• DEZE WEEK…………(88)

  Oefenwedstrijden:

  Oerterp O-12-1 oefende vorige week maandag tegen Aegwirden O-12-1…..de Oerterpers waren veel te sterk voor Aengwirden en stuurden ze met een 10-1 nederlaag terug naar Tjalleberd….voor Oerterp scoorden: Rutger (3x)Pepijn, Matthieu (2x), Luuk, Pieter en Bjorn (2x)……het begint er op te lijken bij O-12-1……wie weet de start van iets moois…..

  Groen Geel 2 was woensdag jl. de oefentegenstander van Oerterp 2…..op de Griene Greide werd het een leuke wedstrijd, waarin Oerterp 2 met 5-1 zegevierde…..onder prachtige weersomstandigheden scoorden Randy (2x), Jorn, Jesse W en Jesse v.d. B voor de blauwen…..al met al een nuttig partijtje…..

                Bekerwedstrijden:

  Oerterp 0-13-1 speelde thuis tegen RWF O-13-1…..de ploeg uit Frieschepalen was te sterk voor Oerterp en zegevierde met 1-7…..het Oerterper doelpunt kwam op naam van Bram…..vermeld dient te worden dat Oerterp de gehele wedstrijd met 10 man speelde……2 spelers hadden afgezegd en 2 bleven zomaar weg…..iets wat niet zomaar kan….jammer…..

  Rottevalle/Houtigehage O-15-1 was de gastheer van Oerterp O-15-1…..door doelpunten van Ruben (2x), Tiemen, Gerrold, Jelmer en Thijs werd het een 1-6 overwinning……een prima resultaat….

  Leider Eddy kwam met zijn O-19-1 met een overwinning naar huis……in Birdaard werd de plaatselijke O-19-1 met 1-2 verslagen…..in een spannende wedstrijd scoorden Michiel en Erwan……

  Oerterp O-17-1 had het duidelijk  moeilijker…in Leeuwarden liepen ze tegen een 8-2 nederlaag aan… FVC O-17-1 was te sterk……Sander en Jurre waren de doelpuntenmakers….

  Jubbega 2 was te sterke voor Oerterp 2….in Jubbega werd het 3-1…..wie scoorde is mij niet bekend…..door dit resultaat is Oerterp 2 uitgeschakeld in de bekerpoule…..komende zondag wacht nog de derde wedstrijd uit tegen Drachten 2……..

  In Joure ging Oerterp 1 met 2-1 onderuit  tegen zaterdag tweedeklasser Sc Joure….Oerterp was de betere ploeg en kwam via een wonderschoon doelpunt van Joran op 0-1……als je de kansen niet benut valt vaak de treffer op de andere kant…..ruststand 1-1…..in de tweede helft kwam Sc Joure door een dubieus gegeven strafschop op 2-1……jammer was het dat Joran tegen een gele kaart op liep (zijn 2e in de beker)  en dus komende zaterdag thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen afwezig is……hetzelfde geldt voor Dennis, die tegen direct rood aan liep…..een warrig fluitende scheidsrechter was daar debet aan??

                                                                                                                                                                                                              

                Competitiewedstrijden:

  VEV ’67 O-9-3 werd in Leek het slachtoffer van de dadendrang van Oerterp O-9-1…..door doelpunten van      Jenze (3x), Daimyen, Daan D, Mart, Joah (7x), Daan de G (2x) en de laatste wist de leider niet meer (pen leeg??) werd het een 0-16 overwinning…..

  Oerterp O-10-1 speelde thuis tegen Opende O-10-1 en verloor met 3-7….Jesmer (2x) en de derde doelpuntenmaker is niet bekend……volgende week weer een wedstrijd…..                                 

  Oerterp O-11-1 toog naar Oosterwolde  om daar te spelen tegen Sv Oosterwolde O-11-1…leider Dennis van   G schreef het volgende:
  Na een paar warme dagen, was het prachtig vochtig voetbalweer in Oosterwolde. Beide teams kregen goede kansen, maar ondanks een schitterende kop-/neus goal van Ieme, ging Oerterp toch met een 2 - 1 achterstand de rust in. Na de pauze had Oeterp de beste kansen en werd het via Ties en Ieme verdiend 2-3. Oosterwolde wist echter gelijk te maken 3 - 3. Omdat het vizier bij Oerterp helaas niet meer scherp stond, bleef het daarbij.

  In Drachten verloor Oerterp O-12-1 met 11-0 van Drachten O-12-1……na twee klinkende overwinningen was dit een kleine teleurstelling?……. Echter volgens de beide leiders werd er prima gespeeld….

  Oerterp Vr1 verpletterde op de Griene Greide Noorbergum Vr 1……het werd maar liefst 11-0…..Bernou (5x), Maxime (2x), Nina (2x), Marijke en een ed-tje ……..raar is dat komende week al de uitwedstrijd tegen Noordbergum op het programma staat….

  Stanfries 2 was zondagmorgen veel te sterk voor Oerterp 3…..de ploeg uit Appelscha zegevierde met 0-5..komende zondag maar weer proberen…..weer thuis om 10.00 u tegen Haulerwijk 2…..

  Oerterp 4 zag zijn wedstrijd afgelast…..tegenstander Peize 3 had zich teruggetrokken uit de competitie…dus iets meer voorbereidingstijd voor de competitie-overture komende zondag thuis tegen Asser Boys 5….

                                                                                                                                                                                                       

  Nu de wedstrijden weer begonnen zijn probeer ik aan alle wedstrijden wat aandacht te schenken en de doelpuntenmakers te vermelden…..maar dat hangt wel een beetje af van de input……dus dan graag een berichtje naar inf@vv-oerterp.nl of een appje naar 06-52441501……

                Wat verder opviel de laatste week:

  • Komend weekend start de Grote Club Actie…..onze vereniging doet uiteraard ook weer mee…..Fenny heeft de organisatie inmiddels weer gestart…..een lot € 3,- waarvan € 2,40 naar de club gaat……dus twijfel niet en koop een lot….maak kans op mooie prijzen en je steunt de club….
  • Na een paar goede gesprekken tussen WOC en JC hebben Fenny en Peter besloten om het       wedstrijdsecretariaat weer volledig op te pakken…..goede zaak…….
  • Nu het seizoen weer begonnen is, is het ook een goede zaak om alles op orde te hebben……bijv. een goed, lijkende pasfoto op je digitale spelerspas…..tot 1 november kun je dit zelf doen via de app voetbal.nl…..je kunt de foto ook aanpassen……
  • Bijna elk weekend is het lastig om de wedstrijden te bezetten met scheidsrechters……dit kan toch niet zo moeilijk zijn…….gewoon even een wedstrijdje fluiten…….hoe meer aanmeldingen, hoe minder vaak je hoeft….meld je gewoon even aan bij de wedstrijd-commissie….
  • Komende week (dinsdag 14 sept) weer een persconferentie…..gaan we van het slot?......de 1,5 m loslaten?......een beetje weer naar normaal?........in mijn beleving ben ik er nog niet zo zeker van……we gaan het zien…..fingers crossed!!!
  • Alle jeugdleden die geboren zijn in 2004 moeten voor 1 sept a.s. hun spelregelbewijs hebben gehaald…..zij hebben intussen verscheidene keren een mailtje gehad met daarin de info om het te behalen……stel niet uit tot morgen, wat men vandaag kan doen……het zou jammer zijn als je dan niet mag voetballen…..geen mailtje gehad neem dan even contact op met de ledenadministratie……de laatste in de rij is:  Noelle Kooijker al in niv 3, dus nog even doorzetten)….
  • De 10 vragen aan……..deze rubriek wordt elke week doorgegeven aan een ander lid, die de vragen dan ook weer kan beantwoorden en aan mij door mailt…..je moet wel elke keer dezelfde vragen aanhouden…..

                Deze keer: Simone van den Belt:

  1. Wat is je geb. datum?

  26-11-1998

  2. Hoe lang ben je al lid van vv Oerterp?

  Ik denk inmiddels een jaar of 10, maar dan wel met een onderbreking vanwege werk.

  3. Voor welk team kom je uit?

  Dames 1

  4. Wat is jouw positie in het veld?

  Rechtsback

  5. Heb je ook voor andere verenigingen gespeeld?

  Nee

  6. Wat is je werk/op welke school?

  Op dit moment werk ik bij GGZ Friesland

  7. Wat is jouw favoriete speler van Oerterp 1?

  Wiard Jansma : )

  8. Ajax, Feijenoord of PSV?

  Geen van allen natuurlijk

  9. Cambuur of Heerenveen?

  Heerenveen

  10. Wat is je mooiste ervaring binnen vv Oerterp?

  De mooiste ervaring tot nu toe vind ik de bekerwedstrijden met als hoogtepunt de winst

  • op Tonego in de halve finale. Helaas gingen wij er met de 2 e prijs vandoor in de finale,

  maar gelukkig konden we direct door naar Oerrock, dus de sfeer zat er nog altijd goed in.

   

  Ik geef de vragenlijst door aan: Sven de Vries

   

  • Zijn er weer wetenswaardigheden, mooie doelpunten, andere zaken die het vermelden waard zijn, mail het naar  info@vv-oerterp.nl... Volgende week weer een nieuwe  Deze week ……..

   

   Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig