• Deze week……..(99)

  Competitiewedstrijden:

  Oerterp MO-19 ging afgelopen maandag de strijd aan tegen Irnsum MO-19……..in de eerste helft ging het op de Griene Greide nog aardig gelijk op…..ruststand 2-3…voor Oerterp scoorden Nynke en Bente…..maar in de 2e helft liepen de oranje-zwarten uit naar 2-8……..positief was dat Susanna, die een aantal weken geleden uitviel met een zware oogblessure, weer haar rentree maakte……..

  Woensdagavond was de eerste lichtwedstrijd van Oerterp O-8……..in de schijnwerpers werd er een mooie 5-1 overwinning behaald op Waskemeer O-8……Chris scoorde maar liefst 4x, terwijl Tiemen 1x het net trof…..

  Oerterp Vr ging rustig door op het zoete pad der overwinningen…..woensdagavond werd WTOC Vr1 (Westergeest-Triemen-Oudwoude-Combinatie) verslagen…….leider Sybren schreef het volgende…mooi in het Fries
  We begongen ten opzichte fan de foarige twa wedstriden goed! We wonnen de duels en hiene protte de bal. Allinnich wiene we soms noch wat ûnrêstich oan de bal en woene we te gau yn de foarút. We meitsje nei 25 minuten spylje de 1-0, we sette goed druk troch op de keeper, wernei Nathalie de bal foar leit op Iris dy de bal ynsjit. Dernei ha we noch wol een oantal kânsen hân mar wiene we te ûnkrekt yn de ôfrûning.
  Twadde helte starten we wer goed, we hâlde mear de rêst en gean minder gaul foarút wêrtroch der noch meer fuotbal yn kaam. Nei ongeveer 20 minuten yn de twadde helte meitsje we de 2-0, een moaie 1-2 tusken Maxime en Bernou resulteert yn in goal foar Maxime. Hjirnei ha we eigenlijk de wedstrid rêstich útfuotballe en ha we no 21 punten út 7 wedstriden. In mear dan prima start fan de kompetysje! 

  Oerterp O-8 moest al vroeg uit de veren…….om 8.30 u spelen in Wijnjewoude tegen ODV O-8………maar de overwinning maakt  veel goed……Daan D 4x, Daan de Gr 3x, Joah 3x en Kris 1x, waren de doelpuntenmakers….ODV scoorde 5x…..dus even snel rekenen en het is 5-11 voor Oerterp……..

  In Zevenhuizen speelde Oerterp O-10 een mega-spannend partijtje…….de Groninger jongens  O-10 trokken echter wel nipt aan het langste eind…. Merijn en Moammed scoorden de blauwwitte doelpunten…….3-2

  ONT O-12 kwam op bezoek bij Oerterp O-12…….het werd weer een heel bijzonder partijtje……lees hieronder het verslag van de beide leiders:
  Wij hebben gespeeld tegen ONT Jo12-1.
  Wij speelden erg sterk tegen ONT, maar helaas scoorden de tegenstanders na 10 minuten de 0-1 na een mooi afstandsschot. Eventjes later scoorden wij de 1-1 door Rutger. De tegenstanders lieten het er natuurlijk niet bij zitten en scoorden de 1-2, maar wij lieten het er ook niet bij zitten en scoorde Rutger de 2-2.
  De tegenstanders gingen doorzetten en het lukte hun ook en scoorden daarbij de 2-3, nog geen 2 minuten later scoorden wij ook weer de 3-3 door onze leenspeler Jesse van de Jo11-1.
  De 4-3 kwam er ook vlak achteraan deze weer gemaakt door Rutger. En Luuk maakte ook nog de 5-3.
  Toen was het pauze, de coaches (Hendrik en Milan) hadden tegen de kinderen gezegd dat wij er nog niet waren, maar wel een mooie voorsprong hadden.
  In de 2de helft kwam de 5-4 en vlak erna scoorde wij ook weer de 6-4 gemaakt door Rutger. En weer vlak erna scoorden wij de 7-4 gemaakt door Björn. De kinderen dachten nu helemaal dat wij er al waren, maar helaas kwamen de 7-5, 7-6, 7-7 en 7-8 binnen 10 minuten en helaas bleef deze stand staan, dus helaas weer geen 3 punten dit weekend.

  Oerterp O-13 speelde uit tegen WTOC O-13……supporter Geert schreef het volgende:
  Met precies 11 spelers vertrokken we zaterdag richting Oudwoude om daar tegen W.T.O.C te spelen.
  In een gelijk opgaande wedstrijd was de ruststand 2 1 door een doelpunt van Stan.
  De tweede helft was de energie bij Oerterp op maar des ondanks bleef de schade beperkt. 
  Net als de eerste helft werd het ook 2 1 door een doelpunt van Jonathan. Wat de eindstand bepaalde op 4 2. 


  Ook Oerterp MO-13 moest naar Wijnjewoude…….ook zij kwamen met de punten thuis……het was een spannend partijtje…….het leverde een nipte 1-2 overwinning op …….Chantal scoorde de beide Oerterper doelpunten….

  Oerterp O-15 speelde ook een spannend partijtje thuis tegen Heerenveense Boys O-15-2…….in het begin waren beide teams aan elkaar gewaagd…….halverwege de 1e helft nam Oerterp steeds meer het initiatief…..dat leverde een handvol kansen op……maar het vizier stond niet op scherp…….in de tweede helft hetzelfde beeld…….veel kansen voor de blauw-witten……gelukkig wist Hylke een van die kansen te benutten…….in de slotminuut nog even spannend, maar Oerterp keeper Stijn gaf geen krimp…….

  ONR O-17 kwam zaterdag naar Ureterp om te spelen tegen Oerterp O-17……het werd een spannend partijtje…maar de Drenten trokken aan het langste eind en wonnen met 3-5…….voor Oerterp  Robin 2x en Jurre schoot een strafschop onberispelijk in het net…….

  Oerterp O-19 speelde een keurig gelijk tegen ONT O-19……in Opende werd het 3-3……Erwan was weer 2 keer trefzeker, terwijl de andere treffer op naam kwam van Jorrit, na een schitterende assist van Haroun….een prima resultaat tegen een hogerstaande opponent…..(nu echter niet meer)

  Zondagmorgen ging Oerterp 4 naar het Groningse Zevenhuizen 3……..leider Sikke schreef het volgende:
  Met liefst 4 gastspelers op weg naar Zevenhuizen 3, wat een uitstekende voetballende tegenstander bleek te zijn.
  Echter de blauwwitteformatie van aanvoerder Gert kwam verrassend sterk voor de dag, en speelde zonder meer de beste 1e helft van dit seizoen.
  Bijzonder sneu was dan ook de 1-0, die in de 40e minuut uit het niets viel.
  Na thee zetten de gastheren nog meer druk op de Oerterp defensie, en werd de score regelmatig uitgebreid, Ondanks de  uiteindelijke 6-0  nederlaag, overheerste na afloop toch het positieve gevoel binnen de selectie.
  Of te wel, de 1e overwinning komt steeds dichterbij!

  In de Knipe moest Oerterp 3 spelen tegen Read Swart 4……en deed dat hartstikke goed…..na een 1-2 ruststand werd het een keurige 2-5 overwinning……de blauwwitte doelpunten werden gemaakt door Menno, Rindert 2x en Imro 2x….

  Oerterp 2 ging op de vroege zondagmorgen naar Dwingeloo 2……in de eerste helft was Oerterp de betere ploeg…ruststand was 0-0……in de 55e min scoorde Dwingeloo de 1-0…….en daarna  in een paar minuten drie tegen….gemakkelijk balverlies en verdedigend als los zand…..hangende kopjes…eindstand 5-0…..had anders gekund …aldus aanvoerder Jorrit

          Wat meer opviel de laatste week:

  • Het aantal corona-besmettingen zijn en blijven hoog…….vrijdagavond was er weer een persconferentie……na 17.00 u een lockdown voor alle activiteiten……voor de voetbalsport betekend dat er na 17.00 u niet meer getraind mag worden en geen wedstrijden mogen worden gespeeld…….wel wedstrijden in het weekend voor 17.00 u…..vreemd: niet trainen wel wedstrijden……het zou de KNVB sieren dat men de competitie stopzet….dan in mei/juni maar wat langer door….voor meer info zie elders deze site….
  • De eindstand van de Grote Club Actie is € 1922,40  …….en voorwaar prima resultaat…..alle lotenverkopers en kopers hartelijk dank….nu maar hopen op een prijsje……. Fenny hartstikke bedankt voor je tomeloze inzet om dit tot een succes te maken…..
  • Zaterdag bracht Sinterklaas en zijn pieten een bezoek aan de Griene Greide…….het werd weer een daverend feest….de kinderen hebben genoten….hieronder een  groot aantal foto’s (gemaakt door Maura) van dit grootse gebeuren….Jorrit ontving de goedheiligman en schreef het volgende

                Sinterklaas bezocht VV Oerterp!
                Afgelopen zaterdag was Sinterklaas samen met zijn twee Pieten op bezoek bij VV Oerterp. Toen sinterklaas               om 16.30 nog niet bij de kantine was, hebben de kinderen hem en zijn pieten "gevideobeld". Wat bleek... ze           stonden bij de tennis in plaats van de voetbal! Nadat de kinderen hadden uitgelegd waar Sinterklaas moest         zijn, kwamen ze aan. Niet op het witte paard, maar in een prachtige witte cabrio! Sinterklaas en de pieten              hebben de 15 aanwezige kinderen blij verrast met een cadeau, maar de sint wist ook over hen allen wat voor te lezen uit zijn grote boek. Wat wist de goedheiligman toch veel! Van het record hooghouden tot de namen           van de honden!

                VV Oerterp wil sinterklaas en de pieterbazen bedanken voor hun komst en hoopt ze volgend jaar weer te               mogen verwelkomen!

  • Onze wedstrijdvelden hebben het de laatste tijd zwaar te verduren…..daarom mag er niet meer op het tweede veld worden getraind……hierdoor trainen Oerterp 3 en 4 nu om 19.00 u op vrijdagavond….dat schept iets meer ruimte…..
  • Er is 1 groep die rustig mag doortrainen……de walking footballers……dinsdagmorgen van 10 tot 11…….

  De 10 vragen zijn deze keer voor:

  MAX BOONSTRA

  1. 1.       Wat is je geb. datum?

   26-08-2002

  1. 2.       Hoe lang ben je al lid van vv Oerterp?

  Ik ben al ongeveer al 13/14 jaar lid van VV Oerterp

  1. 3.       Voor welk team kom je uit?

  VV Oerterp 0-19-1

  1. 4.       Wat is jouw positie in het veld?

  Rechtsachter

  1. 5.       Heb je ook voor andere verenigingen gespeeld?

  Nee

  1. 6.       Wat is je werk/op welke school?

  ik zit momenteel op het Friesland College in Heerenveen en volg daar de opleiding Zelfstandig Medewerker Travel&Hospitality

  1. 7.       Wat is jouw favoriete speler van Oerterp 1?

  allen

  1. 8.       Ajax, Feijenoord of PSV?

  Ajax

  1. 9.       Cambuur of Heerenveen?

   Sc Heerenveen

  1. 10.   Wat is je mooiste ervaring binnen vv Oerterp?

  De leuke en gezellige feestjes bij VV Oerterp en het kampioenschap in Oerterp D3

   

  Ik geef de vragenlijst door aan Koert Smits

             


               
  Zijn er weer wetenswaardigheden, mooie doelpunten, andere zaken die het vermelden waard zijn, mail het     naar  info@vv-oerterp.nl... Volgende week weer een nieuwe  Deze week ……..

   

  Drieske uit negentienhonderdenvierenvijftig