• In een wedstrijd vol spanning wint Oerterp in de finaleronde van de nacompetitie met 2 – 1 van Blauw Wit`66 en dwingt daarmee promotie af naar de 2e klasse.

  Alle registers waren open getrokken om er voor onze froulju en de club een onvergetelijke dag van te maken. Na de eclatante zege van vorige week tegen Grootegast, waarmee de finale werd bereikt, werd er door een aantal betrokkenen snel geschakeld. Busvervoer werd in allerijl geregeld en zo konden de froulju, staf en supporters gezamenlijk in de bus naar Hoogeveen, alwaar de wedstrijd op het mooie sportpark van de Weide werd gespeeld. Daarnaast werd er door de Ultra's snel een sfeeractie op touw gezet om de wedstrijd op een bijzondere wijze te kunnen omlijsten.

  Gespannen kwamen de froulju om vijf minuten voor half drie de tunnel uitgelopen. De spanning was de afgelopen week behoorlijk opgebouwd en nu moest het gebeuren. Oerterp had beide wedstrijden in de vorige rondes met royale cijfers gewonnen en Blauw Wit'66, uit Holten, was daarentegen beide rondes via strafschoppen doorgekomen. Bij de wedkantoren was het het wel duidelijk, en niet alleen daar, wie er vandaag zou gaan winnen. Maar zo gemakkelijk werd het niet.

  Bij de line-up pakten de Ultra's uit met een fantastische show, die bij de Oerterpers voor flink wat kippenvel zorgde. Nadat de slingers waren neergedaald en de rook opgetrokken floot scheidsrechter Neleman even na half drie voor de aftrap. Oerterp wist in het eerste kwartier een paar keer gevaarlijk door te komen, maar doelpunten leverde dit niet op. Daarnaast was het duidelijk dat er bij de froulju de nodige spanning op stond, want de passing was niet zo nauwkeurig als we de afgelopen weken gewend waren.

  Blauw Wit, dat enige omzettingen in de basis had gedaan om het gevaar van Oerterp in te dammen, kwam steeds beter in de wedstrijd en kwam langzaam maar zeker ook een paar keer door. Na het eerste kwartier hielden beide ploegen elkaar stevig in de greep, knokten voor elke meter en daardoor onstonden er weinig kansen.

  In de 38e minuut betrok het gezicht van Anno. Famke was flink aan haar pols geraakt en het was de vraag of ze verder kon. De pijn werd nog even verbeten en in de pauze zou er wel verder gekeken worden.

  Vlak voor het einde van de eerste helft leek Oerterp toch nog op weg naar de openingstreffer. Met een fijne bal wist Maike Bernou te bereiken, die de bal vervolgens netjes met de binnenkant op het doel schoot, maar wederom lag de goede keepende Kruk dwars.

  Bij de tweede helft begonnen beide teams in ongewijzigde opstelling en al snel wist Oerterp een paar keer gevaar te stichten voor het doel van Blauw Wit. Het was echter Blauw Wit dat in 50e minuut op voorsprong kwam. Een misverstand in de achterste linie van Oerterp werd optimaal door Anne Haan benut en die schoot de bal beheerst achter Anouk, 0 – 1.

  Oerterp moest daarna in de achtervolging en langzaam maar zeker werd de druk op Blauw Wit verder opgevoerd. Halverwege de tweede helft kreeg Oerterp loon naar werken en wist Maike op aangeven van Bernou de gelijkmaker binnen te werken, 1 – 1.

  Oerterp bleef daarna het heft in handen houden, maar leed een kwartier voor tijd een gevoelig verlies. Ilse, onze vaste steunpilaar in de defensie, was in een duel hard geraakt en moest helaas met een blessure naar de kant. Dit zorgde bij Oerterp voor wat onrust, maar naar een paar kleine omzettingen kreeg het weer de controle en was het wachten op de winnende treffer. Helaas bleef deze uit en dus volgde er een verlenging.

  Het was opmerkelijk om te zien hoeveel energie Oerterp in de verlenging nog op kon brengen. Onverdroten bleef het op zoek naar de winst en in de honderdste minuut viel de bevrijdende treffer. Bernou werd door Maxime in het centrum gevonden en schoof vervolgens de bal rustig onder de Kruk door, 2 – 1.

  Daarna kreeg Oerterp nog de nodige kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar door goed keeperswerk van Kruk bleef de voorsprong miniem. Om kwart over vijf (!) floot Neleman voor het laatst op zijn fluit en was de overwinning binnen en daarmee de promotie naar de tweede klasse.

  Op de terugweg werd in Oosterwolde nog een speciale stop gehouden. Onze supporter Jogchum werd nog deelgenoot gemaakt van de mooie successen van zijn froulju. Een mooi, speciaal en voor velen emotioneel moment.

  Froulju tige lokwinske mei dizze geweldige prestaasje!

   

  Anton