…..maar dat hangt wel een beetje af van de input……dus dan graag een berichtje naar inf@vv-oerterp.nl of een appje naar 06-52441501……

                Wat verder opviel de laatste weken:

  • Nu iedereen weer wedstrijden gaan spelen, is het misschien wel leuk om van elk team een elftalfoto te maken…….deze kan dan op de teampagina op de site komen……foto kan gemaild worden naar info@vv-oerterp.nl....
  • Het aantal besmettingen stabiliseert evenals de ziekenhuis opnames….we zijn er nog niet……half september weten we meer over de eventuele versoepelingen……
  • De dames 30/40+ trainingsgroep is ook weer begonnen……er kunnen nog wel een paar voetbalsters bij….elders op de site vind je de info….
  • De Jeugdcommissie heeft Oerterp-O-17-2 teruggetrokken uit de beker en competitie……de overgebleven spelers zijn verdeeld over O-17-1 en O-19-1…….
  • Oerterp 3, 4 en Vr1 starten komend weekend met hun competitie, alle drie met een thuiswedstrijd….
  • De walking footballers  zijn weer gestart.……iedere dinsdag……om 9.30 u inloop met koffie op het terras……de 60+ staan  weer te trappelen……wil je ook een keer meedoen?.....ben je 60+?.........kom dan op dinsdagmorgen naar de Griene Greide…….eerst kijken?......geen probleem…..direct meedoen? …. ook geen probleem……heb je nog nooit gevoetbald?.... helemaal geen probleem…  gewoon doen! ( meer info een mailtje naar info@vv-oerterp.nl)
  • De komende week zal het infoboekje 2021-2022 worden rondgemaild aan alle bestuur- en commissieleden alsmede aan alle trainers en leiders……..
  • De jeugdcommissie is gestart in de nieuwe samenstelling…..elders op site onder het kopje colofon en jeugdcommissie vind je de namen en hun functies……wij wensen de jeugdcommissie veel succes …..
  • Maandagavond 30 augustus was de klussenavond…..…….maar liefst 24 leden gaven acte de préséance….en inderdaad vele handen maken licht werk…….er is in 2 uur heel vel werk verzet……..tige tank…
  • Alle jeugdleden die geboren zijn in 2004 moeten voor 1 sept a.s. hun spelregelbewijs hebben gehaald…..zij hebben intussen verscheidene keren een mailtje gehad met daarin de info om het te behalen……stel niet uit tot morgen, wat men vandaag kan doen……het zou jammer zijn als je dan niet mag voetballen…..geen mailtje gehad neem dan even contact op met de ledenadministratie……het gaat om   Noelle K , Ruben R (geslaagd gefeliciteerd),  Sil de V (geslaagd gefeliciteerd)
  • De 10 vragen aan……..deze rubriek wordt elke week doorgegeven aan een ander lid, die de vragen dan ook weer kan beantwoorden en aan mij door mailt…..je moet wel elke keer dezelfde vragen aanhouden…..

   

   

  Deze keer: Marijke de Vries:

  1. Wat is je geb. datum?

   14-2-1995

  2. Hoe lang ben je al lid van vv Oerterp?

  Ik denk sinds ik een jaar of 10 was ben ik begonnen in de MP1. Ben er in de tussentijd wel een paar keer   uit geweest door verhuizing/buitenland/studie etc. 

  3. Voor welk team kom je uit?

                 Dames 1

  4. Wat is jouw positie in het veld?

  Op dit moment heb ik geen vaste plek. Sinds november 2019 heb ik helaas geen wedstrijden meer kunnen spelen i.v.m. knieblessure + operatie. Hopelijk kan ik dit seizoen weer volledig mee doen!

  5. Heb je ook voor andere verenigingen gespeeld?

  Ja, RWF, Cambuur en Opende (toen Oerterp dames 1 niet meer door konden)

  6. Wat is je werk/op welke school?

  Afgestudeerd in juni 2017 voor de studie International Hospitality Management in Leeuwarden

  Werk: Recruitment Consultant Supply Chain & Procurement bij Yacht Groningen

  7. Wat is jouw favoriete speler van Oerterp 1?

  Us Syb uiteraard

  8. Ajax, Feijenoord of PSV?

  Heerenveen

  9. Cambuur of Heerenveen?

  Heerenveen

               10. Wat is je mooiste ervaring binnen vv Oerterp?

  Dat zijn er uiteraard heel veel.. Uitblinkers van het dames team van nu zijn toch wel de qmusic foute party in de Lawei en de halve bekerfinale waar we met een volle bus supporters heen ging en door gingen naar de finale! De uiteindelijke huldiging alsof we de beker hadden gewonnen op het Oerrock podium was ook fantastisch, ook al waren we 2e geworden haha..

               Ik geef de vragenlijst door aan: Simone van den Belt 

  • Zijn er weer wetenswaardigheden, mooie doelpunten, andere zaken die het vermelden waard zijn, mail het naar  info@vv-oerterp.nl... Volgende week weer een nieuwe  Deze week ……..

   

   Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig