• Voetbal.nl app en AVG

  Persoonsgegevens van leden onder 16 jaar  
   

  De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG); rondom 25 mei is er enorm veel over gezegd en geschreven. AVG stelt onder andere dat kinderen tot 16 jaar niet zelf mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. En dit geldt dus ook voor de persoonlijke instellingen van kinderen onder 16 in de Voetbal.nl app én de KNVB Wedstrijdzaken app. Wie kan deze gegevens, waaronder de spelersfoto, in app dan wel wijzigen? En wat betekent dit voor jullie als vereniging? Het heeft enige uitleg nodig en daarom sturen wij je dit bericht.

   
   
       
    Diverse situaties en oplossingen  
   

  Als kinderen onder de 16 jaar zijn, is het aan de ouders de gegevens aan te passen. Maar kinderen moeten wel zelf hun programma zien. En als ouder wil je ook niet als je kind inloggen in de app, want dan mis je je eigen programma. Alle situaties en scenario’s leggen we uit in het Support Center.

  Twee mailadressen
  Kern van alle oplossingen is dat het vaak noodzakelijk is zowel het mailadres van ouders als van het kind in Sportlink te hebben staan. Wat je dan op welke plek moet opslaan, lees je hier.

  In één handomdraai extra e-mailadressen toevoegen
  Nu denk je vast, ‘maar dan moeten wij alle e-mailadressen van de ouders gaan vastleggen en dat kost toch enorm veel tijd!’ Hier hebben we een handige oplossing voor gemaakt. De ledenadministrateur van de club kan vanaf nu namelijk eenvoudig meerdere mailadressen in één keer vastleggen.

  In het Support Center beschrijven we hoe je in één keer allerlei e-mailadressen van ouders kunt toevoegen in Sportlink Club. Maar het begint eigenlijk bij het informeren van ouders en leden. Die wil je laten weten wat zij kunnen doen om persoonsgegevens van het kind te wijzigen. Wij hebben een pagina klaarstaan die je direct kunt delen via je website, via de mail of bijvoorbeeld tijdens de eerste trainingen.