• Mijn naam is Jacob Heeroma, 54 jaar en getrouwd met Tjitske. We hebben 2 kinderen Marco en Marije. Op jonge leeftijd begonnen met sporten bij Sportclub Makkinga, voetbal en korfbal. Tot mijn 28e altijd beide sporten beoefend en diverse functies binnen de gezamenlijke voet- en korfbal vereniging vervult o.a. jeugdtrainer en wedstrijdsecretaris. Toen we in Ureterp kwamen wonen in 1997 na een jaar lid geworden van KV Oerterp. Hier een aantal jaren gekorfbald en daarnaast diverse jaren korfbaltrainer van de A-selecties van Altijd Kwiek (De Veenhoop), TFS (Drachtstercompagnie) en OKO (Opende) geweest. Vanaf de F-jes tot en met de C’s  (zo werd dat toen nog genoemd en betrap me erop dat het soms nog in het systeem zit) altijd samen met Gerard Rol coach geweest van het team van onze kinderen Jasper en Marco. Zit nu ongeveer 5 jaar in de jeugdcommissie en in de beginjaren als coördinator bij de meiden en vaak samen met Gerry Postma gezeten om alles in beweging te houden met daarnaast het opzetten van een damesteam en een MO15, dit laatste in samenwerking met Geesina de Groot. De laatste 2 jaar bij de JO17/19 categorie. Vaak (inval) trainer bij de jeugdteams die nog geen trainer hebben en zo nu en dan een wedstrijdje fluiten. Gert Keep neemt het stokje nu over van  onder andere deze categorieën. Mijn toekomstige job is vanuit de JC als kandidaat plaats te nemen in het nieuw op te zetten algemeen bestuur. Een voetbalvereniging is altijd in beweging en hier liggen voldoende zaken die ook aandacht vragen.

    Momenteel zelf iets minder aan het sporten bij de VV, maar de grondige upgrade van ons huis nadert zijn einde en dan komt er weer wat meer tijd vrij om te ballen.

    De veelal jonge/enthousiaste samenstelling van het huidige JC bestuur, brengt weer nieuwe ideeën op tafel, waar met frisse moed aan gewerkt gaat worden de komende periode.

    Op doordeweekse dagen ben ik werkzaam bij Imperial Brands als inkoper/planner en houd me daarnaast bezig met diverse (internationale) projecten.

    Groetjes en graag tot ziens bij VV Oerterp.